Sportovní klub přivítá ve středu Havířov

Jindřich Poledna | 13.01.2015 | |

Sportovní klub přivítá ve středu Havířov

Po divoké brankové přestřelce v Ústí, která vyzněla lépe pro kadaňský klub, pokračuje soutěž 44.kolem, kdy přijede na naše kluziště tým z Havířova. A bude se hrát o 6 bodů, neboť náš příští soupeř je jen o 3 body před námi a v případě výhry domácího celku se může Sportovní klub na Havířov dotáhnout.

 
Havířov sbírá body v průměru v každém druhém zápase. Boduje především doma, ale umí své soupeře pozlobit i na jejich kluzištích. V posledním domácím utkání přetavil Havířov zápas ve 3 body po výhře nad Havlíčkovým Brodem (3:1), po té získal 2 body za výhru na samostatné nájezdy v Šumperku. Poslední utkání odehrál náš příští soupeř až v úterý 13.ledna na Kladně. Zápas si přesunul o den, aby hráči nemuseli cestovat z Kladna do dalekého Havířova a hned ve středu zpět do Kadaně.

Zápas na Kladně se pro Havířov nevyvíjel zrovna podle jeho představ. Havířov nevstřelil ani branku a po třetinách 1:0, 2:0 a 1:0 odjel bez bodu. Slezský tým byl celkem 7x vyloučen a dostal v oslabení dva góly.

Sestava Havířova ze zápasu s Kladnem: Matoušek (Daneček) – Krisl, Graca, Horák, Lenďák, Repe, Ostrčil, Bahounek – Jiránek, Šlahař, Tomi – Sztefek, Pechanec, Klimša – Kubiš, Maruna, Fořt – Chmielewski, Loskot, Kurovský.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Kadaň 42 19 2 7 14 115:105 68
6. Havířov 43 20 4 3 16 127:116 71

Vzájemné zápasy v ročníku

V prvním zápase se Havířov se ujal vedení v polovině první třetiny. Kadaň vyrovnala na 1:1 ve 27.minutě dorážkou Dominika Tejnora. Domácí odskočili na rozdíl dvou branek, Kadaň hrající pod domácím tlakem do kázala snížit v 58.minutě brankou Martina Šágáta. V posledních dvou minutách se severočeský tým snažil vyrovnat při hře se šesti hráči v poli, domácí Havířov však další změnu skóre nedovolil a vyhrál 3:2. V druhém vzájemném utkání nečekalo doma kadaňský tým vůbec nic jednoduchého. Rozjetý Havířov přijel odhodlaný prodloužit svou vítěznou šňůru a po první třetině jeho radost pokračovala. Ve vyrovnané periodě se ve 14.minutě trefil jako jediný hostující Jiránek a Havířov tak vedl 0:1. Kadaň mohla vyrovnat v druhé třetině, ale obě vyložené šance vyšly na prázdno. Jedna střela skončila na tyči a druhou zlikvidoval se štěstím hostující gólman. Vyrovnání přišlo v 50.minutě. V přesilové hře srovnal na 1:1 Roman Chlouba. A protože další branka do konce základní hrací doby ani v prodloužení nepadla, došlo na samostatné zájezdy. A tam Kadaň poprvé v sezóně poprvé uspěla! Ve 4.kole rozhodl svou druhou brankou v zápase Roman Chlouba. Po bezbrankové první třetině třetího vzájemného zápasu se dostali Havířovští v polovině zápasu do vedení zásluhou Šedivého. Kadani se podařilo utkání vyrovnat v posledních deseti minutách. Nejprve prostřelil Danečka Martin Šagát a dvě minuty dokonal obrat ve skóre Jakub Trefný. Sportovní klub si tak ze Slezska přivezl důležité tři body do prvoligové tabulky.

Statistické okénko

Kadaň – Ústí nad Labem
Roman Chlouba (16+10)Nejproduktivnější hráč Antonín Pechanec (10+17)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Marek Loskot - 16 gólů
Karel Ton - 16 asistencí Nejlepší nahrávač Tomáš Jiránek, Antonín Pechanec - 17 asistencí
Jakub Trefný (3+13)Neproduktivnější obránce Radim Ostrčil (3+8)

O zápase

Vzhledem ke kadaňské marodce nečeká Sportovní klub vůbec nic jednoduchého. Havířov navíc nebude chtít přijet z „českého výletu“ zcela bez bodů. Trenér Beck bude mít velký problém sestavit kompletní 4 útoky a na mladý tým čeká další velká výzva. Zápas začíná v tradičním čase 17:30 a všichni fanoušci jsou srdečně zváni! Přijďte podpořit svůj tým, má velkou šanci bodově dohnat svého soupeře!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM