Jaroslav Beck: „Tým dře do posledního hvizdu. Věříme, že se nám bude dařit i nadále.“

Jindřich Poledna | 05.10.2015 | |

Jaroslav Beck: „Tým dře do posledního hvizdu. Věříme, že se nám bude dařit i nadále.“

Doma neporažení, z venku se po sympatických výkonech body zatím moc nevozí. Asi tak by se dalo shrnout prvních devět kol ligy. Trenéra Becka jsme se zeptali na několik otázek ohledně kádru, které se probíraly mezi skalními fanoušky klubu.

 

Poslední dva zápasy jste nebyl na střídačce. Bylo to ze zdravotních důvodů?
Ano, dopředu jsem avizoval, že budu chybět. Všechno však dopadlo dobře, i rehabilitace zatím probíhá tak, jak má, takže jsem od pondělka zase u týmu.

A co marodka v týmu?
V Kadani žádnou velkou marodku nemáme. Nevím o nikom, kromě Račuka, že měl chybět ze zdravotních důvodů.

Do Havířova jsme měli jet jen se třemi útoky, protože nás údajně trápila marodka…
Tohle musím uvést na pravou míru. Do Havířova odjelo 11 útočníků a 6 obránců. Tedy nic mimořádného, tohle se občas stává.

Proč v Havířově nenastoupil Chlouba?
Ohledně něj nám bylo z vedení klubu vysvětleno, že musí být připraven naskočit, pokud by se od pátku do neděle někdo v A-týmu zranil nebo se cokoliv stalo… Můžeme na to mít různé pohledy, já osobně si myslím, že je to hráč, který potřebuje neustálé herní vytížení. My ovšem tohle rozhodnutí chomutovského vedení musíme respektovat.

Proč se v poslední době v sestavě stále méně objevují hráči z Karlových Varů?
Součástí dohody s Karlovými Vary je také to, že v případě nouze extraligového týmu a dobré formy hráčů, kteří jsou svěřeni do naší péče, je mohou využít ve svém týmu. A to se stalo. Rohan i Koblasa hrají velmi dobře, teď se k nim ve Varech připojil i obránce Dvořák. Ten by se měl ale na středeční duel proti Litoměřicím vrátit. Na tuhle situaci můžeme mít dva pohledy. Ten první je, že bylo dobré začít sezónu se širším kádrem. A ten druhý je naše dobrá vizitka, protože dokážeme hráče připravit do extraligové formy. Na druhou stranu v téhle situaci nejsme jenom my. Benátky jsou nahoře, protože Liberci to zatím šlape, ale až přijdou první „tygří“ problémy, budou se s podobnou situací určitě potýkat také. Most už má ve spolupráci s Litvínovem také „své zkušenosti“.

Z Karlových Varů máme novou posilu, Kverku…
Ano, Karlovy Vary nám ho půjčili jako kompenzaci za dříve zmíněné hráče. Je to velice šikovný a pracovitý hráč, zapadl do kádru a odvede hodně dobré práce. Zkušenosti na to rozhodně má.

Proč nesáhneme do kádru Klášterce v situaci, kdy nám chybí hráči?
Bohužel, stalo se to, že hráči, kteří by přicházeli v úvahu, nemohli z legislativních důvodů ze dne na den za náš tým nastoupit. Aktuálně to bylo možné jen u Huňadyho, který se mohl objevit v domácím zápase proti Jihlavě nebo v Havířově. Bohužel na nakonec nebylo možné díky zásadní chybě, která byla objevena v registračních dokladech. Na obranu sekretariátu Pirátů musím říct, že jsem přesvědčen, že vina nebyla na jejich straně.

A co Deveri?
Darka znám dobře. Sledujeme ho, vyhodnocujeme jeho hru. Možná blíží se okamžik, kdy by se mohl objevit v přípravě u nás. Zvlášť v případě, pokud by se například Hejcman nebo někdo jiný z útočníků vydal směrem do A-týmu Pirátů.

Nejsou tyhle situace, pro Vás trenéry, neřešitelné?
Všechno lze řešit. Zatím (!!!) se daří všechny „trable“ eliminovat, hráči nastalou situaci zatím zvládají. Daří se nám najít sestavu, která zatím dělá body. Všichni mladí hráči, kteří se chtějí živit v budoucnu profesionálním hokejem, si musí uvědomit, že svojí kariéru nastartují zejména v okamžiku, kdy musí zastoupit hráče, který nemá možnost být z jakéhokoliv důvodu v základní sestavě. To musí výkonnostně zvládnout. Hlavu a patu sestavě a hře musíme dát pak my trenéři. Na druhou stanu všichni fanoušci vidí, že tým bojuje a dře do poslední minuty, ať doma nebo venku. Věříme, že se nám bude dařit i nadále.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM