Play-out záhájíme na ledě Šumperka

Jiří Novotný | 21.02.2014 | |

Play-out záhájíme na ledě  Šumperka

K a d a ň - Po výtečné loňské sezóně se letos kadaňští do vyřazovacích bojů neprobojovali, a tak musí vzít zavděk skupinou o udržení. V té bude bojovat 6 týmů, které zůstaly pod čarou play-off. Cíl je jasný - vyhnout se baráži, v níž dva poslední celky budou hájit prvoligovou příslušnost nad vyzyvateli z třetí nejvyšší soutěže. V úvodním duelu play-outu kadaňští zajíždí do dalekého Šumperka. Salith má stejně jako Kadaň na kontě 63 bodů, díky horšímu skóre se nachází na 12. pozici.

 

Salith Šumperk

Založeno: 1945
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo
Trenér: Radek Kučera
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4-0-1-5

Sestava z posledního utkání: Štůrala (14. Vajner) – Starý, Holík, Gewiese, Novotný, Dudáš – Půhoný, Plášek, Haas – Žálčík, Moskal, Staněk – Popelka, Semorád, Brunec – Langr, Skoumal, Cink – Chomič
___________________________________________________________________

Draci v letošní sezóně střídali povedené pasáže s těmi méně úspěšnými. Hned úvod ročníku nikterak vydařený nebyl - první čtyři zápasy skončily prohrou. Nejúspěšnější období zažívali v listopadu, kdy po třízapasové šňůře proher vyhráli sedmkrát v řadě, byť třikrát to bylo až po prodloužení. Poté se ovšem pomyslné šumperské soukolí poněkud zadrhlo a Draci do konce kalendářního roku vyhráli jen třikrát.

Také v posledních deseti zápasech Šumperka převládají prohry nad vítězstvími. Salith nejprve prohrál v Havlíčkově Brodě, poté sice zvládl dva domácí duely s Třebíčí a Havířovem, ale v Kadani dostal obávaného bůra. Na svém ledě následně prohrál po prodloužení s Litoměřicemi, všechny tři body nechal v Berouně. Poté Šumperk zabral a vysoko 6:2 přejel Jihlavu. Tuto výhru ovšem nepotvrdil v Benátkách, kde prohrál 2:0. V posledním domácím duelu si poradil poměrem 4:2 s odpadlíkem z Mostu. Závěrečný zápas základní části Drakům hrubě nevyšel, v Ústí prohráli vysoko 8:2.

Kadaňští nemají se Šumperkem příliš dobrou bilanci, úvodní tři vzájemné zápasy totiž prohráli. Napočtvrté se černožlutým borcům konečně zadařilo a na svém ledě v rámci 46. kola Šumperk vypráskali 5:0.

Zajímavosti k duelu

Vzdálenost mezi městy: Šumperk patří mezi nejvzdálenější destinace, kam se v letos kadaňští vydávají. Hráči musí v autobuse strávit několik dlouhých hodin, během nichž urazí 350 kilometrů. Dál už je to jen do Olomouce a samozřejmě do Havířova. Kadaňští hokejisté ale v cestování do vzdálenějších měst nevidí velký problém. „V dnešní době máme kvalitní autobusy a cestování je docela příjemné,“ řekl již v letním rozhovoru útočník Karel Ton.

Šumperk na Kadaň umí: Salith nás letos třikrát porazil, pokaždé jednogólovým rozdílem. V posledním vzájemném měření sil ovšem byla úspěšnější Kadaň. Navážeme v sobotu na výhru ze začátku února?

Dějiště zápasu: Šumperský stadion byl otevřen v roce 1969 jako jeden z nejstarších krytých stadionů v tuzemsku. V Kadani se zastřešený stadion otevřel až o více než dvacet let později.

Statistiky Draků

Nejproduktivnějším hráčem Salithu překvapivě není útočník, ale třicetiletý zadák Tomáš Sedlák. Ten má na kontě již 41 bodů (12+29). O šest bodů méně (12+23) má zkušený útočník Patrik Moskal. Jeden bod (13+21) ztrácí Aleš Staněk. Na čtvrté příčce klubové produktivity je matador Karel Plášek, jenž má 33 bodů (13+20). Třicetibodovou metu překonal také Lukáš Žálčík (14+17), nejlepší střelec Šumperka. Brankářům vévodí Tomáš Štůrala, který letos nastoupil do 48 zápasů. Jeho úspěšnost lehce převyšuje 91%. Záda mu kryje Vratislav Vajner, jehož úspěšnost činí 86,64%.

Zápas

Úvodní buly padne na šumperském zimním stadionu v sobotu 22.2. v 17:00. Ze zápasu je připraven textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM