Rozhodla šťastná branka Havířova, litoval Jan Strmeň

Jan Thöma | 04.10.2015 | |

Rozhodla šťastná branka Havířova, litoval Jan Strmeň

H a v í ř o v/K a d a ň - Přestože Kadaň v utkání proti Havířovu dlouho sahala po bodech, nakonec to nevyšlo. V dobrém světle se předvedl brankář Jan Strmeň, který držel naděje Sportovního klubu, ale nakonec ani jeho výkon nepomohl k bodům. Zajímavostí je, že Jan Strmeň je odchovancem Havířova, takže prožil návrat domů.

 

Zápas byl dlouho vyrovnaný, kde je podle vás příčina nezdaru Kadaně?
Těžko říct. Myslím si, že k utkání jsem přistoupili zodpovědně. Přijeli jsme urvat nějaké body. Do Havířova je to nějakých 500 kilometrů, takže únava trochu cítit je, ale dovnímám se, že rozhodla druhá třetina. Měli jsme šanci, ale neproměnili jsme jí, nastřelili jsme tyč. Havířov dal ve třetí části šťasný gól, který je nastaroval. My jsme se chytli, až když bylo pozdě.

Zmínil jste branku na 2:1, která byla hodně šťastná, jak jste jí viděl?
Nevím přesně, který hráč byl u měl, ale udělal kličku a puk se mu nějak odrazil. Udělal jsem zákrok, ale na poslední chvíli přišla nějaká teč a puk se odrazil mně mezi nohy.

Kdyby jste měl hodnotit svůj výkon, jste s ním spokojený?
Myslím si, že jsme tady podali dobrý výkon. Škoda, že nevezeme nějaké body domu. Přijeli jsme sem hodně omlazený, protože máme velkou marodku. Mrzí mě, že jsem vychytal pár tutovek a pak jsem dostal takovou nešťastnou branku. Bohužel, takový je hokej.

Jste odchovanec zdejšího hokeje. Jsou pro vás zápasy v Havířově stále návratem domu?
Pořád tomu tak je. Začínal jsem zde. Mám tu rodinu, plno kamarádů i v týmu, ten se sice trochu obměnil, ale stále tu mám kamarády, se kterými jsem hrál. Zápasy proti Havířovu jsou takovým zpestření.

Doma se vám daří, ale při venkovních zápase ztrácíte. Řešili jste to nějak v kabině?
Je dobré, že jsme doma ještě neprohráli. Myslím si, že si nevedeme špatně. Máme za sebou ty nejtěžší soupeře jako je Kladno nebo Slavia. Nyní následují týmy papírově slabší nebo na naší úrovni, takže musíme bodovat.

Nyní vás čekají v domácím prostředí Litoměřice…

Litoměřice měli horší vstup do sezóny, ale už se dostávají zpět. Hrajeme doma, chceme urvat body, protože je potřebujeme. Dle mých zpráv by měl utkání chytat Miroslav Hanuljak, já zůstanu v Chomutově.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM