Kadaň zajíždí na led Rytířů z Kladna, podaří se jí bodovat?

Tereza Doksanská | 14.10.2015 | |

Kadaň zajíždí na led Rytířů z Kladna, podaří se jí bodovat?

K a d a ň - V rámci patnáctého kola WSM ligy zajíždějí černožlutí do Kladna. Kadaňští se již ve druhém kole s rytířemi utkali, když si doma vybojovali výhru 4:2. Naváže sportovní klub na dvě domácí výhry a přiveze z Kladna body?

 

Kladno ve WSM lize
Na úvod WSM ligy se střetli kladenští s bývalým soupeřem z extraligy a to s pražskou Slavií. Zápas si lépe rozehrála Slavia, když po první třetině vedla 0:1. Ve druhé periodě Rytíři zabrali a vedli 2:1. Pražané tak museli dotahovat, povedlo se jim to. Po nerozhodném stavu se muselo prodlužovat, jenže v prodloužení nepadl gól a tak rozhodovali nájezdy. Jediný gól vstřelili kladenští a v prvním kole porazili Slavii 3:2. Ve druhém kole Kladno zajíždělo do Kadaně, kde prohráli 4:2. Další domácí utkání sehráli opět se Slavií, ale tentokráte z Třebíče. Stejně tak jako v prvním kole museli rozhodovat nájezdy, ale výhru si připsali třebíčští. V rámci čtvrtého kola zajíždělo Kladno do Mostu. Mostečané Rytíře potrápili, ale nedokázali vyhrát a kladenští si odváželi poprvé plný počet bodů díky výhře 4:5. Na vítězství dokázali navázat i v domácím utkání proti Jihlavě. Dukla si odvážela z ledu Kladna prohru 1:3. Rytíři odehráli páté kolo v Havířově. Další zápas, který museli rozhodovat samostatné nájezdy. Rytíři si odváželi pouze jeden bod, když prohráli na 2:1. V domácím utkání s Litoměřicemi se opět jely samostatné nájezdy. Štěstí se přiklonilo na stranu kladenských a ti porazili kališníky 4:3. Po dvou zápasech, kde se muselo rozhodovat až na penalty, Rytíři rozstříleli na severu Čech Ústí nad Labem 3:6. Další vítězství si Kladno připsalo na domácím ledě proti Šumperku. Lukáš Mensator vychytal čisté konto a zápas skončil 3:0.

Další zápasy
HC ZUBR Přerov : Rytíři Kladno 1:2 sn.
Rytíři Kladno : ČEZ Motor České Budějovice 3:4 pp.
Rytíři Kladno : HC Benátky nad Jizerou 7:2
LHK Jestřábi Prostějov : Rytíři Kladno 1:4

Nejproduktivnější hráč Rytířů
Nejproduktivnějším hráčem Kladna se stal mladý útočník David Stach. Za třináct odehraných utkání si připsal sedm gólů a dvanáct asistencí. V Kladně již Stach působil. V letech 2007 – 2009 hrál za dorost. Poté se přesunul do staršího dorostu, kde odehrál čtyři utkání a odešel do juniorů. Z extraligy juniorů odešel Stach do finské juniorské soutěže, kde působil za tým Lukko Rauma. V sezoně 2012/2013 se dostal do A týmu, ale poté změnil dres a nastupoval za TuTo Hockey Turku. Za tento tým odehrál pouze tři utkání a opět změnil působiště. Ve Finsku ale zůstal, ale za tým SaPKo Savonlinna. Jenže v sezóně 2013/2014 se vrátil do České republiky, konkrétně do Kladna. Za Rytíře odehrál jeden zápas a zamířil do Havlíčkova Brodu hrát první ligu. V následující sezoně se vrátil ke kladenským hokejistům a působí i nadále.

Sestava z posledního utkání
SK Kadaň
Hanuljak (2. Tadeáš Dvořák) - Tejnor, J. Mrázek, Charousek, Trefný, Szathmáry, Rohan, Černý - Račuk, Kůs, Veselý - Chrpa, Kverka, Hlava - Vaněk, Vrána, Koblasa - Wágner, Macháček, Doležal.

Rytíři Kladno
Cikánek - Nash, Kehar, Růžička, Repe, Gutwald, Zajíc od 32. Kolařík - Dvořáček, Skuhravý, Pitule - Bílek, Stach, Rudovský - Dalecký, Kindl, Redlich - Strnad, Machač, Čurda.

O zápase
V rámci patnáctého kolese odehraje utkání mezi Rytíři z Kladna a sportovním klubem z Kadaně. Úvodní buly padne v sobotu 17.10 v 16.00 na zimním stadionu v Kladně. Pokud se nebudete moci dostavit, můžete zápas sledovat na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM