Kadaň začala přípravu výhrou nad Slovanem 4:2

Filip De Bolle, Zdeněk Kamínek ml. | 30.07.2015 | |

Kadaň začala přípravu výhrou nad Slovanem 4:2

První přípravný zápas nabídl zajímavý hokej s šancemi na obou stranách. Domácí vkročili do zápasu aktivněji a v 17. minutě se zásluhou Rohana dostali do vedení. Hosté dokázali otočit skóre zápasu, ale slepené branky Hammerbauera a Vaňka vrátili vedení na kadaňskou stranu. V závěru zápasu se znovu trefil Tomáš Rohan a upravil skóre zápasu na konečných 4:2.

 
1.kolo, čtvrtek 30.7.2015
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  4:2  (1:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 17. Rohan (Vrána), 48. Hammerbauer (Trochta, Kůs), 51. Vaněk (Rohan), 57. Rohan (Vrána) – 35. Burdov (Sýkora, Novák), 42. Brož (Sýkora). Vyloučení: 8:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Dvořák) – Mrázek, Charousek, Trefný, Černý, Rohan M, Dvořák, Mazanec, Muller, Novák L, Novák J, Kůs, Trochta, Hammerbauer, Rohan T, Vrána, Vaněk, Hlava, Hejcman, Šťovíček
HC Slovan Ústí nad Labem: Ašenbrener (30. Lavinger) – Pohl, Holomek, Brož, Burdov, Kůrka, Smetana, Macek, Hucek, Baránek, Kopta, Kovářů, Vykouk, Sýkora, Novák, Navarra, Řídel, Kuchynka, Vrána, Brzák, Podsedníček

Komentář k zápasu

Úvod zápasu přinesl opatrný hokej. Žádný z hráčů nechtěl udělat chybu při svém prvním střídání. O první střelu se postaral ve 4. minutě Lukáš Novák. Ašenbrener však s jeho střelou doprostřed branky neměl problém. O minutu později dostali domácí výhodu přesilové hry. V ní měl velkou šanci Trochta, kterému v zakončení do odkryté branky zabránil Smetana. Hosté se v polovině první třetiny rozehráli a zatlačili domácí celek do obranného pásma. V 11. minutě musel Strmeň čelit pokusům Kopty a Baránka, kteří zůstali nikým nehlídáni v prostoru kruhů. S oběma pokusy si však poradil. V 16. minutě byl vyloučen Trefný. Místo aby hosté v přesilové hře skórovali, tak sami inkasovali. Neuvěřitelné zrychlení předvedl Vrána, který přebruslil dva obránce hostů a dostal se k vyhozenému puku. Jeho střelu sice Ašenbrener vyrazil, k puku se však dostal Tomáš Rohan a nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre zápasu. V závěru mohl zvýšit skóre Vaněk, jehož dorážku do odkryté branky zlikvidoval skvělým zákrokem Ašenbrener.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí. Po 41 vteřinách trefil Charousek tyč! Na druhé straně se Dominik Novák dostal sám před branku, ale jeho zakončení mezi betony neskončilo v síti. Ve 30. minutě hosté vystřídali brankáře. Ašenbrenera nahradil Lavinger. Opakovala se situace z první třetiny: první polovinu třetiny ovládali domácí, druhou hosté. Tentokrát Ústí pomohla nedisciplinovanost domácích, kteří si ve druhé části připsali hned 12 trestných minut. Ve 33. minutě se na trestné lavici objevili oba bratři Novákové a hosté měli výhodu téměř dvou minut pěti proti třem. Domácí dlouho bránili, ale devět vteřin před vypršením prvního trestu se k puku dostal Burdov a ranou pod břevno vyrovnal skóre zápasu. Domácí mohli zvrátit vedení na svou stranu ve 38. minutě, když Charousek z trestné lavice vyjel přímo do brejku. Tváří v tvář Lavingerovi volil střelu mezi betony, hostující brankář zůstal ledově klidný a střela se neškodně odrazila od betonů. Minutu před koncem mohl otočit skóre Smetana, jeho prudká střela skončila pouze na tyči.

Ústí začalo poslední třetinu ve velkém stylu. Po minutě hry napřáhl na modré Brož a otočil skóre zápasu. Kadaňští nesložili zbraně a snažili se o vyrovnání. Ve 45. minutě napřáhl Vaněk, ale jeho střela skončila pouze na brankové konstrukci. Domácí udeřili jako blesk z čistého nebe. Nejdříve ve 48. minutě protlačil puk do branky Hammerbauer a za tři minuty se k puku dostal Vaněk, který šikovnou dorážkou dostal puk za Lavingerova záda. Hostům se podařilo vyrovnat v 57. minutě, ale puk se dostal do branky až po odpískání a rozhodčí tak branku neuznal. A o minutu později přišla čtvrtá branka. Tomáš Rohan ujel s Vaňkem do úniku, místo přihrávky kterou očekával brankář volil střelu, na kterou Lavinger nemohl zareagovat. Pátou branku mohl přidat Hammerbauer minutu před koncem, ale hostující brankář byl pozorný.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Hlavně že jsme zápas zvládli. Ztratit ho po takovém průběhu, kdy jsme se do pasivity a hry s řadou chyb a vyloučení dostali vlastní vinou. Bylo nutné udělat něco se sestavou, s celkovým projevem týmu, a samozřejmě z naší strany je spokojenost že se změny chytly. Určitě se nám dnes některé věci povedly, ale dnes jsme bohužel dělali mnoho taktických chyb a nedostatků při spolupráci, zejména v defenzívě a kombinaci ve středním pásmu. To jsou věci které jsme nechtěli a které se objevovaly i v loňské sezóně. Je stále na čem pracovat. Tahle sestava nebude dávat moc branek, i když třeba to přijde, ale nebude to hned. Naši hráči si musí věřit a pochopit, že věci co po nich chceme je nutné dělat. Jak v obraně, tak v koncovce.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Do utkání jsme nastoupili pouze s pěti hráči z loňské sezony, příležitost ukázat se dostali hráči, kteří jsou v týmu na zkoušku. Na to, že to byl první zápas, hrál se svižný hokej. My jsme do 48. minuty vedli, poté jsme se bohužel dopustili dvou individuálních chyb, čehož soupeř využil a utkání otočil. Ve střetnutí jsme měli hodně přesilových her, ale vzhledem k tomu, že spolu hráli hráči poprvé, jsme využili pouze dvě. Někteří hráči nás nepřesvědčili a opustí nás, někteří se o místo budou rvát dále.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM