Zápas mezi Kadaní a Chomutovem zůstal nedohrán

Martin Gahler, Jakub Coufal, Míša Sládková | 05.08.2005 | |

Zápas mezi Kadaní a Chomutovem zůstal nedohrán

První zápas na domácí půdě v letošní sezóně sehráli hokejisté Kadaně. V okresním derby vedli nad Chomutovem necelé tři minuty před koncem 3:2. Pak sudí vyloučil jednoho hráče hostí a Chomutovští na protest proti tomuto vyloučení odešli z ledu a zápas zůstal nedohrán.

 
2.kolo, pátek 5.8.2005
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  3:2  (1:0, 1:2, 1:0)
Branky: 15.Švík (Postl, Hahn), 39.Žák (Hlavatý, Švík), 57.Žák - 22.Šulc (Řepík), Boušek (Šíp). Rozhodčí: Chlupsa - Mašek, Vitík . Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 432.
Sportovní klub Kadaň: Jirkův - Vobořil, Meňhart, Pospíšil, Hlavatý, Zajíc, Plaček, Čuj, Špelda - Zika, Oliverius, Kajer - Žák, Švík, Postl - Hahn, Hlusička, Vrba - Hubínek, Tauš, Švejda
Piráti Chomutov: Podolka - Szakal, Jakub Šulc, Nosek, Trefný, Martínek, Černý, Kocek - Boušek, Šíp, Polodna - Buchal, Mikšovic, Malát - Luka, Jan Šulc, Řepík - Chyba, Gellner

Komentář k zápasu

Nahoru dolu

První zákrok utkání předvedl necelou minutu po úvodním buly chomutovský brankář Michal Podolka. Chomutov se nenechal zastínit a o něco málo později střílel Malát z mezikruží na osamoceného kadaňského brankáře Ondřeje Jirkův. V následujících minutách mohli fanoušci zhlédnout šance na obou stranách. Utkání začalo stylem nahoru a dolů. Rychlé tempo zápasu nemohlo vydržet věčně, a proto se po několika minutách výrazně zvolnilo. Horší kombinace na obou stranách vedla k vylučování.

V 7. minutě se o vzrušení fanoušků postaral Jaroslav Buchal, který se po srážce u kadaňské střídačky těžce zvedal z ledu. V čase 8:02 při zátahu do obranného pásma hostí byl faulován chomutovský Szakal. Odměnou mu byl trest na dvě minuty za držení hole. Kadani se během hry v početní převaze nedařila rozehrávka, proto Chomutov s přehledem kontroloval a vyhazoval puky. Přesilovka tak zůstala nevyužita. Krátce po prvním vyloučení domácích dostali šanci i hosté. Mikšovice při přechodu přes našeho hráče podržel Zajíček. Okamžitě po buly střílel od modré čáry Jakub Šulc. Jirkův si však střelu mezi betony pohlídal. Chomutov i v dalším průběhu přesilovky pokračoval ve svém tlaku, ale domácím se na konci podařilo vyhodit.

V 15. minutě předvedli nejprve slibnou akci, dva na jednoho, hráči v černožlutém, ale dle pravidla nedáš, dostaneš, se z protiútoku mohli v obdobné akci radovat hosté. V čase 14:26 otevřel skóre Jan Švík, asistoval mu Martin Postl. Hned na konci 15. minuty ujížděli hosté opět v akci dva na jednoho. Domácí strážce svatyně se sice střelou nenechal překvapit, ale mezitím Hlusička stihl seknout chomutovského hráče a dostal menší trest za sekání.

Chomutov přesilovku po častém přetlačování u mantinelu nevyužil. Po návratu Hlusičky odešel za katr ze strany hostí pro změnu Nosek za bránění ve hře. Kadaň i přes nadějnou střelu Meňharta od modré přesilovku nezužitkovala a třetina se v poklidu dohrála.

Během druhé třetiny se začínaly brousit nože

Začátek druhé třetiny se opět nesl v duchu předchozí dvacetiminutovky. Šance si vytvářely týmy na obou stranách. Již ve 22. minutě předvedli Hlavatý se Žákem akci dva na jednoho, která zůstala nevyužita. O chvíli později si najeli chomutovští Řepík s Janem Šulcem. Druhý jmenovaný se nemýlil a v čase 21:38 střelou pod víko vyrovnal.

Ve 23. minutě nabídl Kadani přesilovku svým podražením ve středu kluziště Šíp. Vhozenou rukavici však kadaňský tým nezvedl a opět díky nepřesnostem, musel během své přesilovky několikrát krotit rozjeté hráče Chomutova.

Po přesilové hře v čase 25:16 vsítil Boušek po asistenci Šípa vedoucí gól Chomutova. O minutu později fauloval Hlavatý při tlaku Chomutova v domácím pásmu. Od rozhodčího dostal vizitku v podobě dvouminutového trestu za krosček. Chomutov po vstřelených gólech působil sebevědomým dojmem, a proto si Jirkův na nedostatek práce nemohl stěžovat.

Zápas se uprostřed hrací doby odehrával převážně v obranném pásmu černožlutých. Většinu akcí si Chomutovští pokazili sami, zejména díky nepřesné kombinaci, která trápila oba týmy celý zápas. Po odbytí půlky zápasu začínali opět vystrkovat své růžky i domácí. Ve slibné pozici pálil do Podolky Hlusička. V protiútoku vyslal naopak svůj pozdrav Šíp. Svým útokem donutil Hlavatého použít zákrok za hranicemi pravidel. Hned po vhazovaní začali hosté pálit na domácí svatyni ze všech pozic. Ke konci přesilové hry si Chomutov vytvořil několik vyložených šancí díky Váchalovi, ale brankář Jirkův se záměry hostí nesouhlasil.

Hned po skončení tlaku Chomutova ujížděl sám kadaňský Lukáš Zíka, ale Podolka dokázal úspěšně zakročit levým betonem. Ke konci druhé třetiny se hra začínala pozvolna přiostřovat. V následujících chvílích měli opět hlavní slovo gólmani, když mařili šanci za šancí na obou stranách.

Ovšem na začátku 39. minuty si najel na modrou Zdeněk Žák, kde dostal přesný pas od Hlavatého a osamocen před Podolkou napoprvé síť nerozvlnil, ale při dorážce pod horní tyčku se již v čase 38:09 nemýlil. O pár vteřin později se odehrála první výraznější potyčka před kadaňskou brankou, a proto musel Hlavatý se Šulcem na trestnou lavici za hrubost. Ve hře 4 na 4 hrála aktivněji Kadaň. Po skončení trestů se třetina dohrála s pukem spíše na hokejkách hráčů Chomutova.

Nečekaný konec

Hned v úvodu závěrečného dějství rozezvoněl po samostatném úniku při oslabení Michal Oliverius tyčku Podolkovy brány. O něco později zas Vobořil střílel do poloodkryté klece, ale střela byla sražena obráncem hostí. Ve 42. minutě nezůstali pozadu ani hráči v modrých dresech, jmenovitě Martin Nosek poslal nebezpečnou tečovanou střelu od modré do skrumáže před kadaňskou bránou. Za okamžik neudržel své nervy na uzdě chomutovský Jan Šulc a musel se jít schladit na trestnou lavici za hákování. Jedinou slibnější šanci během přesilové hry si vytvořil ve 44. minutě Marián Meňhart. Podolkovi sice puk pod betony proklouzl, ale směřoval mimo branku.

V 47. minutě se ocitl Petr Polodna zcela osamocen před kadaňským betonovým mužem, který hodlal ukázat něco ze svého umění. Celou akci zakončil pro diváky efektním semaforem. Během následujících minut mohli diváci místo hokeje pozorovat mnohem častěji stále vyhrocenější a vyhrocenější šarvátky.

V 52 . minutě předvedli Hlusička s Trefným malou boxerskou vložku, za což nemohli uniknout dvouminutovému trestu od rozhodčího. Do poslední pětiminutovky vstoupila Kadaň s výhodou přesilové hry. Za nebezpečnou hru loktem si šel odpočinout Petr Martínek. Necelou minutu po jeho faulu, šel navštívit svého spolupráče Stanislav Mikšovic, když pohladil svou hokejkou v obličeji Martina Postla. Kadaň si svou šanci nenechala ujít.

V čase 16:30 se po rozebrání chomutovské obrany šikovně s pukem prokličkoval Pospíšil až k samotné brance a pro Zdeňka Žáka již nebyl problém dorazit puk do uvolněné klece. Z celé situace po vstřelení gólu vzešly 3 vyloučení. Jedno na domácí straně a zbytek na straně hostí.

Chomutov místo snahy o útok musel opakovaně řešit situace před Podolkou. Vše se vyostřilo v čase 58:19, když došlo k další potyčce mezi oběma tábory. Tým Chomutova po nesouhlasu s výrokem rozhodčího opustil ledovou plochu a odešel do kabiny. Několik hráčů v modrých dresech však zůstalo, aby si vyřídilo své účty s hráči Kadaně. Chvíli po odchodu Chomutova opustili dějiště i kadaňští hráči. Utkání se nedohrálo a skončilo za stavu 3:2.

Martin Gahler, Jakub Coufal, Míša Sládková

Ohlasy trenérů

Ladislav Kubát (trenér SK Kadaň):

Myslím si, že to bylo dobré utkání. Bylo vidět nasazení z obou stran. Mrzí mě ale jak to dopadlo v závěru, myslím si, že to bylo úplně zbytečné, utkání se mohlo v klidu dohrát. Chomutov byl nebezpečný, dal nám dva góly v přečíslení dva na jednoho, toho jsme si byli vědomi. Ale stále jsem chtěl, abychom hráli trochu nátlakový hokej, ne nějakého "zanďoura" a díky tomu jsme pak soupeře přetlačili a přehráli.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM