Naváže Kadaň na vítězství z Edenu a přiveze z jihu Čech další body?

Tereza Doksanská | 08.12.2015 | |

Naváže Kadaň na vítězství z Edenu a přiveze z jihu Čech další body?

Kadaň – Ve dvaatřicátém kole zajíždí Kadaň do Českých Budějovic. Aktuálně třetí tým tabulky neprohrál šest zápasů v řadě. Podaří se svěřencům Jaroslava Becka přerušit vítěznou šňůru Motoru a přivést z jihu Čech body?

 

Motor ve WSM lize
Ve WSM lize se Budějovicím daří. Z jednatřiceti zápasů si Jihočeši připsali pouhých deset proher, a proto jim patří třetí místo v tabulce. V úvodních dvou zápasech Motor porazil dva moravské celky. Nejprve venku Havířov 5:2 a doma Jestřáby z Prostějova 7:2. S Litoměřicemi hrály Budějovice vyrovnaný zápas a musely rozhodovat samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější litoměřičtí. V utkání se Slavií padlo celkem pět branek, ale slávističtí vstřelili pouze jednu a Motor vyhrál 4:1. Z Ústí nad Labem si budějovičtí odváželi dva body za vítězství 3:2 v prodloužení. V základní hrací době porazil Motor Kadaň 3:2 a Šumperk 3:1. V osmém a devátém kole nestačily Budějovice na Třebíč a Přerov. S Horáckou Slavií Jihočeši prohráli vysoko 6:3, Zubrům nevstřelili branku a prohráli 2:0. S Mostem vyhráli budějovičtí těsně 3:2 a s Rytíři z Kladna vyhráli až po prodloužení 4:3. Ve dvanáctém kole přivítal Motor jihlavskou Duklu. V první třetině vyrovnané utkání, jenže druhá třetina rozhodla a Budějovice porazily Jihlavu 4:1. V následujících třech utkáních nezískali budějovičtí ani jeden bod, navíc dokázali vstřelit pouhé dva góly a čtrnáct jich inkasovali. Postupně prohrávali s Benátkami nad Jizerou 5:0, Havířovem 5:0 a Prostějovem 4:2. V odvetném utkání s Litoměřicemi opět musely rozhodnout samostatné nájezdy. Motor oplatil porážku litoměřickým a vyhrál 4:3. Dále vyhráli budějovičtí nad pražskou Slavií 4:2 a Ústím nad Labem 6:2. Ve druhém vzájemném utkání s Kadaní Jihočeši prostřelili brankáře Dvořáka pouze jednou a ze severu Čech si odváželi porážku 3:1. Ve dvacátém kole budějovičtí deklasovali Šumperk 7:0.

Další utkání
SK Horácká Slavia Třebíč: ČEZ Motor České Budějovice 2:3 sn.
ČEZ Motor České Budějovice: HC ZUBR Přerov 1:2
HC Most: ČEZ Motor České Budějovice 4:2
ČEZ Motor České Budějovice: Rytíři Kladno 9:7
HC Dukla Jihlava: ČEZ Motor České Budějovice 4:2
ČEZ Motor České Budějovice: HC Benátky nad Jizerou 4:1
HC AZ Havířov 2010: ČEZ Motor České Budějovice 1:3
ČEZ Motor České Budějovice: LHK Jestřábi Prostějov 4:2
HC Stadion Litoměřice: ČEZ Motor České Budějovice 2:3 sn.
ČEZ Motor České Budějovice: HC Slavia Praha 4:2
HC Slovan Ústí nad Labem: ČEZ Motor České Budějovice 4:1

Poslední utkání Českých Budějovic
HC Slovan Ústí nad Labem: ČEZ Motor České Budějovice
Do utkání na severu Čech vstoupili lépe hosté. Deset minut od vhození úvodního buly prostřelil domácího brankáře Soukupa Heřman. Druhou branku vstřelil Motor tři minuty před koncem první třetiny. Po přihrávce Kuchejdy dorazil puk do Soukupovy svatyně Babka. Minutu po vstřelení druhého budějovického gólu bylo po sekání Kolmana v brankovišti nařízeno trestné střílení, kterého se ujal Pohl. Ten trestné střílení proměnil, Slovan snížil na 2:1. Budějovice vedly po první periodě 2:1. Ve druhé části diváci viděli pouze jednu branku. Po vyloučení domácího Holomka hráli budějovičtí přesilovou hru, kterou dokázali využít. Týmy odcházely do kabin za stavu 3:1 pro Motor. Ve třetí části se do devětapadesáté minuty nic nedělo. Po oddechovém času hrálo Ústí nad Labem bez brankáře, jenže místo domácích vstřelily branku České Budějovice. Motor si ze severu Čech odvážel výhru 4:1 a prodloužil tak vítěznou šňůru.

Sestava z posledního utkání se Slovanem
Gába – Kolmann, Kříž, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Mikyska, Heřman – Žálčík, Babka, Kuchejda – Guman, Prokeš, Švihálek.

Ohlasy trenéra Rosola po utkání
S výsledkem a se ziskem tří bodů jsme spokojení. Od začátku jsme byli lepší tým a po celou dobu jsme si udržovali náskok jednoho gólu. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Děkujeme našim fanouškům, že přijeli a podpořili nás.

Poslední utkání Kadaně
HC Slavia Praha: SK Kadaň
Do jednatřicátého kola vstoupila lépe Kadaň. V deváté minutě měl obrovskou šanci vstřelit branku David Kaše, který stál osamocen před slávistickou brankou. Avšak jeho střela šla mimo branku Hyláka. Pět minut po šanci Kašeho prostřelil Hylákovu klec Sloboda. Kadaňští šli dovedení. V první periodě měla šanci i Slavia. Vas zůstal mezi kruhy nepokrytý, ale jeho střela skončila mimo Strmeně. Týmy odcházely do kabin za stavu 1:0. Ve druhé části sešívaní vyrovnali, konkrétně Vas. Slávisté měli šanci po chybě brankáře Strmeně, který zpoza branky poslal puk před své brankoviště, naštěstí se Pražanům nepodařilo touš do branky dostat. Stav po druhé části byl vyrovnaný 1:1. Ve třetí části šli kadaňští podruhé v zápasu do vedení. V desáté minutě vsítil druhou branku černožlutých Chrpa. Jenže vedení si dokázali udržet pouhé čtyři minuty. Vyrovnávací branku vstřelil David Hruška. Stav po třetí třetině byl 2:2 a zápas se dostal do prodloužení. V první minutě měl šanci Kadlec, který stál tváří v tvář s Hylákem, jenže s bekhendovou střelou se nedokázal prosadit. Minutu před koncem prodloužení vstřelil vítěznou branku Szathmáry. Od mantinelu napřáhl a k brance mu pomohla tyčka. Kadaň si z Edenu dováží cenné dva body a výhru 3:2 po prodloužení.

Sestava z posledního utkání se Slavií
Strmeň (Čech) - Szathmáry, Charousek, Blaha, Mrázek, Trefný, Drtina, Tejnor, Rohan – Kverka, Hlava, Kaše, Kadlec, Hejcman, Chrpa, Koblasa, Veselý, Chlouba, Sloboda, Šťovíček, Müller.

Ohlasy trenéra Becka po utkání
Byl to pro nás hodně těžký zápas. Slavia hrála výborně a s obrovským nasazením. Zvládali jsme to s vypětím všech sil, ale snažili jsme se být konkurenceschopní. Nakonec jsme to zvládli a jsme moc rádi za dva body.

Nejproduktivnější hráči Motoru
Martin Heřman 33 bodů (15+18)
Josef Straka 32 bodů (14+18)
Tomáš Nouza 31 bodů (14+17)

O utkání
Zápas třiatřicátého kola se odehraje ve středu, 9. 12. od 17.30 v Budvar aréně v Českých Budějovicích. Pokud se nechystáte vyrazit a podpořit Kadaň na jih Čech, sledujte alespoň textovou reportáž na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM