Premiéra před domácími fanoušky

Míša Sládková | 03.08.2005 | |

Premiéra před domácími fanoušky

Poprvé po letní přestávce budou mít kadaňští fanoušci možnost vidět svůj tým opět v akci. A začíná se velmi atraktivním utkáním. Na led proti domácím vyjedou hokejisté Chomutova. Oba celky posílili své řady o zkušené hráče, mimo jiné o ty, kteří v loňském ročníku hájili barvy soupeře. Jak dopadne první domácí derby této sezóny můžete vidět v pátek. Přípravné utkání začíná v 18:00.

 
Chomutovští svůj pohyb na ledě pilují o něco déle než černožlutí. Poprvé obuli brusle 18. července. Už o deset dní později se mělo odehrát jejich první přípravné utkání s týmem HC Mogiljev. Soupeř se ale nedostavil a zápas nahrazen nebyl.

Prvním, kdo tedy prověřoval kvality nového kádru Chomutova byl Beroun. Chomutov v roli domácího celku vedl v 15. minutě již 2:0. Branek nepadlo zrovna málo, diváci si přišli na své. Týmy se průběžně přetahovaly o vedení až do závěrečného hvizdu. O vyrovnaný stav se zasloužil pouze ve 46. minutě Stavenský (5:5), ale ani toto skóre nevydrželo dlouho. Do vedení dostal Beroun vzápětí Josef Toma. Poslední červené světlo se rozsvítilo v závěrečné minutě klání za klecí Chomutova. Bylo to již v době, kdy domácí strážce svatyně na pokyn trenéra branku opustil. V utkání padlo dohromady dvanáct branek. Z vítězství 7:5 se radoval Beroun.

Kromě Kadaně se Chomutov střetne například s týmy KLH Jindřichův Hradec, BK Mladá Boleslav. Z extraligových celků to budou HC Energie Karlovy Vary a HC Slavia Praha. Tradičním soupeřem jsou hráči druholigového Klášterce nad Ohří. Většina týmů má v oblibě zpestřit si přípravu zápasy se zahraničními soupeři. Letos to budou Grasshoppers Curych a velkým lákadlem na diváky je utkání s reprezentačním týmem Francie.

Stejně jako je tomu v Kadani i v Chomutově stále bojuje mnoho hráčů o své místo v sestavě. Mezi nové posily patří například Stanislav Stavenský, který se po třech letech vrací na půdu Chomutova. A jaké jsou jeho cíle v novém působišti? „Chtěl bych dát pár gólů a přispět k tomu, aby se mužstvu dařilo. A hlavně už si chci konečně po několika letech zahrát play off.“

Z Kadaně také přichází sedmadvacetiletý útočník Tomáš Polanský a z Lillehameru jednatřicetiletý obránce Petr Martínek. Staronovou tváří je i dvaadvacetiletý útočník Milan Kostourek.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM