Podaří se Kadani uspět na ledě Dukly Jihlavy?

Tereza Doksanská | 12.11.2015 | |

Podaří se Kadani uspět na ledě Dukly Jihlavy?

Kadaň - Ve dvaadvacátém kole WSM ligy zajíždějí kadaňští na led Jihlavy. Svěřencům Jaroslava Becka se ve venkovních zápasech moc nedaří, podaří se jim tak porazit Jihlavu a odvést si z Moravy vítězné body?

 

Dukla v lize
V úvodních třech zápasech WSM ligy Jihlava vyhrála. Nejprve si poradila s Litoměřicemi 4:1, poté s Ústím nad Labem 4:1 a v prodloužení porazila Salith Šumperk 5:4. Jenže ve čtvrtém kole se začalo Dukle nedařit. V samostatných nájezdech podlehla Přerovu 3:2, s Rytíři z Kladna prohrála 3:1 a s Benátkami nad Jizerou 4:2. V sedmém kole zavítali jihlavští na led jestřábů z Prostějova, odkud si odváželi výhru 2:0. Utkání se Slavií se Dukle zcela nepovedlo. Jihlava sice vedla 2:1, ale nedokázala vedení udržet a sešívaní vyhráli 4:2. K dalšímu kolu ligy se jihlavští vydali na sever Čech, konkrétně do Kadaně. Zápas v Kadani byl zprvu vyrovnaný, Dukla dokonce vedla, ale opět nedokázala udržet vedení a prohrála 3:2. V desátém kole přivítali jihlavští Třebíč, kterou porazili 2:1. Ze dvou venkovních utkání si moravané odváželi pouze dva body. S Baníkem Most vyhráli až po samostatných nájezdech 6:5 a V Českých Budějovicích prohráli 4:1. V dalších dvou kolech hrála Dukla doma. Nejprve dokázala porazit AZ Havířov 2:0 a ve čtrnáctém kole deklasovala Litoměřice 10:1.

Další zápasy Jihlavy
HC Slovan Ústí nad Labem: HC Dukla Jihlava 3:4
HC Dukla Jihlava: Salith Šumperk 7:3
HC Zubr Přerov: HC Dukla Jihlava 3:2
HC Dukla Jihlava: Rytíři Kladno 4:2
HC Benátky nad Jizerou: HC Dukla Jihlava 1:2
HC Dukla Jihlava: LHK Jestřábi Prostějov 2:1
HC Slavia Praha: HC Dukla Jihlava 1:2

Poslední utkání Jihlavy
HC Slavia Praha: HC Dukla Praha
V jednadvacátém kole se utkala Jihlava na ledě pražského Edenu se Slavií. Hosté vstoupili do utkání lépe, když po první třetině vedla 2:0. Ve čtvrté minutě se trefil Seman a o čtrnáct minut později Melenovský. Ve druhé třetině nepadla ani jedna branka a slávisté vystřídali brankáře. Sešívaní museli ve třetí periodě dotahovat náskok Dukly. Jenže Jihlava se jen tak nedala, ale Pražanům se přeci jenom podařilo snížit na 2:1. Dvě minuty před koncem třetí části prostřelil hostujícího brankáře Honzíka Bahenský. To byl jediný gól Slavie a Dukla si odvážela z Edenu cenné tři body a vyšplhala se na druhé místo v tabulce.

Sestava z posledního zápasu
Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Šimek, Grebenyuk, Zadražil, Dobrovolný – Tomeček, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Anděl – Prokš, Melenovský, Jícha – Alekseev, Gríger, Flek.

Ohlasy trenéra Vlka z utkání se Slavií
Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Měli jsme perfektní pohyb a góly, které jsme dali, padly po dost povedených akcích. V průběhu zápasu jsme pak kvůli zraněním museli trošku zahýbat sestavou a to se projevilo na konci, kdy nám ubývaly síly. Slavia je přeci jenom hodně kontaktní soupeř, ale my jsme si vítězství vybojovali. Za to musím kluky pochválit.

Poslední utkání Kadaně
SK Kadaň: SK HC Baník Most
Do zápasu lépe vstoupili domácí hokejisté. V první třetině šla do vedení Kadaň, když Moučka sedm minut po vhození buly prostřelil Chlouba. Černožlutý dlouho nevedli, pět minut před koncem srovnal hostující Hanzl a stav po první periodě byl 1:1. V druhé části zápasu šli do vedení mostečtí, když Strejček vstřelil gól na 2:1. Jenže černožlutí zabrali a díky trefám Drtiny a Hejcmana se ujali vedení 3:2. Vedení už si udrželi a v třetí třetině dali Mostu pět branek a Baník vystřídal Moučka za Horáka. Postupně se trefovali Kverka, Zadražil, Martin Rohan a Šťovíček. V severočeském derby byl úspěšnější Sportovní klub a Most si odvážel vysokou prohru 8:2.

Sestava z posledního zápasu
Dvořák – Drobný, Drtina, Trefný, Szathmáry, Blaha, Rohan M., Černý, Charousek – Račuk, Chlouba, Chrpa – Kverka, Zadražil, Rohan T. – Vaněk D., Vrána, Šťovíček – Wágner, Hejcman, Hlava.

Ohlasy trenéra Becka z utkání s Mostem
Dneska zasloužená výhra. Ze začátku jsme neměli utkání zcela pod kontrolou, ale myslím si, že jsme byli lepší, měli jsme převahu. Ve třetí třetině jsme to zrychlili, stáhli jsme na tři formace, nasadili jsme správné tempo. Prosadili jsme se i střelecky, zasloužená výhra.

O utkání
Zápas se odehraje v sobotu, 14.11. od 17.30 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Pokud se nebudete moci dostavit, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM