předjímá zkušený útočník Petr Jíra, který v sobotu zaznamenal dvě branky. Středeční utkání startuje na berounském zimním stadionu v 18:00 hodin." />

Přiblíží se Kadaň záchraně na ledě Berouna?

Marcel Holl | 18.03.2014 | |

Přiblíží se Kadaň záchraně na ledě Berouna?

K a d a ň - Po sobotním vydřeném vítězství nad Mostem čeká kadaňské hokejisty další duel play-outu. Ve středu nastoupí na ledě Berouna k velice důležitému střetnutí. "V Berouně to bude úplně jiný zápas a myslím si, že se tam rozhodne o sezóně," předjímá zkušený útočník Petr Jíra, který v sobotu zaznamenal dvě branky. Středeční utkání startuje na berounském zimním stadionu v 18:00 hodin.

 

Medvědi Beroun 1933

Založeno: 1933
Stadion: ZS Beroun (kapacita 2 272 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun
Umístění v poslední sezóně: 13. místo
Trenér: Petr Novák
Bilance v play-out: 4-0-2-1

Sestava z posledního utkání: Šimboch – Jebavý, Špelda, Kužel, Sklenička, Kučný, Chalupa – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, Půlpán – Šteiner, Kubeš, Petruška – Hrouda, Malý, Markulinec.
___________________________________________________________________

Berouňští Medvědi se loňskou sezónou doslova protrápili a nakonec obsadili konečné 13. místo. O to více překvapili hokejovou veřejnost v úvodu sezóny letošní, když se v jednu chvíli přetahovali o vedoucí místo s Mladou Boleslaví. V úvodních deseti kolech Medvědi prohráli jen jednou. Poté se vyplnilo to co předpovídal pro kadaňské stránky Jan Kaššák a to, že Medvědům dojde dech a půjdou tabulkou dolů. Pád tabulkou se zastavil opět na předposledním místě, které znamená po play-outu boje o prvoligovou příslušnost.

Do play-outu vtrhli Medvědi jako uragán, když z úvodních čtyř zápasů dokázali vytěžit plný počet bodů a výrazně tak zamíchali boje o udržení. Jedním z vítězství svěřenců trenéra Nováka se zrodilo i na kadaňském ledě. Po sérii čtyř úspěchu přišli dvě porážky po samostatných nájezdech a jedna v normální hrací době. Právě ztráta bodů v Šumperku zkomplikovala týmu od řeky Berounky možnou záchranu. Na Kadaň a České Budějovice ztrácí Beroun pět bodů.

Zajímavosti zápasu

Souboj o šest bodů: Pokud Kadaň získá v Berouně dva nebo tři body, tak se výrazně přiblíží k zachráně v první lize.

Souboj farem: Oba týmy těží ze spolupráce s partnerskými týmy z extraligy. Zatímco Kadaň je spjatá s chomutovskými Piráty, Berounu vypomáhá převážně pražská Slavia a Kladno.

Atraktivní play-out: Zápasům v play-outu často chybí náboj, neboť mnohdy bývá o účastnících baráže rozhodnuto již po základní části. V letošní prvoligové skupině o baráž to neplatí! Jistotu záchrany zatím nemá žádný tým. Nejlépe má nakročeno Ústí, na opačném pólu je spolu s Mostem Beroun.

Statistické okénko

Nejproduktivnějšími Medvědy ve skupině o baráž jsou Miroslav Třetina a Jakub Babka, oba mají na svém kontě 9 bodů. Na třetím místě figuruje berounský kapitán Vladislav Kubeš, jenž sesbíral zatím šest bodíků. Nejproduktivnějším zadákem je Jiří Kučný, který začal ročník v Chomutově, má na svém kontě 5 bodů.

Jasnou brankářskou jedničkou je Slovák Juraj Šimboch. Brankář, který prošel i Třincem, zatím naskočil do všech zápasů play-outu a ze 300 střel inkasoval 15krát, tudíž si drží úspěšnost zákroků na 95%.

Zápas

Černožlutí se snaží uniknout baráži. Pokud nedorazíte je podpořit do hlediště berounského zimního stadionu, tak pro vás bude připraven tradiční textový online přenos!
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM