Kadaň porazila Prostějov a stále bojuje o lepší umístění pro playoff

Jindřich Poledna | 21.01.2015 | |

Kadaň porazila Prostějov a stále bojuje o lepší umístění pro playoff

Jestřábi se sice dostali v 1.třetině do vedení, to jim však nevydrželo dlouho. Domácí tým využil po chvíli přesilovou hru a vyrovnal. Střelcem branky byl Radek Havel. Na další gól si muselo kadaňské publikum počkat až do 57.minuty, kdy skóre otočil Marek Sikora. Na konečných 3:1 upravil do prázdné branky Marek Račuk.

 
46.kolo, středa 21.1.2015
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  3:1  (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Havel (Ton, Jíra), 57. Sikora (Šagát), 60. Račuk (Šagát, Sikora) – 10. Matyáš (Luňák, Husák). Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 44:13. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Maštalířský) – Pavlas, Tejnor, Mrázek, Szathmáry, Mazanec, Trefný, Havel – Jíra, Kůs, Ton – Račuk, Sikora, Šagát – Müller, L. Novák, J. Novák – Ringler, Wágner, Lehnert
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (Vydržel) – Kužel, Roupec, Husák, Matyáš, Hertl, Malý, Hawlík – Franek, Krejčí, Meidl – Luňák, Venkrbec, Kajaba – Moučka, Duba, Indra – Coufal, Stejskal

Komentář k zápasu

Domácí tým vstupoval do zápasu jako favorit. Tomu také odpovídal začátek, po 58 vteřinách hry ujel obraně hostí Račuk, ovšem Šimboch jeho blafák prohlédl. V 7. minutě se na pravé straně kluziště uvolnil Ton, jeho střela našla pouze hruď brankáře hostí. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem, přesto to byli hosté, kdo otevřel skóre. Husákova bomba ze středního pásma ještě skončila na tyči, poté se ale puk odrazil k Matyášovi, jenž se trefil do levé šibenice. Domácím se podařila rychlá odpověď. Ve 12. minutě vypálil od modré čáry Havel a puk prošel až za brankovou čáru. Kadaňské branka nakopla a o to více se snažili prostřelit Šimbocha. Ten však po celý zápas ukazoval své kvality a držel svůj tým nad vodou. Ve 14. minutě zkoušel Šimbocha překvapit Müller, střela však byla zablokována. O několik minut později vystřelil na druhé straně Stejskal, ale Mouček byl připravený.

Domácí hokejisté pravděpodobně dostali o přestávce od trenérů co proto a do druhé části vletěli s novým elánem. O jednoznačnosti třetiny hovoří poměr střel na branku, který byl 13:3. Ve 23. minutě pálil z nebezpečné pozice Mrázek, ale lapačka hostujícího brankáře byla na svém místě. Ve 26. minutě mohl otočit skóre Ton, ale jeho střelu do horního rohu branky zlikvidoval Šimboch. O pár vteřin později propadl Šimbochovi puk mezi betony a zastavil se na brankové čáře. Dojíždějící Šagát byl nejdříve odstrčen obráncem, následně pak rozhodčí odpískal přerušení hry. To se nelíbilo domácí střídačce a rozhodčí musel vysvětlovat své rozhodnutí o přerušení. Ve 29. minutě pálil Havel, brankář Jestřábů byl i tentokrát pozorný. Domácí měli od 29. minuty výhodu dvou na sebe navazujících přesilových her, hosté se však nenechali nachytat a pečlivě zametali puky do středního pásma. Ve 35. minutě nabral na levém křídle rychlost Sikora, nezamířil přesně a jeho střelu doprostřed branky Šimboch zlikvidoval.

Třetí třetina přinesla ještě větší domácí tlak, než předchozí. Poměr střel na branku byl dokonce 20:3! Domácím se však obléhání branky příliš nedařilo a Šimboch chytal možné i nemožné. Ve 44. minutě se na levém kruhu uvolnil Kůs, jeho střelu do odkryté branky však vyrazil hostující brankář holí. Ve 48. minutě se dokázal uvolnit Ton, který našel před brankou volného Jíru, ten však trefil pouze boční síť. V polovině třetiny pak Kůsovu střelu zlikvidoval Malý. Pět minut před koncem třetiny mohl rozhodnout zápas Račuk, ale nechal se vytlačit z ideálního úhlu a trefil pouze boční síť. O pár vteřin později střílel Jíra, Šimbochův levý beton byl i tentokrát na správném místě. A zatímco se tribuny pomalu připravovaly na prodloužení, domácím se z povedené samostatné akce podařilo šťastně skórovat. Sikora objel tři hráče ve středním pásmu, ujel po pravém křídle a našel volného Šagáta, jehož střelu Šimboch vyrazil. Bohužel pro hosty pouze na brusle jednoho z bránících hráčů a puk po sérii odrazů skončil až v brance hostí. Branka byla nakonec připsána Sikorovi. Hosté zkusili odvolat brankáře, ale power-play se jim nevydařila a Račuk získal puk ve středním pásmu a pohodlně zavěsil do prázdné branky.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck(SK Kadaň): "Prostějov předvedl, co jsme od něj očekávali: bojovný hokej, brání a čekají na chybu a spoléhají se na to, že jim to někde vypadne. Proti tomu se hraje těžko, musíme být rychlejší než soupeř a nepodcenit žádnou situaci. Body se nerodily lehce a i když rozhodl šťastný gól na 2:1, tak šancí jsme měli dost, ale my už skoro ztráceli víru. Puky létaly zleva, zprava, soupeře jsme celkem jednoznačně přestříleli, ale takové zápasy známe. Navíc Ústí prohrálo na Pirátech, takže můžeme myslet na předkolo a také na to, koho z mladých povoláme do týmu, aby nabrali zkušenosti na play-off. "

Zdeněk Čech(LHK Jestřábi Prostějov): "Pro nás to bylo docela smolné utkání. Kromě deseti minut ve druhé třetině to bylo docela vyrovnané utkání a nakonec jsme si dali rozhodující vlastní branku. "

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM