Kadaň díky produktivitě v přesilovkách porazila v předehrávce Most

David Panuška | 14.12.2015 | |

Kadaň díky produktivitě v přesilovkách porazila v předehrávce Most

M o s t - Hokejisté Kadaně se k předehrávce čtyřiatřicátého kola WSM Ligy vydali na půdu nedalekého Mostu. Utkání začalo hodně aktivně. Most šel do vedení po trefě Jiřího Doležala, ale hostům se povedlo utkání otočit díky zásahům Szathmáryho a Duška. Následně Most jen dotahoval, ale na obdrženou branku v závěru utkání již neodpověděl, a tak veze Kadaň plný počet bodů na domácí půdu.

 
34.kolo, pondělí 14.12.2015
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  3:4  (2:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Doležal (Kubinčák, Tauš), 17. Nedrda (Hanzl), 49. Kubinčák (Tauš) – 5. Szathmáry (Hlava), 9. Dušek (Račuk), 29. Hlava (Hejcman, Szathmáry), 57. Kverka (Vrána, Kadlec). Rozhodčí: Grech – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 208. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
SK HC Baník Most: Mouček (9. Horák) – Hora, Cvrk, Baránek, Zeman, Procházka, Havelka, Strejček, Bittner – Doležal, Tauš, Kubinčák – Rod, Alinč, Slavíček – Nedrda, Hanzl, Řehoř – Mical, Přeučil, Rindoš
Sportovní klub Kadaň: Čech – Charousek, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Drobný, Rohan, Černý, Blaha – Sloboda, Dušek, Račuk – Hlava, Hejcman, Kadlec – Vrána, Kverka, Vaněk – Ringler, Šťovíček, Chrpa

Komentář k zápasu

Předehrávka čtyřiatřicátého kola WSM Ligy začala hodně zostra. Domácí šli do vedení po třech a půl minutách, kdy se trefil Jiří Doležal. Tomu se povedlo zužitkovat přihrávku od Vojtěcha Kubinčáka. Tento stav ovšem trval pouze dvaaosmdesát sekund. V závěru páté minuty přihrál Nicolas Hlava na Šimona Szathmáryho, jehož nahazovaný puk skončil až v síti. Branky ovšem padaly dále. Marek Račuk, který vybojoval přesilovou hru, našel Antonína Duška, který zamířil a přesnou střelou utkání otočil. Do kabin se ale přeci jen šlo za vyrovnaného stavu. V sedmnácté minutě se puku ujal Martin Hanzl, který jej zpoza branky poslal na levý kruh, odkud Vítězslav Nedrda propálil Čecha.

Hosté si své vedení vzali zpět v polovině utkání. Darek Hejcman přihrával z pravé strany na levou. Tam u tyčky stál Nicolas Hlava, kterému se povedlo překonat střídajícího Lukáše Horáka. Druhá třetina nám nabídla pouze jedinou branku, což bylo jediné větší vzrušení v mostecké aréně. Branku dal hostující Nicolas Hlava, který svůj celek poslal do lepší pozice před poslední dvacetiminutovkou.

Dvoubrankové vedení mohl na hokejky Kadaně zařídit Tom Ringler, který se řítil sám na Horáka, ale toho se mu bekhendovou kličkou nepovedlo překonat a přišel tak trest. V devětačtyřicáté minutě se k puku dostal Vojtěch Kubinčák, kterému se povedlo střelou zblízka překonat Čecha – 3:3! Hrdinou utkání se nakonec stal hostující Jaromír Kverka. Po chybě v domácí obraně se k puku dostal Lukáš Vrána, který jej poslal právě na Kverku, který utkání rozhodl.

David Panuška
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM