Kadaň zdolala Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech

Filip De Bolle | 28.12.2015 | |

Kadaň zdolala Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech

K a d a ň - Hosté se dostali do rychlého vedení, na které našli domácí odpověď až ve druhé části. Nejdříve Trefný vyrovnal a o minutu později otočil skóre Kverka. Dukla ještě ve druhé části vyrovnala a protože žádná další branka nepadla, musely rozhodnout nájezdy. V nich byl úspěšný pouze Hejcman, který zajistil trhačům druhý bonusový bod.

 
35.kolo, pondělí 28.12.2015
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  3:2  (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Trefný (Kadlec, Hejcman), 23. Kverka (Tejnor, Čech), rozh. náj. Hejcman – 1. Diviš (Kohout, Dobrovolný), 26. Důras (Grebenyuk, Skořepa). Rozhodčí: Pražák – Kokrment, Malý. Vyloučení: 8:8, navíc Hejcman(Kadaň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1011. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: Čech (Dvořák) – Rýgl, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Blaha, Rohan, Charousek, Černý – Sloboda, Kverka, Šťovíček – Hlava, Hejcman, Kadlec – Huňady, Vrána, Vaněk – Ringler, Macháček, Wágner
HC Dukla Jihlava: Škarek (Honzík) – Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Baránek, Parýzek, Grebenyuk, Zadražil – Kohout, Gríger, Diviš – Důras, Skořepa, Flek – Březina, Melenovský, Anděl – Malec, Šafář

Komentář k zápasu

Jihlavské dnes do Kadaně přijela podpořit velká skupina fanoušků, jež se s více než tisícovou náštěvou na kadaňském stadionu přičinila o bouřlivou atmosféru.

Dukla své fandy rozjásala už po 42 sekundách hry, kdy pozapomenutý Kohout napálil kadaňského gólmana Čecha, jenž kotouč vyrazil na hůl Richarda Diviše. Pro exkadaňského útočníka nebyl problém poslat jej do odkryté klece.

Další hrubici vyrobila kadaňská obrana o minutu déle, kdy na Čecha pádil nikým neatakovaný Březina. Jako vítěz však z tohoto souboje vyšel brankář domácích. Další velkou šanci měli jihlavští v 5. minutě, kdy Důras mohl před brankou hledat volného Skořepu, ovšem vzal zodpovědnost na sebe a trefil pouze Čechovy betony. Domácí první vážnou akci zaznemanali až ve 13. minutě, hostující obraně pláchl Kadlec, který místo střely zvolil přihrávku na Hejcmana, jenž se k puku ale nedostal. Odpovědět se pokusil Důras, Čech ale jeho ránu skryl do lapačky. Následně se před Škarkem zjevil Šťovíček, na mladíka v jihlavské brance ovšem nevyzrál. V závěru se neujala ani Slobodova dělovka z úhlu.

V úvodu druhé periody se trhačům podařilo dostat Duklu pod tlak a po 75 vteřinách vstřelil vyrovnávací branku. Ostrá rána Jakuba Trefného od modré proskotačila změtí těl před Škarkem a zapadla k levé tyči jeho klece.

Posléze byl na trestnou lavici odeslán hostující Březina a černožlutí trestali. Ránu Tejnora před Škarkem šikovně tečoval Jaromír Kverka - 2:1.

Domácí byli nadále při chuti, Hlavův pokus zneškodnil brankář Dukly, proti Macháčkově střele zasahoval dokonce maskou.

Srovnat krok se týmu z Vysočiny podařilo ve 26. minutě. Grebenyukovu jedovku vyrazil Čech pouze před Michala Důrase, jenž puk nekompromisně zametl za Čechova záda.

Nebezpečná byla rovněž tečovaná rána Štebiha, kadaňskou klec minula o malý kousek. Na druhé straně pálil Wágner, Škarek zasáhl lapačkou. Poté se před jihlavskou svatyní bili také Kadlec s Kverkou, na Škarka ale nevyzráli.

Na začátku třetího dějství spálil stoprocentní šanci Gríger, jenž pálil pouze do boční sítě odkryté branky. V 53. minutě se do kotouče opřel Kadlec, brankář Dukly byl pozorný. Nevyzrál na něj ani Trefný s ránou od modré. Nadějným pokusem se posléze prezentoval Vrána, o kousek netrefil. A když na opačné straně nepřelstil Čecha Melenovský, šlo se do prodloužení.

Hned na začátku pětiminutovky pálil Sloboda, střela se však meti tři tyče nevešla. Obdobně dopadla i rána Melenovského. Několik sekund před klaksonem pláchl Kadlec, nicméně jeho rána z úhlu byla spíše lahůdkou pro Škarka.

V samostatných nájezdech dlouho vládli gólmani. O vítězství Kadaně rozhodl ve 3. sérii jediným proměněným nájezdem Darek Hejcman, který po selhání jihlavského hráče překonal Škarka střelou pod břevno. Bonusový bod tak zůstal v Kadani.

Jiří Novotný

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Skolili jsme lídra tabulky, to je vždycky parádní práce. Musím dnes poděkovat celému týmu, protože to byla nově poskládaná sestava vyztužená mladíky z Klášterce nebo naší juniorky. Zvládli to parádně po všech stránkách. Takticky, nasazením jsme drželi s Jihlavou krok. Klukům patří za dnešek dík a zrovna tak fandům. Myslíme si, že dnešní zápas měl tu nejvyšší kvalitu a byl tou nejlepší pozvánkou pro všechny příznivce hokeje, i ty, kteří zatím váhali s cestou na stadion.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Prohráli jsme na penalty, ale to už je loterie. My jsme do toho utkání nevstoupili špatně. První třetinu jsem odehráli velice dobře, ale úvod druhé z naší strany nebyl dobrý. Vlastními chybami jsme soupeři dovolili, aby se dostal do vedení. Pak jsme sice vyrovnali, ale ta druhá třetina nebyla dobrá. Ve třetí už se výkon zlepšil, ale nedali jsme branku. Měli jsme spoustu vyloučených, někteří byli zbytečně. Utkání nebylo špatné, kromě té druhé třetiny. Penalty, to už bohužel, soupeř byl šikovnější v tom.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM