Kadaň padla s Rytíři díky dvěma brankám v prostřední třetině

Jindřich Poledna | 19.11.2014 | |

Kadaň padla s Rytíři díky dvěma brankám v prostřední třetině

Po bezbrankové první třetině se domácí Rytíři ujali vedení dvěma brankami v prostředním dějství. Třetí branku přidal středočeský klub již v poslední třetině v přesilové hře. Na 3:1 korigoval stav kadaňský Marek Račuk. Kadaňský střelec mohl vsítit další úspěch v oslabení, jenže domácí gólman jej se štěstím vychytal. Sportovní klub tak odjíždí z Kladna s prázdnou. V sobotu se bude pokoušet uspět doma proti Pirátům z Chomutova.

 
26.kolo, středa 19.11.2014
Rytíři Kladno - Sportovní klub Kadaň  3:1  (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Rudovský (Růžička), 29. Dragoun (Redlich, Švaňhal), 46. Hlaváč (Růžička) – 49. Račuk. Rozhodčí: Würtherle – Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1921. Střely na branku: 32:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Rytíři Kladno: Lukáš (Chábera) – Kolářík, Látal, Lukáč, Růžička, Kužel, Jaroměřský – Strnad, Hořava, Eberle – Horna, Stach, Dalecký – Rudovský, Pitule, Hlaváč – Švaňhal, Dragoun, Redlich.
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Hanuljak) – Stehlík, Opalek, Pavlas, Bartejs, Szathmáry, Trefný, Mazanec – Jíra, Hejcman, Ton – Kadlec, Chlouba, Kůs – J. Novák, Račuk, L. Novák – Hammerbauer, Berlev, Hlava.

Komentář k zápasu

Kadaň přijela na Kladno s jasným úkolem – dobře bránit, hlídat přechod do obranné třetiny a domácí do ničeho nepouštět. Sportovní klub v pohodě ubránil i přesilovou hru Kladna. Ve 13. minutě nebezpečně střílel Kolářík, Mouček jeho pokus bezpečně zlikvidoval. Rytíři měli vůbec spoustu střel, ale kadaňský brankář byl bezchybný. Největší příležitost ke skórování měli domácí v poslední minutě úvodní třetiny v přesilové hře. Mouček však po dvaceti minutách udržel čisté konto a do pauzy se šlo za stavu 0:0.

První gól tak přišel až ve druhé třetině. Úspěšným střelcem byl Rudovský, který si dobře počíhal u tyčky soupeře na odražený puk – 1:0. Inkasovaný gól kadaňský tým znervózněl a domácí začali mít navrch. A nepozornost Sportovního klubu pak stála za další brankou Rytířů. Kadaňští si nepohlídali střední pásmo, kde se nejlépe zorientoval Redlich, který poslal do úniku Dragouna. Kladenský útočník zavřel oči a střelou k tyči překonal Moučka podruhé – 2:0. Aktivita hostů po druhé obdržené brance ještě více oslabila. Naopak Rytíři měli pár dalších šancí, další branky však ještě docílit nedokázali.

Tlak domácích ovšem přetrval i po změně stran a vyústil ve faul Kadaně. Ten byl potrestán Hlaváčem. Velký podíl na třetí trefě měl Růžička, který zachytil vyhazovaný puk a předložil Hlaváčovi, jenž nedal Moučkovi šanci. Kadaňský brankář se po puku v brance jen nešťastně ohlédl – 3:0. Po této brance se střelecky probudila i Kadaň. V úvodu 49. minuty snížil na rozdíl dvou branek Marek Račuk, který chytře objevil volný prostor u Lukášovy pravé tyčky – 3:1 Marek Račuk mohl vstřelit i další branku, ale tentokrát svůj blafák na kladenského gólmana přetáhl. Kladno se tak radovalo z výhry a přiblížilo se Kadani na rozdíl dvou bodů.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM