"Byl to signál, který jsme cvičili ráno před zápasem," řekl ke své trefě Marek Račuk

Marcel Holl | 04.10.2014 | |



K a d a ň - Sportovní klub hostil v sobotním devátém kole na svém ledě lídra prvoligové tabulky z Třebíče. Hosté šli do vedení, avšak ještě do konce druhé třetiny domácí otočili vývoj skóre na svou stranu. Rozhodující branku má na svědomí urostlý forvard Marek Račuk.

 

Sobotní deváté kolo svedlo dohromady mužstava Kadaně a Třebíče. Domácí hokejisté chtěli potvrdit středeční výhru na jihlavském ledě a to se jim díky trefám Charouska a Marka Račuka podařilo. „Byl to hlavně ubojovaný zápas. V první třetině jsme se trošku hledali. Ve druhé jsme dostali zbytečný gól. Následně jsme to otočili a ve třetí třetině jsme se snažili neudělat chybu,“ hodnotí zápas s lídrem první ligy urostlý útočník.

Hokejisté Sportovního klubu byli svému soupeři více než důstojným partnerem. Chvílemi byla družina kouče Becka lepším týmem na hřišti. Co bylo podle Marka Račuka hlavním faktorem těsné, ale zasloužené výhry? „Všichni jsme dělali to, co máme a bojovali jsme. Hlavně ta bojovnost nás teď jakoby zdobí,“ říká kadaňská 89 a zároveň poukazuje. „Máme v poslední době dobré oslabení, takže tam zatím nevidím problém.“

Kadaňský soubor se drží na vítězné vlně. V posledním týdnu dokázal porazit doma Litoměřice, poté vyhrát na ledě Jihlavy a nyní zdolal i zatím vedoucí tým soutěže. „V té Jihlavě nás to nakoplo. Udělali jsme tam ty tři body a s Třebíčí jsme si řekli, že budeme hrát stejně jak v Jihlavě a zase to vyšlo,“ objasňuje útočník, který nastoupil v sobotním utkání v první útočné formaci s Karlem Tonem a Jiřím Charouskem.

Tato spolupráce zafungovala u rozhodujícího momentu celého zápasu devátého kola, neboť Marek Račuk využil nahrávky od Jiřího Charouska. „Byl to signál, který jsme zrovna ráno nacvičovali. Chary (Jiří Charousek - pozn.aut.) to vzal za bránu, dal mi žabku zpoza branky a já jsem to pouze zametl do sítě,“ popisuje gólovou akci ze čtyřicáté minuty hokejista, který prošel litvínovskou i chomutovskou mládeží.

V kadaňské kabině je po třech výhrách v řadě jistě pozitivní nálada, což dokazují i slova Marka Račuka bezprostředně po utkání. „Nálada v kabině je dobrá. Jsme tuším třetí, koukali jsme na tabulku, ale nevím přesně. Děláme body s těmi týmy nahoře. Ze začátku sezóny jsme darovali body těm slabším týmům, nebo spíš těm co jsou ve spodní části. Jsme rádi, jak to zatím vypadá.“

Již v pondělí 6.října bude pokračovat první hokejová liga. Kadaň totiž dohrává první ligové kolo s Chomutovem. Jedná se tak o velmi speciální zápas. Pokud černožlutí zvítězí mohou se posunout na stříbrnou příčku tabulky. „Na zápase se těším a speciální to asi bude pro všechny, jelikož jsme všichni hráli v Chomutově,“ dodává závěrem Marek Račuk.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM