V sobotu zajíždíme na Hanou. Přistřihneme křídla prostějovským Jestřábům?

Jiří Novotný | 22.01.2016 | |

V sobotu zajíždíme na Hanou. Přistřihneme křídla prostějovským Jestřábům?

K a d a ň - Po debaklu v Kladně se černožlutí chytili v důležitém zápase s Benátkami, které přehráli 4:2. Nyní čeká Kadaň výjezd do Prostějova, kde se utká s tamními Jestřáby. Úspěje na ledě ambiciózního celku z Hané? Zápas startuje v 17:00.

 

LHK Jestřábi Prostějov

Jestřábům příliš nevyšel úvod soutěže, vyhrát dokázali až v 5. kole. Další temnou pasáž zaznamenali v listopadu, kdy zabředli do sedmizápasové série proher. Také úvod nového roku je nezastihl v ideální formě, prohráli třikrát za sebou. Následně však zvládli záchytný zápas s Benátkami a po těsné prohře v Budějovicích si podali Slavii. V tabulce jim 8. příčka, na 5. Kadaň ztrácejí pouhý bod. Deváté Litoměřice již na Prostějov ztrácejí 5 bodů.

Minulé kolo

Ve středu se Prostějov představil v pražském Edenu, domovském stánku Slavie. A zanechal vynikající dojem. Sešívaní, kteří ještě v minulém roce sváděli bitvy mezi českou elitou, již vedli 3:0, Jestřábi však skóre otočili! Slávisté v 57. minutě sice srovnali krok na 4:4, ovšem v závěru vystřelil Prostějovu 3 body za vítězství 4:5 Luňák.

„Když se vyhraje na Slavii, tak je to vždycky příjemné. Navíc jsme prohrávali 0:3, mužstvo se dokázalo zvednout a zápas otočit. Jsem hrdý na to, co tady kluci předvedli - ani za nepříznivého stavu nic nevzdali a bojovali. Podruhé za sebou jsme ukázali, že i proti špičkovým týmům se dá utkání zvrátit,“ pochvaloval si na webu Prostějova kouč Kamil Přecehtěl, zatímco trenér Slavie Milan Razým se mračil: „Můžeme se jen omluvit divákům, i když je náš dnešní zkrat neomluvitelný, a můžeme se stydět sami před sebou.“

Sestava Jestřábů z duelu na Slavii

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička (Neužil) – Ščotka, Husák, Protivný, Kaluža, Vokurka, Drtina, Mojžíš, Rudl – Čuřík, Krejčík, Augustin, Luňák, Volek, Illéš, Cetkovský, Dragoun, Šlahař, Moskal, Novák, Venkrbec.

Kádr Prostějova

Jasnou gólmanskou jedničkou je ostřílený Luboš Horčička, jenž odchytal už 42 zápasů s úspěšností lehce přes 92%. Záda mu kryje mladý Jakub Neužil.

Nejproduktivnějším bekem je urostlý Marek Drtina, jenž loni působil ve slovenské extralize. Na kontě již 10 branek a dalších 16 pomohl připravit. O dva body méně má Patrik Husák, obránce se zkušenostmi z pražské Sparty.

Nejvíce bodů zatím nasbíral útočník Michal Dragoun, jehož účet dosud čítá 11 branek a 21 přihrávek. Na paty mu šlape Matouš Venkrbec (14+14), jenž je nejlepším Jestřábem v hodnocení +/- (+17). O bod méně má zkušený Patrik Moskal.

O zápase

Úvodní buly duelu mezi Prostějovem a Kadaní padne na prostějovském zimním stadionu v sobotu 23. 1. v 17:00. Utkání se jistě vyplatí sledovat! Pokud se nechystáte na výjezd na Hanou, využijte alespoň služeb textového přenosu na webu onlajny.com. Fanděte trhačům!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM