Kadaňští vezou z Prostějova 3 body! Jestřáby přehráli 3:5

Jiří Novotný | 23.01.2016 | |

Kadaňští vezou z Prostějova 3 body! Jestřáby přehráli 3:5

P r o s t ě j o v / K a d a ň - Další důležité vítězství si černožlutí připsali na ledě Jestřábů Prostějov. Gólově nejvydatnější byla první třetina, v níž Prostějov vedl již 3:1, pak ale dvěma rychlými góly srovnal Koblasa a trhačům se poté podařilo přidat ještě dva zásahy.

 
43.kolo, sobota 23.1.2016
LHK Jestřábi Prostějov - Sportovní klub Kadaň  3:5  (3:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Moskal (Novák, Augustin), 12. Krejčík (Illéš, Mojžíš), 13. Illéš (Krejčík) – 10. Chrpa (Hlava, Šťovíček), 17. Koblasa (Vaněk), 19. Koblasa (Vrána, Vaněk), 24. Kverka (Kadlec, Sloboda), 52. Hlava (Šťovíček, Chrpa). Rozhodčí: Z. Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 1570. Střely na branku: .
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička (Neužil) – Drtina,Vokurka, Mojžíš, Kaluža, Husák, Protivný – Luňák, Cetkovský, Venkrbec – Novák, Moskal, Augustin – Šlahař, Illéš, Krejčík – Volek, Čuřík.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Dvořák) – Szathmáry, Trefný, Blaha, Rohan, Drobný, Černý – Svoboda, Kverka, Kadlec – Hlava, Šťovíček, Chrpa – Koblasa, Vrána, Vaněk – Macháček.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Kadaně. Ve druhé minutě se po přihrávce Vrány ve velké šanci ocitl Vaněk, puk ale mezi Horčičkovými betony do branky nedostal. Neujal se ani únik Šťovíčka s Hlavou, kteří jeli proti jedinému bránícímu hráči, Nicolas Hlava pálil nad. Neproměněné příležitosti pak mohly Kadaň mrzet, v deváté minutě se totiž prosadili Jestřábi. Při protiútoku nahrál Novák Patriku Moskalovi a ten po několika dorážkách zblízka překonal Strmeně.

Vzápětí ale bylo srovnáno. Hlava našel před brankou dobře postaveného Jakuba Chrpu, jehož pokus se zastavil až za Horčičkovými zády. Prostějov však nelenil a ve 12. minutě byl zase o gól napřed. Illéš křížem mezi obránci přihrál Lukáši Krejčíkovi, který pro změnu prostřelil Strmeně mezi betony. Za chvíli si oba hráči role prohodili, Krejčík se šikovně obtočil kolem svého strážce a zády k brance nabil přímo do jízdy Jakubu Illéšovi. Jeho rána švihem mířila pod břevno mimo brankářův dosah a Hanáci získali dvoubrankový náskok.

Jenže pak rozhodčí vyloučili na dvě minuty Moskala a Kadaň se přesilovkou dostala zpátky do hry. Od modré čáry se opřel do puku Petr Koblasa a jeho střela propadla Luboši Horčičkovi do sítě. Ještě do přestávky navíc Severočeši stihli dohnat i zbývající manko. Vrána obral u mantinelu o kotouč Kalužu a rázem se s Petrem Koblasou nacházeli v situaci dvou na jednoho. Lukáš Vrána se neukvapil a včas nahrál Koblasovi na ránu z první, proti níž se prostějovský gólman nestihl přesunout.

Zkraje druhé třetiny pak hostující celek dokonal tříbrankový obrat. Kadlec zpoza klece vybídl ke skórování Jaromíra Kverku a ten zamířil přesně do volného místa, Horčička už střelu zneškodnit nestačil. Prostějov reagoval průnikem Cetkovského po levém křídle, kadaňská defenziva jej s trochou štěstí ustála, stejně jako následný závar. Při něm se však hosté dopustili faulu a v početní převaze předvedl nebezpečnou akci Augustin. Přes levý kruh si to vyrazil na bránu a nechybělo mnoho, aby touš po jeho střele někdo ze spoluhráčů dorazil do místa určení. Tutová možnost na vyrovnání se poté Jestřábům naskytla ve 32. minutě. Brankář Strmeň chyboval při rozehrávce kousek od své levé tyče a k černé gumě se přihnal Illéš. Stoprocentní příležitost ovšem nevyužil, Jan Strmeň své zaváhání zázračně napravil.

Třetí část začali Prostějované územní převahou, vyrovnávací trefu z ní ale nevytěžili. Nepotrestán zůstal i nedovolený zákrok hostujícího kapitána Trefného, Novák na hranici modrého půlkruhu jen vyprášil Strmeňův beton. Zato Kadaň, která ohrožovala Horčičkovu svatyni spíše jen sporadicky, svou přesilovku využila. Po kombinaci Chrpy se Šťovíčkem vystřelil nad rameno Luboše Horčičky Nicolas Hlava a výběr trenéra Becka vedl o dva góly. Tento náskok si už do konce utkání pohlídal, byť měl ještě k dispozici dvojnásobnou přesilovku a Jestřábi to zase zkoušeli bez brankáře.

Kadaň si z Prostějova odvezla výhru 5:3.

Petr Komárek

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Vedli jsme 3:1 trošku náhodným způsobem, protože jsme se k těm šancím dostali hodně lacině. To byl podle mě rozhodující moment, uklidnilo nás to natolik, že jsme se si mysleli, že se nemůže nic stát. Bohužel jsme se přizpůsobili hře Kadaně, který předváděla klasický juniorský bruslivý hokej. Lítali jsme při něm s nimi a v podstatě jsme vůbec nehráli to, co jsme hrát chtěli.

Jaroslav Beck (trenér SK Kadaň): Určitě jsme do zápasu nešli jako favorité. Sestava je hodně zredukovaná, ale klukům patří velký dík. Splnili do puntíku, co jsme po nich chtěli. Pracovali tvrdě, nekompromisně, a myslím si, že si body zasloužili. Netvrdím, že jsme byli lepším týmem, ale zápas byl určitě k dívání. Byl rychlý, tvrdý a důrazný. Klíčovým momentem bylo, že jsme dokázali otočit stav 3:1 pro domácí.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM