Kadaň zničila i kladenské Rytíře

Jindřich Poledna | 13.10.2014 | |

Kadaň zničila i kladenské Rytíře

Domácí vstoupili do zápasu bojácně a hned ve 3.minutě inkasovali. Jenže hru postupně vyrovnali a ve druhé třetině rozhodli o zisku všech tří bodů. Postupně se totiž trefili Martin Kadlec, v přesilové hře také Jakub Stehlík a Lukáš Novák. Čtvrtou branku zaznamenal Petr Jíra - jeho využité trestné střílení znamenalo vedení již 4:1. Rytířům se však 4 minuty před koncem podařilo jedním gólem konečné skóre korigovat a Kadaň si tak připsala cenou výhru 4:2.

 
13.kolo, pondělí 13.10.2014
Sportovní klub Kadaň - Rytíři Kladno  4:2  (0:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Kadlec (L.Novák, Charousek), 28. Stehlík (Chlouba, Ton), 32. L.Novák (Charousek), 52. Jíra – 3. Dalecký (Růžička), 57. Rudovský (Havlíček). Rozhodčí: Škrobák - Polák, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 515. Střely na branku: 49:29. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Szathmáry, Opalek, Mazanec, Tejnor, Trefný, Stehlík, Černý – Kadlec, Ton, Jíra, Hammerbauer, Novák J., Novák L., Charousek, Berlev, Škop, Chlouba, Hejcman, Hlava.
Rytíři Kladno: Chábera (Vladař) – Kehar, Látal, Kužel, Kania, Chalupa, Bunda, Růžička – Melka, Redlich, Hořava, Eberle, Dalecký, Dragoun, Pitule, Tenkrát, Havlíček, Strnad.

Komentář k zápasu

Favorit z Kladna začal utkání rázně, rozhodně nechtěl nic nechat náhodě a hned ve 3.minutě se ujal vedení. Po Růžičkově přihrávce se puku ujal Jan Dalecký a překonal Strmeně v brance Kadaně 0:1. Domácí sice v další minutě získali výhodu přesilové hry po vyloučení kladenského Kužela, ovšem kromě jedné malé příležitosti si žádnou střeleckou šanci nevytvořili.

Domácí tým se začal postupně osmělovat až od páté minuty, na Cháberovi postupně ztroskotali Hammerbauer, Jakub Novák, Charousek, Chlouba i Pavlas. Hosté vyrovnalu hru kolem desáté minuty, ale Dragoun ani Melka nenašli recept na pozorného Strmeně. Rytíři postupně začali přebírat otěže, ve 14.minutě jim k tomu pomohl zbytečný faul domácího Jakuba Nováka. Díky této přesilové hře narostl tlak hostí, Rudovského dělovku však Strmeň výtečně zlikvidoval.

V 18.minutě mohli vést Rytíři již o dvě branky, osamocený Strnad jel sám na domácího gólmana, ale lekl se velké příležitosti a přestřelil. Do kabin šly tak týmy ya stavu 0:1 pro Rytíře.

Druhá třetina byla o úplně jiném hokeji. Domácí tým srovnal na 1:1 v čase 22:00. Martin Kadlec se rozjel k brance, s jeho prvním pokusem si však Chábera ještě poradil. Poté však pálil Lukáš Novák a právě jeho pokus za záda kladenského gólmana Martin Kadlec dorazil. Hosté se snažili vzchopit a znovu se dostat do vedení. Jenže pokusy Tenkráta a Dragouna Strmeň bravurně zlikvidoval.

Ve 28.minutě hákoval kladenský Havlíček a byl za to po zásluze poslán za katr. Tam si odseděl jen 18 vteřin, protože Jakub Stehlík z pravého kruhu prostřelil bezmocného Cháberu – 2:1. Domácí byli při chuti a ve 32.minutě přidali další zásek! A opět při Havlíčkově provinění. Lukáš Novák vyslal na Cháberu střelu, kterou kladenský gólman vyrazil nad sebe a kotouč mu následně propadl za záda – 3:1.

Kadaň byla i nadále lepším týmem, lépe bruslila, rychleji napadala soupeře a Rytíři měli problémy již s přechodem středního pásma. Ačkoliv Sportovní klub nevyužil další přesilovou hru, domácí diváci ocenili sympatický výkon a tah na branku.

Šanci na zkorigování stavu dali Středočechům svým vyloučením postupně Jíra a Opalek, Ale ani zkušený Tenkrát nedokázal využít chyb v domácí obraně.

Hosté z Kladna začínali poslední třetinu v početní výhodě, se kterou však naložili velmi bídně. Větší příležitost si na konci 42.minuty připravil Eberle. Jeho střelu vychytal domácí gólman efektním semaforem. Hosté ubránili i další oslabení a začali vystrkovat růžky. Bylo na nich znát, že se stavem nejsou rozhodně spokojení a hodlají s ním něco dělat. Postupně se snažili domácího Strmeně překonat Dragoun, Chalupa, Hořava a Eberle. Právě poslední jmenovaný byl ke skórování nejblíže, avšak domácí brankář jeho střelu na poslední chvíli vytěsnil ramenem.

Ránou do vazu kladenského týmu byl faul na ujíždějícího Petra Jíru v 52.minutě. Ten nařízené trestné střílení s přehledem zvládl a domácí vedli rázem 4:1! Rytíři po čtvrté obdržené brance nezahodili hokejky ani meče do žita, naopak se nadechli k náporu. A jejich snaha nevyšla v niveč! V čase 56:07 se v pravém kruhu do kotouče opřel Jan Rudovský a propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:2. Dalšímu nádechu Rytířů ale zabránil kladenský Dragoun, který putoval za faul na 2 minuty na lavici hanby. Kladenský tým ještě ve snaze o vyrovnání odvolal v poslední minutě brankáře. Jenže další gól již v Kadani nepadl, a tak si domácí tým připsal další velmi cenné 3 body do prvoligové tabulky.

Jindřich Poledna, Marcel Holl

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (trenér SK Kadaň): „Do zápasu jsme nevlezli vůbec dobře. Hned v prvním jsme se uzavřeli ve třetině. Vlastně proběhli tři střídání a ve čtvrtém už jsme dostali gól. Bohužel takhle nesmíme vlézt do zápasu. Pak nás to stojí dost sil a zaplať pánbůh, svým způsobem, že jsme v té první třetině vydrželi. Následně jsme hru vyrovnali ale, prostě může se nám stát, že nám soupeř uteče a už to nedokážeme dohonit. Ve druhé a třetí třetině si myslím, že jsme Kladno k ničemu nepustili a výbornou hrou a tlakem v koncovce jsme dokázali utkání otočit. Myslím si, že to vítězství je zasloužené.“

Jiří Čelanský (trenér Rytíři Kladno): „Začli jsme slušně, šli jsme brzo do vedení. Za stavu 1:0 jsme měli tři jasně vyložené šance, dokonce jednou prázdná brána. Bohužel jsme nedali a pustili jsme domácí do toho, aby mohl utkání otočit. Našimi chybami v obranném pásmu jsme se vyfaulovali. Dobře dohráli dorážku po první střele a najednou to bylo tři jedna a bohužel jsme se pak těžko dostávali do koncovky. Domácí to ustáli a asi zaslouženě vyhráli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM