Z Havířova i podruhé bez bodového zisku

Jiří Novotný | 30.12.2015 | |

Z Havířova i podruhé bez bodového zisku

H a v í ř o v/K a d a ň - Poslední duel roku 2015 černožlutým nevyšel, na ledě Havířova padli 4:0. Skóre zápasu otevřel již ve 2. minutě rabiát Kanko, na 2:0 domácí zvýšili v závěru první třetiny. Strmeně v kadaňské brance poté překonal i exkadaňský zadák Mazanec, v předposlední minutě pečetil Maliník.

 
36.kolo, středa 30.12.2015
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  4:0  (2:0, 1:0 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Kanko (Okál, Maliník), 20. Lenďák (Kanko, Gřeš), 28. Mazanec (Okál, Kanko), 59. Maliník (Bednář, Lenďák) . Rozhodčí: Škrobák, Měkýš, Wesley. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2045. Střely na branku: 37:34.
AZ Heimstaden Havířov: Laco (Matoušek) – Lenďák, Krisl, Peslar, Mazanec, Graca, Punčochář – Štumpf, Hudeček, Sztefek – Kanko, Maliník, Okál – Kotala, Sedláček, Gřeš – Kalus, Bednář
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Dlouhý) – Charousek, Tejnor, Trefný, Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý – Sloboda, Kverka, Šťovíček – Hlava, Hejcman, Kadlec – Huňady, Vrána, Vaněk – Wágner, Ringler, Macháček

Komentář k zápasu

Havířovští fanoušci se ani pořádně nestihli usadit na svých místech, když už rozsvěcoval červené světlo za brankou Kadaně střílející Petr Kanko. Ten ve 2. minutě zužitkoval brejkovou situaci domácích povedeným zakončením, které skončilo až za zády brankáře Jana Strmeně. V 8. minutě mohli jít domácí dokonce do dvoubrankového vedení, jenže pálící Sztefek nedokázal odražený kotouč usměrnit do odkryté branky soupeře.

Havířov byl však i nadále aktivní a ze svého tempa neslevil. V 17. minutě se tak zrodila další nebezpečná šance, to když do samostatného úniku ujel Petr Kanko. Havířovský útočník si však neuvědomil, že má za sebou dotírajícího obránce Kadaně, který mu tak na poslední chvíli nadzvedl hokejku tak šikovně, že se hráč Azetu již na nic nezmohl.

V 19. minutě zahrozili také hosté z Kadaně, když si povedenou teč připisoval na svůj účet Sloboda, jeho pokus ale nakonec skončil těsně mimo brankovou konstrukci domácích. Havířovští udeřili na začátku první třetiny a posléze i v jejím závěru. 30 vteřin před koncem vsítil druhou branku zápasu obránce Martin Lenďák, který si vybruslil zpoza branky, troufl si na protihráče Kadaně a střelou mezi betony překonal také Strmeně.

Vedení domácích se kadaňským hokejistům zákonitě nelíbilo a po první přestávce se snažili o velký zvrat. Dobrým začátkem se zdála být akce Macháčka, který stál ve vyložené šanci hostů, jenže na poslední možnou chvíli se před ním zjevil také brankář Laco, který mu znemožnil skórovat.

Pravidlo nedáš dostaneš jistě každý hokejový fanoušek zná a také, že se opět projevilo ve své plné kráse. Ještě v tentýž minutě totiž nevyužitou tutovku hostí trestal třetí brankou Havířova pálící Martin Mazanec. Nejednalo se o akci jen tak ledajakou, domácí totiž hned ve čtyřech hráčích pádili na branku a přečíslení využili dokonale – po sérii přihrávek to byl právě Mazanec, který stál na konci této úspěšné akce se svým usměrněním do takřka prázdné branky Kadaně.

To bylo ve výčtu velkých šancí druhé třetiny vše. Třetí dějství nabídlo podobný scénář. Opět totiž do černého pálili pouze domácí. Kotala ve vyložené šanci ještě neuspěl, trochu neočekávaně hledal ještě lepší pozici pro své spoluhráče. Úspěch neslavila ani akce z 51. minuty, přestože byl totiž Hudeček před brankou takřka zcela sám a brankář Strmeň se plácal na druhé straně brankoviště, zamířil svůj pokus pouze do boční sítě branky.

V 57. minutě už bylo o výsledku zápasu rozhodnuto, hosté se tak alespoň snažili o čestný zásah, který by sebral brankáři Lacovi nulu. Sloboda tak projel kolem obrany domácích jako nůž máslem, ale opět ztroskotal na brankáři Azetu. V 59. minutě přišla ještě závěrečná pojistka Havířova v podobě branky Romana Maliníka , který zužitkovával přihrávku o svého spoluhráče téměř před prázdnou branku. Konečné skóre zápasu tedy zní – 4:0 pro Havířov.

David Motloch

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme odehráli dobré utkání a plnili jsme to, s čím jsme na soupeře chtěli vyrukovat. Kadaň začala aktivně a nám velmi pomohl brzký gól z protiútoku. Konečně při nás stálo i to pověstné štěstíčko v zakončení, kdy nám tam napadaly i góly. Vše bylo podpořeno dobrou hrou v defenzívě doplněnou výborným výkonem brankáře.

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Utkání jsme sice prohráli, ale já nemám klukům příliš co vyčíst. Samotné hodnocení příčiny porážky si nechám až na doma. Máme mladý tým, kluci nehráli špatně, bojovali, ale dnes to na Havířov nestačilo. Ten potvrzuje, že patří v tabulce výše a měl by to potvrdit i bodově.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM