Prostějov byl těžký soupeř, ale jsme rádi, že jsme to zvládli a dva body zůstaly doma, říká Nicolas Hlava

Tereza Doksanská | 05.12.2015 | |

Prostějov byl těžký soupeř, ale jsme rádi, že jsme to zvládli a dva body zůstaly doma, říká Nicolas Hlava

Kadaň - Ve třicátém kole přivítala Kadaň soupeře z Prostějova. Dvakrát v zápase prohrávala a dvakrát vyrovnala. Díky dvěma brankám Nicolase Hlavy dotáhli zápas na samostatné nájezdy a vyhráli 3:2.

 

Nicku, s Prostějovem jste dvakrát prohrávali a dvakrát jste srovnali. Zápas jste nakonec vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Jaké panují v kabině pocity?
Nálada si myslím, že je dobrá. Náš cíl byl tady nechat nějaké body, za dva body jsme rádi. Během zápasu se dvěma hráčům udělalo zle. Dohrávali jsme to, jak jsme to dohrávali. Myslím si, že dva body doma jsou super.

Jak byste popsal zápas s Jestřáby?
Tak určitě je to těžký soupeř, v tabulce nejsou daleko od nás, chtějí se dotahovat. Kousali, jsou tam velcí hráči, nepříjemně dohrávali souboje. Zvládli jsme to a jsme rádi, že body zůstaly doma.

V čem je problém, že se vám nedaří přesilové hry?
Neřekl bych, že se nám nedaří. Spíše v konečné fázi, kdy nám to přeskočí hokejku. Secvičené to máme docela dobře, akorát chybí kousek štěstí, aby to spadlo do brány.

V zápase jste měli mnoho šancí na vstřelení gólu, které jste neproměnili. Byl důvodem neproměněných šancí brankář Horčička?
Horčička chytal skvěle. Myslím si, že je to kvalitní brankář, který může chytat extraligu, dokonce i chytal v extralize. Musíme se více tlačit do brány, musíme mít více střel a chodit za tím a dávat góly.

Jak byste popsal své dvě branky, kterými jste pomohl k vítězství?
Při první brance se na mně Hejcman snažil puk prostrkávat pod hokejkou, zůstalo to tam stát, tak jsem to vzal a vystřelil. Naštěstí to tam spadlo. Při druhé brance mě Hejcman našel křižnou přihrávkou, sice se mi to trošku namotalo na hokejku, ale zaplať pánbů za to, že to tam spadlo.

Co říkáte na výkon nového brankáře Čecha?
V kabině jsem říkal, že je lepší než Petr Čech z Arsenalu (smích). Doufám, že jeho forma vydrží.

V pondělí zajíždíte na Slavii, co od zápasu očekáváte?
Na Slavii je to pokaždé těžké. To jsou soupeři, kteří chtějí do extraligy, jsou nahoře. Dá se říci, že to jsou skoro extraligoví soupeři. Určitě tam jedeme s tím, že chceme přivést body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM