Napravíme zaváhání z Mostu proti Benátkám?

Jiří Novotný | 08.01.2015 | |

Napravíme zaváhání z Mostu proti Benátkám?

K a d a ň - Úvodní zápas nového kalendářního roku černožlutým hrubě nevyšel. V Mostě již sice vedli dvoubrankovým rozdílem, domácí tým však skóre otočil a vyhrál 4:2. Odčinit tuto blamáž se hokejisté se skříženými hokejkami na hrudi pokusí v sobotu 10.1., kdy na našem ledě přivítáme Benátky nad Jizerou. Nenechte si ujít první domácí zápas našich hokejistů v roce 2015 a přijďte jim pomoci do hlediště!

 

HC Benátky nad Jizerou

Benátky v letošní sezóně nijak nevyčnívají. V tabulce jim patří 9. místo, jež zajišťuje vstupenku do předkola. Pozor si však musejí dávat na týmy pod sebou; ve hře o desítku i 11. Ústí, na které mají pouze pětibodový náskok. Na aktuálně 8. Kadaň ztrácejí body čtyři.

Nový rok Benátky zahájily prohrou v Šumperku, o to překvapivější je pak jejich středeční výsledek z Kladna. Celek od Jizery měl skvělý vstup do zápasu - již ve 2. minutě vedl 0:2 a do přestávky přidal další zásah. Kladenští se oklepat nedokázali a po dvou třetinách na tabuli svítilo hrozivých 0:5. Třetí třetina žádná drama nenabídla, Benátky si luxusní náskok dokázaly pohlídat, dokonce přidaly ještě jednu branku a připsali si tak nečekané tři body po šokující výhře 0:6.

Sestava Benátek z Kladna: Schwarz (Jelínek) – Plutnar, Havlín, Ulrych, Jandejsek, Říha, Pabiška – Špaček, Skořepa, Miškovský, Víšek, Hrníčko, Kica, Mikyska, Dlouhý, Psota, Jonák, Skalický, Bittner.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 40 18 1 7 14 107:99 63
9. Benátky 59 14 8 1 18 96:101 43

Letošní vzájemné duely

Kadaň se v letošní sezóně s Benátkami střetla již třikrát. U Jizery dvakrát vyhrála, na svém ledě prohrála po nájezdech. Naposledy se hrálo na benáteckém ledě v závěru listopadu.

Severočeský tým se dlouho nemohl střelecky prosadit, první branka zápasu tak padla až ve 30. minutě, kdy se přesně do šibenice domácí branky trefil Jaroslav Kůs - 0:1. Druhou branku Kadaně vstřelil ve 45.minutě Martin Mazanec - 0:2. Jenže domácí tým ještě v 51. minutě zápas zdramatizoval - 1:2. Jenže Kadaň si zbytek zápasu již pohlídala a přivezla z nejstudenějšího stadionu první ligy všechny tři body.

Statistické okénko

Kadaň - Benátky
Roman Chlouba (16+10)Nejproduktivnější hráč Josef Mikyska (6+15)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Skořepa, Miškovský - 9 gólů
Karel Ton - 15 asistencí Nejlepší nahrávač Josef Mikyska - 15 asistencí
Jakub Trefný (3+13)Neproduktivnější obránce Michal Plutnar (3+11)

O zápase

Úvodní buly zápasu padne na kadaňském zimním stadionu tuto sobotu 10.1. v obvyklém čase 17:30. Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit, bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM