Kadaň i na podruhé porazila Rytíře z Kladna

Jan Thöma | 17.10.2015 | |

Kadaň i na podruhé porazila Rytíře z Kladna

Kladno/Kadaň - Kadaň i ve druhém vzájemném zápase porazila Rytíře z Kladna, tentokrát vyhrála 5:3. Kadaňští sice prohrávali po první třetině 0:1, ale pak zabrali a postupně nasázeli domácím Rytířům pět branek. Kladno se vzchopilo až ke konci zápasu, kdy snížilo na rozdíl dvou branek, ale svěřenci Jaroslava Becka si cenné body pohlídali a zúžili náskok třetího Kladna na dva body.

 
15.kolo, sobota 17.10.2015
Rytíři Kladno - Sportovní klub Kadaň  3:5  (1:0, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Bílek (Skuhravý, Stach), 59. Růžička (Kindl, Repe), 60. Bílek (Nash, Stach) – 22. Vaněk (Šťovíček), 26. Račuk (Kůs, Chlouba), 37. Vaněk (Šťovíček), 46. Mrázek (Kůs, Chlouba), 49. Kůs. Rozhodčí: Doležal – Krátký, Křivohlavý. Vyloučení: 2:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1930. Střely na branku: 52:31. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 3:5.
Rytíři Kladno: Cikánek – Nash, Kehar, Repe, Růžička, Zajíc, Gutwald – Dvořáček, Skuhravý, Pitule – Rudovský, Stach, Bílek – Dalecký, Kindl, Redlich – Machač, Lukáč, Strnad.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Mrázek, Drobný, Szathmáry, Charousek, Rohan, Černý, Cestr – Chlouba, Kůs, Račuk – Hlava, Kverka, Chrpa – Šťovíček, Vrána, Vaněk – Doležal, Macháček, Wágner – Huňady.

Komentář k zápasu

Úvod do utkání vyšel lépe Kadani. Hned v první minutě ohrozil branku Cikánka Marek Račuk. Ačkoliv úvod vyšel lépe hostům, tak skóre zápasu otevřeli domácí Rytíři, kteří zužitkovali hned druhou přesilovou hru, kdy využili zaváhání Tadeáše Dvořáka, který vyjel do rohu kluziště, kde chtěl odehrát puk mimo pásmo, jenže kotouč nezachytil a dostal se k domácím. Skuhravý zpoza branky našel VÍTĚZSLAVA BÍLKA, který stihl před vracejícím se brankářem uklidit puk do branky - 1:0. Po této brance se střelci odmlčeli až do druhé třetiny zápasu.

Ve druhé periodě už dokázala Kadaň využít povedeného vstupu do třetiny. Martin Šťovíček se u mantinelu vyhnul napadajícímu Gutwaldovi a kadaňští ujížděli tři na jednoho. DOMINIK VANĚK vzal zakončení na sebe a trefil se přesně na bližší tyč - 1:1. Hosté po chvilce přidali další branku, když využili početní výhody. MAREK RAČUK dostal kotouč na vrchol kruhu, nerozpakoval se a přesně mířenou střelou nad vyrážečku překonává Lukáše Cikánka - 1:2. Vydařenou druhou část hry potrhl ve 37. minutě DOMINK VANĚK, který zblízka dostal kotouč přes rameno Cikánka - 1:3.

Krasojízda Kadaně pokračovala i ve třetí třetině, kdy se po necelých šesti minutách prosadil JAROSLAV MRÁZEK, jenž překonal domácí brankáře přesnou střelou z ostrého úhlu - 1:4. Nedlouho na to přidal Sportovní klub Kadaň další branku, tentokrát v oslabení, kdy se kadaňští dostali do přečíslení, ve kterém JAROSLAV KŮS hledal spoluhráče, ale od hokejky bránícího hráče se puk odrazil přesně do protipohybu Cikánka - 1:5. V závěru utkání se opět dostalo ke slovu domácí Kladno, které nejprve zásluhou DAVIDA RŮŽIČKY využilo přesilovou hru pět na tři - 2:5. Následně deset třetin před koncem upravil skóre na konečných 3:5 VÍTĚSLAV BÍLEK, ten se dostal k dorážce Nashovy střely. Kadaň si tak díky skvělé prostřední části a první poloviny třetí třetiny veze z Kladna cenné tři body.

Jan Thöma
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM