Benátky si z Kadaně vezou výhru 2:0

Marcel Holl | 28.08.2014 | |

Benátky si z Kadaně vezou výhru 2:0

Utkání začalo pro hosty velmi dobře, neboť se v 62 vteřině trefil Adam Dlouhý, jenž využil přihrávky zpoza branky. Poté měli několik velmi slibných šancí i domácí, ale Lukáše nepřekonali, a tak v závěru druhé periody trestali Benátky. Druhá hostující trefa byla velmi podobná té první, akorát autorem byl Daniel Špaček. V dalším průběhu byli k vidění i pěstní souboje. Ty mají na svědomí Trefný s Mazancem a za Benátky Maďar s Ulrychem. V obou případech byli úspěšnější hráči Kadaně.

 
9.kolo, čtvrtek 28.8.2014
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  0:2  (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Dlouhý (Bittner), 39. Špaček (Krejčík, Skořepa). Rozhodčí: Grech – Tichý, Armstark. Vyloučení: 6:7 navíc Mazanec,Trefný (KAD) a Maďar, Ulrych (BNJ) - všichni 5+DKÚ, Niko 10 minut OT. Bez využití. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Mouček) – Mazanec, Stehlík, Bartejs, Mrázek Jaroslav, Dobrovolný, Trefný, Pavlas, Novák J., Hammerbauer, Andres, Lehnert, Tatar, Charousek, Novák, Chlouba, Jíra, Macháček, Ihňato.
HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Stejskal) – Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Pálek, Mrázek Jakub, Říha, Špaček, Skořepa, Krejčík, Bittner, Mikyska, Dlouhý, Vařecha, Maďar, Videlka, Kalfiřt, Hrníčko, Miškovský.

Komentář k zápasu

První třetina nezačala pro domácí nejhůře. První vhazování vyhráli a pelášili do útočného pásma, kde hned vyzkoušeli pozornost brankáře Lukáše. V první minutě po chybě kadaňského obránce vznikla šance, kterou střelou k tyči využil Adam Dlouhý. Následně se domácí tým po obdržené brance nastěhoval do útočného pásma, kde obstřelovali branku Benátek ze všech různých pozic. Do největší šance se dostal Jiří Charousek, který z velkého úhlu nastřeloval kotouč na Lukáše, ten puk vyrazil do předním stojícího obránce, od kterého se puk ocitl pár centimetrů od pravé tyče. Kadaňský tlak zastavilo vyloučení Romana Chlouby. V přesilové hře měl největší šanci benátský Daniel Špaček, po jehož střele zazvonila tyč za zády gólmana Hanuljaka. Hra se po tomto vyloučení rozkouskovala. Přelévala se z jedné strany hřiště na druhou, ale šance nikde. Ke konci první třetiny byla Benátkám nabídnuta přesilová hra 5 na 3, ve které se ukázala domácí obrana, která nedovolila téměř žádnou střelu.

Druhé dějství se takřka celé odehrávalo před hostujícím brankářem Lukášem. Nejprve se do střelecké pozice prokličkoval Jiří Charousek, jehož střela byla zblokována hostující obranou. Poté promáchl puk Jaroslav Mrázek, kterého napodobil i Patrik Ihňato. Několik minut na to se do obrovské šance dostal Roman Chlouba, jehož střele dělilo jen pár centimetrů od branky. Domácí byli stále aktivnější a těžili, což ukázal Jakub Novák, který zasunul puk mezi betony benátského gólmana, ten na poslední chvíli usměrnil puk bruslí zpět do brankoviště, kde se ho jako první zmocnila hostující obrana. Kadaňský tlak neustupoval. V další šanci se ocitl Roman Chlouba, který naznačil střelu, položil si gólmana Lukáše a minul branku. Za zmínku stojí také akce, kterou vytvořil Jiří Charousek společně s Lukášem Novákem, druhý jmenovaný vyslal prudkou střelu, která vypadla s výstroje hostujícímu brankáři, ale opět se ho zmocnila benátská obrana. Tři minuty po této akci vytvořila kadaňská formace druhou hrubku, kterou hosté opět potrestali, jmenovitě se střelou do horní poloviny prosadil Daniel Špaček – 0:2. Necelou minutu před koncem třetiny vznikla v obranném pásmu šarvátka, ve které se utkal domácí Jakub Trefný společně s benátským Patrikem Maďarem. Domácí hráč poslal svého soka tvrdou ránou k ledu.

Na začátku třetí třetiny hosté dohrávali přesilovou hru, ve které si nevytvořili žádnou šanci. Minutu po přesilové hře se před domácího Hanuljaka prokličkoval Ladislav Bittner, kterého kadaňský Hanuljak vychytal. Ve 43. minutě bylo za hákování nařízeno trestné střílení, k tomu se postavil hostující David Videlka. Miroslav Hanuljak vyčetl kličku a efektivně puk chytil do lapačky. Domácí stále více útočili, což se hostům nelíbilo a hru přitvrdili. Za což mluví také necelých 36 trestných minut v rozmezí od 48. minuty do konce utkání. Jako v předchozí třetině, tak i v této byl k vidění pěstní souboj. Tentokrát se do šarvátky pustil Martin Mazanec, který tuto disciplínu zvládl na výbornou, když k ledu poslal benátského Petra Ulrycha. Před koncem třetiny se dostal do šance Jaroslav Mrázek, jehož střela minula branku o pár centimetrů.
Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák: Utkání vůbec nevypadalo jako přípravné, bylo to spíše jako play-off. Diváci viděli četné bitky, nicméně se hrálo bez větší zákeřnosti. Po dvě třetiny jsme byli jasně lepším týmem. Pokud jsme plnili, co jsme si řekli, byli jsme lepší.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM