Napraví Trhači v Jihlavě domácí výbuch s Mostem?

Jiří Novotný | 05.02.2016 | |

Napraví Trhači v Jihlavě domácí výbuch s Mostem?

K a d a ň - Černožlutí v posledních zápasech zapadli do výsledkové krize, jejímž vyvrcholením byl výprask od posledního Mostu. Nejvyšší čas se probudit v boji o play-off! Jenže dalším soupeřem Kadaně bude tým z čela tabulky, jihlavská Dukla. Podaří se hokejistům Sportovního klubu na Vysočině bodovat? Držte jim palce alespoň u onlajnu. Duel startuje v sobotu 6.2. v 17:30.

 

HC Dukla Jihlava

Legendární oddíl, jenž psal historii tuzemského hokeje, se tradičně pohybuje v horních patrech tabulky. Aktuálně se nachází na 3. pozici s pětibodovou ztrátou na druhý Motor. Stejný počet bodů má k dobru na 4. Slavii. Dukla vyniká skvělou obranou, dosud inkasovala jen 114 branek, což je nejmenší číslo v celé WSM lize. A dobře je na tom také v ofenzivě, se 149 vstřelenými góly je v tomto ohledu pátá.

Jihlava měla nepovedený vstup do nového kalendářního roku. Po prohře v Mostě nezvládla také následující 3 duely. Další zaváhání přišlo na konci ledna, kdy po porážce se silným Kladnem podlehla rovněž na ledě tápajících Benátek.

Minulé kolo - výhra na Slavii

Ve středečním šlágru zamířila Dukla do pražského Edenu. Po bezbrankové první třetině udeřili hosté - ve 23. otevřel skóre Mrňa, na 2:0 zvyšoval exkadaňský Seman. Sešívaní o sobě dali vědět až pět minut před koncem závěrečné periody, kdy snížil Kašpařík, ovšem v závěru pečetil Skořepa - 1:3.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli za tři body a shodli jsme se, že snad zaslouženě. Byli jsme důrazní a důslední a od toho se to dnes odvíjelo,“ pochvaloval si na webu Dukly trenér Petr Vlk.

Sestava Jihlavy ze zápasu na Slavii

Honzík – Kaláb, Bilčík, Štebih, Grebenjuk, Dobrovolný, Šafář, Škůrek – Důras, Skořepa, Harkabus – Kolář, Seman, Diviš – Mrňa, Prokš, Jergl – Kohout, Anděl, Beránek.

Vzájemné zápasy - neházejme flintu do žita

Kadani se letos proti Jihlavě daří. V dosavadních 3 vzájemných duelech dvakrát vyhrála. Poprvé se hrálo v Kadani v rámci 9. kola, Trhači vyhráli 3:2. V odvětě se radovala Dukla, ovšem kadaňští zanechali solidní dojem po přestřelce 7:5.

Poslední vzájemné měření sil se stalo opět kořistí Kadaně. Úvodní gól zápasu sice vstřelili hosté, nicméně Kadaň skóre otočila. Dukla dokázala srovnat a zápas nakonec dospěl do samostatných nájezdů. V těch projevili větší šikovnost hráči Kadaně a získali bonusový bod za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Pohledem do statistik

Nejproduktivnější hráčem Dukly je forvard Michal Důras. Bývalý hráč Chomutova má na kontě 35 bodů (12+23). O bod méně má nejlepší střelec Jihlavy Josef Skořepa (20+14). Následují oblíbenci kadaňského publika Filip Seman s Richardem Divišem, oba mají po 27 bodech.

V obraně se bodově nejvíce daří Tomáši Kalábovi (7+17). O 5 bodů méně má 23letý Slovinec Miha Štebih, jenž v Dukle „kroutí“ už 4. sezonu. Loni v dresu Boleslavi nakoukl do extraligy, připsal si jeden start.

Na postu gólmana má nejvíce startů David Honzík, jenž působil v zámoří a poté chytal MHL za juniorku Karlových Varů. Letos naskočil do 25 zápasů s průměrnou úspěšností 93,74%. Devatenáctkrát se v brance objevil talent Jakub Škarek, ročník 1999.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM