Kadaň jede do Ústí nad Labem, podaří se jí zvítězit?

Tereza Doksanská | 08.10.2015 | |

Kadaň jede do Ústí nad Labem, podaří se jí zvítězit?

K a d a ň - V rámci dvanáctého kola zajíždí Kadaň do Ústí nad Labem. Diváky čeká zajímavý souboj dvou celků ze severu Čech. Svěřenci trenéra Jaroslava Becka se utkají s týmem, který je na devátém místě v tabulce. Povede se Kadani přivést z krajského města plný počet bodů?

 

Slovan v přípravě

Ústí se spíše v přípravě nedařilo, než dařilo. Ve dvou venkovních zápasech prohrálo. Nejprve nestačili na Kadaň a následně ani na Rytíře z Kladna. Po dvou nevydařených zápasech čekala ústečany čyřzápasová šňůra vítězství. Všechna čtyři utkání hrálo Ústí na domácím ledě. První zápas na ústeckém zimním stadionu sehráli domácí s dlouholetým rivalem z Chomutova. Slovan si zápas skvěle rozehrál, ale svěřenci Vladimíra Růžičky se snažili dotahovat. Jenže Slovan si utkání nenechali vzít a vyhráli nad Piráty 4:3. Dalšími poraženými celky byli Kladno a Litoměřice. V zápasech povolila ústecká obrana vstřelit hostům pouze jeden gól. O pět dnů později si znovu Slovan rozdal zápas s Kadaní. Měl jí co vracet a taky že vrátil. Tentokrát Ústí porazili Sportovní klub 4:3 na samostatné nájezdy. Zápas s Kadaní byl poslední, který Ústí vyhrálo. Nejprve nestačili na klub z Kontinentální hokejové ligy, konkrétně na Amur Chabarovsk, se kterým prohráli 2:4. Poté jim Piráti z Chomutova vrátili v SD aréně porážku a nepárali se s nimi, chomutovští vyhráli vysoko 9:1.

Další přípravná utkání:

HC Stadion Litoměřice: HC Slovan Ústí nad Labem 5:4 sn.

BK Mladá Boleslav: HC Slovan Ústí nad Labem 7:3

HC Slavia Praha: HC Slovan Ústí nad Labem 5:2

Slovan ve WSM lize

Na úvod WSM ligy ústečtý Slovan přivítali na domácím ledě Most, se kterým si poradili lehce 3:1. Zato v Jihlavě Slovan moc neuspěl. Z Moravy si odvážel porážku 1:4. Ve třetím kole ústečtí hráči rozstříleli AZ Havířov. Ze začátku zápasu byl souboj vyrovnaný, ale ve druhé třetině se Severočeši rozstříleli a hostující tým si odvážel vysokou prohru 7:4. V dalších dvou zápasech už to měli ústečané těžší. S Litoměřicemi prohráli na nájezdy a s Českými Budějovicemi v prodloužení. V šestém kole cestoval ústecký Slovan do Šumperka. Zápas si dobře rozehráli, ale ve druhé periodě moravané vyrovnali a tak rozhodla až třetí třetina. Nakonec vítězný gól vstřelili Severočeši a odváželi si tři body. Hned druhý den se utkal na ledě Přerova. Jenže druhou výhru z venkovních utkání si Slovan nepřivezl. S Přerovem prohrál 6:4. Ani v domácím zápase se Ústí nad Labem nedočkalo výhry, když nedokázalo porazit Rytíře z Kladna. Ústí zabralo až ve středu proti Benátkám. Farmu pražské Sparty udolali Severočeši 2:6. V desátém kole si nedokázali poradit s Jestřáby z Prostějova a prohráli 2:3 na samostatné nájezdy.

Ve středu Slovan zajížděl na led pražské Slavie. Z Edenu si odvezli vysokou porážku 7:1.

Změny v kádru

Příchody:

Vladislav Habal – měsíční hostování z HC Energie Karlovy Vary

Odchody:

Michael Petrásek – HC Verva Litvínov

Tomáš Rod – LHK Jestřábi Prostějov

Tomáš Vávra - VHK Vsetín

Sestavy z posledního utkání:

SK Kadaň:

Tadeáš Dvořák (Dlouhý) – Mrázek, Tejnor, Charousek, Szathmáry, Martin Rohan, Tomáš Dvořák, Trefný, Černý, Kůs, Kverka, Račuk ,Hlava, Hejcman, Chrpa, Tomáš Rohan, Vrána, Vaněk, Wágner, Šťovíček, Veselý.

HC Slovan Ústí nad Labem:

Habal – Smetana, Pohl, Vl. Brož, Bernad, Kurka, Hes, Macek, Skočovský – D. Tůma, Roubík, Rys – Melka, J. Kloz, Kubica – Baránek, Gengel, Kuchler – D. Novák, O. Kopta, Navarra.

O zápase

WSM liga je v plném proudu. V sobotu 10. 10. od 17 hodin pokračuje dvanácté kole. Slovan přivítá hokejisty z Kadaně. Přijeďte se kouknout na velmi zajímavý zápas. Pokud se nedostavíte, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM