Kalendářní rok zakončíme zápasem proti Šumperku

Jindřich Poledna | 26.12.2014 | |

Kalendářní rok zakončíme zápasem proti Šumperku

Vánoční svátky jsou za námi a opět je tu prvoligový boj o důležité body. Pro Kadaň je to poslední utkání tohoto roku a ráda by jej ukončila s tříbodovým ziskem. Naším soupeřem budou Draci ze Šumperka, kteří v posledním domácím zápase dokázali porazit Kladno 3:2.

 
Drakům se v posledních zápasech dařilo střídavě. Doma porazili Třebíč 3:1, a pak dvakrát prohráli na ledě soupeřů. Nejprve přivezli bod z Havlíčkova Brodu po prohře 5:6 po samostatných nájezdech, následně přijeli z Chomutova s výpraskem 0:5. Naposledy však doma zabrali a o branku vyzráli nad Rytíři z Kladna 3:2 po základní době.

Sestava Šumperku ze zápasu s Kladnem:Zelenka – Novotný, Holík, Gewiese, Sedlák, Drtil, Dietz, Prokop, Starý – Vrdlovec, Plášek, Haas M. – Žálčík, Staněk, Moskal – Velecký, Haas R., Brunec – Popelka, Rimmel, Vachutka.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 38 17 1 7 13 101:94 60
10. Šumperk 36 14 2 4 16 114:128 50

Vzájemné zápasy v ročníku

Díky odložení kadaňského zápasu se oba celky utkaly ve dvojzápase. V tom prvním se po první bezbrankové třetině domácím podařilo v té druhé odskočit na rozdíl dvou branek. Hanuljaka totiž dvakrát překonal Daniel Vrdlovec. Kadani se v úvodu třetí třetiny podařilo snížit stav utkání na 2:1 po gólu Romana Chlouby. Sportovní klub si pak vytvořil ještě několik slibných akcí, které ale k brance nevedly. Svou výhru potvrdil Šumperk trefou do prázdné branky v devětapadesáté minutě. Druhý zápas měl však úplně jiné parametry. Draci se sice dostali do vedení ve 14.minutě, když nedůsledná kadaňská obrana nechala dorážel volného Moskala. Vyrovnání zajistil ve 25.minutě Roman Chlouba. Stejný hráč strhl vedení na stranu domácích v oslabení, když svůj nájezd neomylně zakončil - 2:1. Hosté vyrovnali na na začátku třetí části při trestném střílení, jenže se z vyrovnání neradovali dlouho. Na 3:2 zvyšoval ve 43.minutě Jakub Novák. V 50.minutě zvyšoval na 4:2 po spolupráci s Chloubou Jaroslav Kůs. Na konečných 5:2 pro Kadaň rozvlnil síť za zády brankáře Koutského Karel Ton. Domácí tým se tak po zasloužené výhře vyšplhal zpět na páté místo v tabulce.

Statistické okénko

Kadaň – Šumperk
Karel Ton (8+15)Nejproduktivnější hráč Patrik Moskal (15+29)
Karel Ton, Nicolas Hlava - 8 gólů Nejlepší střelec Lukáš Žalčík - 16 gólů
Karel Ton - 15 asistencí Nejlepší nahrávač Patrik Moskal - 29 asistencí
Jakub Trefný (2+13)Neproduktivnější obránce Tomáš Sedlák (6+20)

O zápase

Pro Šumperk bude zápas v Kadani prvním utkání dvojzápasu na severu Čech. V neděli totiž odehraje zápas v Mostě. Kadaňské utkání začne v klasickém čase 17:30. Všichni fanoušci jsou srdečně zváni, Kadaň by totiž ráda uzavřela kalendářní rok tříbodovým ziskem.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM