„Vše se odvíjelo od prohrané první třetiny,“ ví po prohře s Berounem kapitán Martin Szakal

Marcel Holl | 02.03.2014 | |

„Vše se odvíjelo od prohrané první třetiny,“ ví po prohře s Berounem kapitán Martin Szakal

Domácí Kadaň má za sebou první utkání ve skupině o baráž. Na vlastním ledě přivítal černožlutý soubor soka z Berouna a nakonec s ním prohrál 1:3. „Zápas se mi hodnotí špatně. Prohráli jsme, bohužel. Chtěli jsme vyhrát, ale nepovedla se nám první třetina, kterou jsme prohráli, a od toho se vše odvíjelo,“ hodnotil zápas Martin Szakal.

 

Domácí v prvním domácím zápase ve skupině o 9.-14.místo doplatili na svou nedisciplinovanost a prohráli s Berounem. Hosté po dvou využitých přesilovkách vedli v polovině zápasu již 0:3. Domácí snížili zásluhou Nikoly Gajovského v závěru druhé periody. Na více se už ale svěřenci trenéra Buchala nezmohli. Nepomohla ani více než dvouminutová hra v bez brankáře. Medvědi vyloupili Kadaňský stadion a po zásluze odjíždějí se třemi body za výhru 1:3. „Zápas se mi hodnotí špatně. Prohráli jsme, bohužel. Chtěli jsme vyhrát, ale nepovedla se nám první třetina, kterou jsme prohráli, a od toho se vše odvíjelo. Pak jsme hráli čtyřicet minut a nedokázali jsme dát víc jak jeden gól,“ hodnotí zápas s Mědvedy kapitán Sportovního klubu Martin Szakal.

V první dvacetiminutovce nabídli domácí hokejisté svému soupeři rovnou čtyři početní výhody. Dvě z nich skončili puke za Strmeňovými zády. „Určitě rozhodla první třetina a přesilovky, které oni využili,“ souhlasí Martin Szakal.

Jestliže nebyla první třetina optimální, tak v té poslední měla Kadaň obrovský tlak, ale berounského Šimbocha překonat nedokázala. „Obrovský tlak byl, ale bohužel se nám nepodařilo dát více gólů. Bylo to špatné. Musíme se zvednout a musíme příště vyhrát, protože nás Beroun dotáhl a ještě to bude zajímavé,“ poukazuje zkušený zadák na fakt, že Medvědi dotáhli Kadaň na dvoubodový rozdíl.

V závěrečné desetiminutovce celého střetnutí bylo k vidění několik vyloučení, převážně na domácí straně. Obránce Pavlas a forvar Karel Ton vyfasovali od sudího Jílka desetiminutové osobní tresty. „Závěr byl vyhrocený, ale to bylo tím výsledkem. Chtěli jsme to urvat na svou stranu, ale prostě se to nepodařilo,“ zadák s kapitánským céčkem.

Již ve středu pokračuje skupina o baráž další zápasem. Na kadaňské hokejisty čeká cesta na jih, neboť se utkají s českobudějovickým Motorem. Co od zápasu očekává Martin Szakal? „Naposledy jsme tam vyhráli, tak doufám, že vyhrajeme. Musíme začít úplně jinak, nepodcenit je a vyhrát tam.“

Všeobecně na skupinu play-out nechodí příliš mnoho diváků. Důkazem toho budiž návštěvnost na posledním venkovním zápase Kadaně v Mostě. Zimní stadion navštívilo jen 76 diváků! „Nevím, co ty diváci dělají, ale je to všude. Je to v Mostě, je to i v Kadani. Všude kam přijedeme, tak je málo diváků,“ uvažuje Martin Szakal a zároveň doplňuje. „V Budějovicích chodí, i na to jakou hrají tužku, tak tam chodí hodně diváků. V Třebíči chodí ještě jakž takž, v Jihlavě už také chodí méně, ale jinak je to špatné. Já nevím, co ty lidi dělají.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM