V sobotu vyzveme Medvědy z Berouna

Jiří Novotný | 28.02.2014 | |

V sobotu vyzveme Medvědy z Berouna

K a d a ň - Již třetím kolem bude v sobotu pokračovat skupina o baráž. Kadaňští ve středu zajížděli do Mostu, který před komorní návštěvou necelých osmdesáti diváků porazili 1:5. V sobotu se na svém ledě představí v zápase s berounskými Medvědy. Středočeši sice stále platí za žhavého adepta pro baráž, kde by doplnili beznadějně poslední Most, ale jejich ztráta na dvanáctý Šumperk je aktuálně pouze tříbodová. V play-out nemá zatím žádný tým jistotu záchrany, na vedoucí Ústí Beroun ztrácí jen šest bodů.

 

Medvědi Beroun 1933

Založeno: 1933
Stadion: ZS Beroun (kapacita 2 272 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun
Umístění v poslední sezóně: 13. místo
Trenér: Petr Novák
Sestava z posledního utkání: Šimboch (Mastík) – Tverďák, Špelda, Chalupa, Jebavý, Kučný, Sklenička – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, Vrdlovec – A. Půlpán, Kubeš, Petruška – Hrouda, Matějka, Malý
___________________________________________________________________

Medvědi se loňskou sezónou protrápili a nakonec obsadili předposlední místo. O to víc hokejovou veřejnost překvapil úvod letošní sezóny, kdy se přetahovali o vedoucí místo s Mladou Boleslaví. V úvodních deseti kolech Medvědi prohráli jen jednou. „Beroun je extraligová farma, takže může těžit ze spolupráce s vyšší soutěží. Přesto nevěřím, že jim taková forma vydrží delší dobu, postupně začnou padat tabulkou dolů,“ říkal na začátku října kadaňský gólman Jan Kaššák. A jeho slova se do puntíku vyplnila, Medvědi postupně začali padat tabulkou a zastavili se až na 13. pozici.

Černá série Berouna začala v půlce října, od 12.10. do konce roku vyhrál jen dva zápasy. Od Nového roku už to taková mizérie není, výhry se ve výsledcích zápasů Medvědů objevují rozhodně častěji než na podzim. S příchodem play-outu se Beroun rozhodl zabojovat o pozici zajišťující vyhnutí se nevyzpytatelné baráži. Oba dva úvodní duely vyhrál a ztráta na 12. příčku je nyní pouze tříbodová.

V sobotu se celek Berouna představil na ledě ústeckého Slovanu. Ještě tři minuty před koncem zápasu Lvi vedli 2:1 a zdálo se, že dokráčí k těsnému vítězství. Jenže Medvědi dvěma góly z 58. minuty (Marek, Babka) skóre zvrátili ve svůj propěch , v poslední minutě pečetil brankou na 2:4 Hrdel. Úspěchem skončil rovněž středeční domácí zápas se Šumperkem. Hrdinou zápasu byl jednoznačně forvard Miroslav Třetina, který nasázel hattrick. Za záda Štůraly se trefil také Slávista Daniel Vrdlovec, bývalý hráč Šumperka. Medvědi tak Draky ve veledůležitém zápasu porazili 4:3.

Zajímavosti k zápasu

Návštěvnost - strašák týmů v play-out: 76 diváků. Ne, to není počet diváků fotbalového zápasu v krajském přeboru či snad ještě nižší soutěži, to je realita středečního prvoligového duelu Most-Kadaň. Ani zápas Berouna se Šumperkem do ochozů stadionu na ostrově mezi Berounkou a Litavkou mnoho fanoušků nepřilákal. Hrálo se před tristní návštěvou 96 diváků. Jaká bude sobotní návštěva na kadaňském stadionu?

Dočkáme se opět pěstních soubojů? Letošní duely Kadaně s Medvědy často doprovází šarvátky. Aktivním rváčem je berounský Pavel Malý, jenž se letos dostal do křížku s kadaňským kapitánem Martinem Szakalem i Jakubem Chrpou.

Bilance: Medvědy jsme letos oficálně porazili dvakrát, výhra ze začátku roku byla totiž kontumována ve prospěch Berouna. V Kadani, kde se obě dosavadní výhry zrodily, nám v aktuálním ročníku Medvědi nedokázali vstřelit ani jednu branku. Poprvé jsem zvítězili 3:0, podruhé dokonce 5:0

V základní části nasbírali nejvíce bodů hned dva útočníci. Po 21 bodech mají Jakub Marek a Zbyněk Hrdel. O jeden bod méně má Daniel Vrdlovec, jemuž k této metě stačila o polovinu menší porce zápasů než v případě Hrdela. Nejproduktivnějším bekem byl s jedenácti body Petr Šekeřík, jenž nastoupil pouze sedmnáckrát.

V play-outu jsou na tom zatím nejlépe pětibodoví útočníci Miroslav Třetina s Jakubem Babkou. Statistikám beků vévodí se třemi nahrávkami zkušený zadák Jiří Kučný. Na postu gólmana se kouč Petr Novák může spolehnout na tradiční jedničku Juraje Šimbocha.

Zápas

Úvodní buly zápasu padne na kadaňském zimním stadionu v sobotu v 17:30. Pokud se nemůžete do ochozů dostavit, máte možnost využít služeb textového online přenosu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM