Kadaň jede v sobotu k zápasu o šesté místo do Litoměřic

Marcel Holl | 23.01.2015 | |

Kadaň jede v sobotu k zápasu o šesté místo do Litoměřic

K a d a ň - Po středečním domácím střetnutí s Prostějovem čeká na kadaňské hokejisty další soupeř. Svěřenci trenéra Becka cestují do litoměřické Kalich Arény, ve které se utkají s tamním Stadionem. S celkem Kališníků má Kadaň letos zatím pozitivní bilanci, dva ze tří zápasů vyhrála. Prohrála jen v prvním zápase v Litoměřicích. Zápas 47. kola startuje v sobotu 23. ledna v 17 hodin.

 

HC Stadion Litoměřice

Sezóna Litoměřicím zatím vcelku vychází. Svěřenci trenéra Doležala hájí aktuálně šesté místo, tedy poslední pozici, která by znamenala přímou účast ve čtvrtfinále play off. Stadion má na svém kontě 76 bodů, tedy jen o dva více než Sportovní klub. Kadaň se tak v případě úspěchu může posunout do první šestky.

Nový rok zahájili Litoměřice výhrou s Prostějovem. Poté ale nedokázali Kališníci najít recept postupně na Chomutov, Jihlavu a Třebíč. Po této třízápasové sérii vyhrál Stadion v Havlíčkově Brodě. Minulou sobotu, v zatím posledním domácím utkání, získal pouze bod se Šumperkem. Ve středu prohráli litoměřičtí hokejisté na ledě kladenských Rytířů, i když dvakrát vedli. Nejprve 0:2 a poté i 1:3. Rytíři ale zabrali a připsali si výhru 4:3.

Sestava Litoměřic z Kladna: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Mikliš, Špelda, Kolář, Málek – T. Doležal, Kalla, Bílek – Ondráček, Švagrovský, Novák – Z. Doležal, Volek, Jarůšek – Zdeněk, Racek.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
7. Kadaň 46 21 2 7 16 127:118 74
6. Litoměřice 46 23 2 3 18 132:111 76

Letošní vzájemné duely

Kadaň se v letošní sezóně se Stadionem střetla již třikrát. V obou duelech co se hráli v Kadani získali černožlutí plný počet bodů. První zápas v Litoměřicích jim ale nevyšel.

Poslední vzájemný zápas se hrál právě na stadionu v Kadani v polovině prosince. Litoměřičtí do zápasu vstoupili špatně a po brankách Pavlase a Hlavy prohráli jíž dvoubrankovým rozdílem. V přesilové hře poté snížil Ondráček, ale o několik vteřin poté Charousek vrátil domácím dvougólové vedení. Čtvrtý zásah Kadaně přidal Šagát, ale branka Vítězslava Bílka ve vlastním oslabení držela naději Stadionu v zápase. Na rozdíl jediné branky snižoval v přesilové hře opět Martin Ondráček, víc však Litoměřice v zápase nedokázaly a z Kadaně odjeli bez bodů.

Statistické okénko

Kadaň - Litoměřice
Karel Ton (10+17)Nejproduktivnější hráč Jaroslav Kalla (10+43)
Martin Šagát - 16 gólů Nejlepší střelec Vítězslav Bílek - 28 gólů
Karel Ton - 17 asistencí Nejlepší nahrávač Jaroslav Kalla - 43 asistencí
Aleš Pavlas (1+18)Neproduktivnější obránce Jakub Šulc (8+13)
Martin Mazanec - 79 TMNejtrestanější hráč Karel Plášil - 73 TM

O zápase

Úvodní buly zápasu padne na led Kalich Arény již v sobotu 24.1. v 17:00. Pro ty z vás, kteří se nemohou dostavit do Litoměřic osobně, tak bude připraven textový online přenos na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM