Jaroslav Beck: Diváci chtějí emoce, zápas s nábojem a my jim takový hokej chceme předvádět

Jindřich Poledna | 18.01.2015 | |

Jaroslav Beck: Diváci chtějí emoce, zápas s nábojem a my jim takový hokej chceme předvádět

Sobotní zápas Kadaně v Českých Budějovicích byl podle domácích fanoušků velmi napjatý. Překvapila je především tvrdost severočeského celku, kterou údajně netrestal hlavní arbitr tak, jak by podle nich měl. Pozápasové shrnutí zápasu trenérem Bělohlavem bylo korektní. Stejně tak Daniel Boháč hodnotil zápas jako vyrovnaný, neboť Motor musel bojovat až do posledních minut utkání. Prostor k vyjádření jsme dali také kadaňskému trenérovi Jaroslavu Beckovi.

 
Co Vás na utkání zklamalo?
Vlastní zápas mě nezklamal. Na to, v jaké sestavě jsme do Českých Budějovic přijeli, jsme předvedli velice nadprůměrný hokej. Zápas měl náboj, tempo, parametry play-off. Byl to opravdu tvrdý, atraktivní, zajímavý hokej. Vzhledem k naší sestavě si průběhu zápasu velmi cením. Budějovice rozhodly o výsledku v přesilových hrách, kdy vstřelily tři branky. Mají dva útoky, které spolu hrají od začátku sezóny a ty mají velkou sílu a zkušenosti. Kdyby na konci druhé třetiny Müller po krásné akci nenastřelil tyčku, šlo by se do kabin za stavu 3:2 a poslední třetina by vypadala určitě jinak. Ale na kdyby se v hokeji nehraje. Co mě na zápase nejvíce mrzí je titulek na hokej.cz

Můžete to specifikovat?
Kdo nebyl na zápase, neví, o čem píše. Výsledek 6:1 se může být pro nezúčastněného diváka jednoznačný, ale na ledě se dělo něco úplně jiného. Už dříve jsem četl nadpisy, že se „Motor zadrhl“. Nezadrhl, prostě dostal výprask. Včera údajně „Motor smetl Kadaň“, když jsme je my na podzim opravdu smetli 5:2, nadpis zněl „Kadaň v závěru srazila Motor“. Dalším případem je informace o kvalitním bekovi Štenclovi. Ve Vítkovicích má podporu, hraje dobře. Ale proč nenapíší třeba o Tejnorovi, mj. skvěle hodnocenému na světovém poháru v Ufě? Je to podobný ročník narození, hraje výborně a troufl bych si říct, že je srovnatelný. Jeho velká smůla je v tom, že Chomutov dělá vše pro postup a Tejnor tak nedostává prostor, který by si určitě zasloužil. A není to z nedávné chomutovské juniorky jen Tejnor... Snažím se být ohledně serveru hokej.cz nad věcí, tohle lobby mě opravdu „baví“. Už jsme si na to zvykli. Kadaň je nezajímá, je podceňovaná. Kdo se chce podpořit, podporuje se... Je otázkou, zda je to pouze odbornou kvalitou novinářů…

Vrátíme se k zápasu s Motorem. Byl zápas opravdu tvrdý?
Zápas měl divácky báječnou atmosféru. Diváci vybičovali oba celky k maximálním výkonům. A k tomu patří zranění. Na obou stranách. Ano, zápas byl dost tvrdý, hráči odehráli spoustu soubojů rameno na rameno a v tu chvíli se stane, že některé rameno povolí. Müllerovi vydrželo, domácímu hráči ne. To se stává, to k hokeji patří a s tím se musí počítat. To, jak to pojal rozhodčí, je další stránka. Třeba pěstní souboj Chrpy se Švihálkem. Hokejová férovka – jeden na jednoho. Tohle diváky baví. Přivede je to do varu. Ale proč oba vyfasovali 5 + do konce? Všude ve světě by dostali 2+2 nebo 2+10. Dávat za tohle tresty do konce zápasu, tady je něco špatně. Z hokeje nikdo bitky nevymaže. Domácí v zápase přišli o 3 hráče, my o 2. Nicolas Hlava má zraněné rameno a Martin Mazanec zraněná záda. Jde o klíčové hráče, kteří nám budou opravdu chybět. A mohlo být bohužel zraněných víc. Hlavní rozhodčí změnil na poslední třetinu styl rozhodování, nás vylučoval za náznaky a na druhé straně nechal bez povšimnutí zákroky na Kůse a Račuka, které byly opravdu za hranou. Museli jsme držet tým, abychom zápas vůbec dohráli. Kluci cítili křivdu a možná i z toho plynuly emoce, díky kterým jsme si nepohlídali úplný konec zápasu a dostali jsme úplně zbytečně dva laciné góly v 58. a 59.minutě.

V pondělí nás čeká odložené utkání v Chomutově…
Vzhledem k již zmíněným novým dvěma zraněným to bude ještě těžší, než se zdálo. Tohle jsou pro nás fatální ztráty. Budeme opět spoléhat především na torzo zkušených hráčů, kteří doplněni o mladíky hrají výborný hokej. Ton, Šagát, Trefný, Jíra, Pavlas, Račuk, Mrázek odehráli v Budějovicích skvělý zápas. A pokud i mladíci zopakují výborný výkon, uvidí fanoušci krásné utkání. Rozhodně nechceme zopakovat mdlý výkon z posledního měření sil s Chomutovem, který nebyl pro diváky vůbec záživný a byli jsme obviňováni z toho, že jsme body jen přenechali. Ač zdecimováni zraněnými jedeme hrát především hezký hokej s nábojem, to je náš hlavní cíl. My chceme hrát pro diváky, bavit je. Je sice hezké, že vyhrajete 2:1, ale pokud se na to nedá dívat, diváky do hlediště nenalákáte. A nám jde přece především o diváky!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM