V sobotu nás čeká derby s Mostem

Jiří Novotný | 14.03.2014 | |

V sobotu nás čeká derby s Mostem

K a d a ň - Ve středu se kadaňští na svém ledě utkali s šumperským Salithem. Zápas se pro Kadaň nevyvíjel příliš dobře, ale nakonec černožlutí urvali alespoň dva body za výhru 4:3 po prodloužení. Karel Ton měl po utkání smíšené pocity: „Jak se to vezme, z jedné strany jsme bod ztratili a z druhé máme aspoň ty dva.“ V sobotu se kadaňští již po třetí za sebou představí před domácím publikem, jejich soupeřem bude beznadějně poslední Most.

 

HC Most

Založeno: 1946
Stadion: Zimní stadion města Mostu (kapacita 2 646 diváků)
Webové stránky klubu: hcmost.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po základní části, udržení se v baráži
Trenér: Radek Mrázek
Bilance v play-out: 0-0-1-5

Sestava z posledního utkání: Hanuljak – Pavelka, Charousek, Hora, Čížek, Šimon, Havelka – Gerhát, Smolka, Písařík – Tauš, Slavíček, Nedrda – Zavřel, Sedláček, Kafan – Palaščák, Čmolík, Sukharev.
___________________________________________________________________

Mostecký tým se od začátku sezóny potácí na samém dně prvoligové tabulky. Po 58 odehraných zápasech má na kontě pouhých 36 bodů, na předposlední Beroun ztrácí neuvěřitelných 34 bodů. Děsivá čísla najdeme i při pohledu na skóre. Útok má Most sice lepší než Beroun, který je v tomto ohledu nejhorší (125 branek Mostu x 118 Berouna), ale v počtu inkasovaných gólů nemá zdaleka konkurenci. Mostečtí brankáři za svá záda pustili již 246 branek.

Play-out již osud Mostu vzhledem k velké ztrátě nijak nezmění. Tradiční účastník baráže o první ligu tak bude čelit druholigovým soupeřům i letos. Do skupiny o baráž mostečtí vstoupili solidně - v Českých Budějovicích padli až po nájezdech. Poté ale prohráli s Kadaní, Ústím a Berounem. V Šumperku sice vyhráli 3:5, ale zápas byl kvůli neoprávněnému startu moteckého Čmolíka kontumován ve prospěch Salithu.

Zajímavosti zápasu

Potíže Mostu: Shánět finance na provoz prvoligového klubu není jednoduché, obzvlášť když se souží na samém dně tabulky. Ve 2. kole skupiny o baráž mostečtí po laxním výkonu podlehli Kadani 1:5, což nadzvedlo ze židle prezidenta klubu Valerije Korola: „Po dnešním katastrofálním výkonu nám odřekli spolupráci na další sezónu hned čtyři sponzoři. Nemáme vůči hráčům momentálně žádné dluhy, ale přesto nevím, jestli se nám podaří sezónu vůbec dohrát,“ nastínil na mosteckém klubovém webu nejistou budoucnost svého týmu.

Bratři Charouskové: I tentokrát by proti sobě měli nastoupit bratři Jiří a Kamil Charouskové. Mostecký Kamil, obránce, se pokusí zastavit kadaňského snajpra Jiřího

Souboj farem: Oba týmy těží ze spolupráce s partnerskými týmy z extraligy. Zatímco Kadaň je spjatá s chomutovskými Piráty, Mostu vypomáhá konkurenčí Verva Litvínov.

Atraktivní play-out: Zápasům v play-outu často chybí náboj, neboť mnohdy bývá o účastnících baráže rozhodnuto již po základní části. V letošní prvoligové skupině o baráž to neplatí! Jistotu záchrany zatím nemá žádný tým. Nejlépe má nakročeno Ústí, na opačném pólu je spolu s Mostem Beroun.

Statistické okénko

Most má po šesti odehraných zápasech ve skupině o baráž hned tři nejproduktivnější hráče, všichni mají 5 bodů. Jedním z nich je mladý forvard Pavel Písařík (3+2), jenž letos již šestnáctkrát nastoupil v dresu Litvínova. Další je Pavel Smolka (1+4), který si v letošním ročníku připsal šest extraligových startů. Třetím pětibodovým hráčem je nejproduktivnější zadák Kamil Charousek(2+3).

V brance se ve skupině o baráž zatím střídají dva gólmani - Lukáš Horák a nám dobře známý Miroslav Hanuljak, který v Mostě hostuje. Oba dosud zasáhli do třech zápasů a jejich úspěšnost se pohybuje okolo 90%.

Zápas

Černožlutí se snaží uniknout baráži, přijďte je po podpořit do hlediště! Zápas na kadaňském zimním stadionu startuje v sobotu 15.3. v tradičních 17:30. Připraven bude také textový online přenos.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM