Ve středu Kadaň zajíždí do dalekého Havířova

Jiří Novotný | 02.12.2014 | |

Ve středu Kadaň zajíždí do dalekého Havířova

K a d a ň - Po slabším období se Kadani opět daří sbírat výhry, přemožitele nenašla už tři zápasy v řadě. Nyní však černožluté čeká ambiciózní Havířov, který je v tabulce o stupínek nad Kadaní. Naše hokejisty čeká pořádná štreka, do Havířova je to totiž takřka 500 km. Využije AZet únavy kadaňských z dlouhé cesty, nebo se budou radovat hráči se skříženými hokejkami na hrudi? Na to odpoví zápas, jenž v havířovské K&K PNEU Aréně začíná tuto středu 3. 12. v 18:00.

 

HC AZ Havířov

Kdysi extraligový Havířov zmizel z prvoligové scény v ročníku 2009/10, do druhé nejvyšší soutěže se pak dokázal opět probojovat až loni. A jako nováčkovi se mu nevedlo vůbec špatně, obsadil vynikající 6. místo. V horních patrech tabulky se AZet pohybuje i letos, akutálně mu s 53 body patří 5. příčka, šestá Kadaň má o bod méně.

Stejně jako Kadaň se i Havířov veze na vítězné vlně, čtyřikrát v řadě neprohrál. Přitom v pondělí zajížděl na horký led Kladna, které po návratu na svůj stadion šlape. Havířovští se ale Rytířů nezalekli a zvítězili 2:4 (Sztefek, Chmielewski 2, Hlinka)

Sestava Havířova z Kladna: Daneček – Bahounek, Repe, Lenďák, Ostrčil, Matějíček, Pastor, Foltýn – Sztefek, Pechanec, Klimša - Fořt, Šlahař, Maruna - Hlinka, Šedivý, Tomi - Jiránek, Loskot, Chmielewski.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
6. Kadaň 30 15 1 5 9 79:64 52
5. Havířov 30 15 3 2 10 98:86 53

Letošní vzájemné zápasy

Poprvé se hrálo V Havířově v rámci 5. kola. Domácí tým se ujal vedení v polovině první třetiny. Kadaň vyrovnala na 1:1 ve 27. minutě dorážkou Dominika Tejnora. Domácí odskočili na rozdíl dvou branek, Kadaň hrající pod domácím tlakem dokázala snížit v 58. minutě brankou Martina Šágáta. V posledních dvou minutách se severočeský tým snažil vyrovnat při hře se šesti hráči v poli, domácí Havířov však další změnu skóre nedovolil a vyhrál 3:2.

Odveta v Kadani byla na programu v 18. kole. Ve vyrovnané první periodě se ve 14.minutě trefil jako jediný hostující Jiránek a Havířov tak vedl 0:1. Kadaň mohla vyrovnat v druhé třetině, ale obě vyložené šance vyšly na prázdno. Jedna střela skončila na tyči a druhou zlikvidoval se štěstím hostující gólman. Vyrovnání přišlo v 50. minutě. V přesilové hře srovnal na 1:1 Roman Chlouba. A protože další branka do konce základní hrací doby ani v prodloužení nepadla, došlo na samostatné zájezdy. A tam Kadaň poprvé v sezóně poprvé uspěla. Ve 4.kole rozhodl svou druhou brankou v zápase Roman Chlouba. Černožlutí tak AZet zdolali 2:1 po nájezdech.

Statistické okénko

Kadaň- Havířov
Roman Chlouba (15+8)Nejproduktivnější hráč Antonín Pechanec (8+12)
Roman Chlouba - 15 gólů Nejlepší střelec Marek Loskot - 10 gólů
Karel Ton - 13 asistencí Nejlepší nahrávač Pechanec, Jakúbek, Jiránek - 12 asistencí
Aleš Pavlas (0+11)Neproduktivnější obránce Martin Lenďák (1+6)
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM