Kadaň míři do Litoměřic. Utnou Trhači nepovedenou sérii?

Jan Thöma | 09.02.2016 | |

Kadaň míři do Litoměřic. Utnou Trhači nepovedenou sérii?

V rámci 49. kola WSM ligy zavítá SK Kadaň na led desáho HC Stadion Litoměřice, kde budou chtít svěřenci Jaroslava Becka jistě ukončit sérii šesti proher. Utkání začíná ve středu 10. února od 18 hodin v litoměřické Kalich aréně.

 

HC Stadion Litoměřice

Litoměřice se aktuálně nacházejí na desátém místě se ziskem 67 bodů a ztrátou pouhých tří bodů na osmou Kadaň. Naopak na jedenácté místo mají náskok rovněž tří bodů. Jejich skróre po 49 zápasech činí 140 vstřelených branek a 168 obdržených. Stejně jako Trhače z Kadaně, tak ani Stadion nezastil únor v ideální formě, přesto Litoměřice ze tří únorových zápasů vytěžily alespoň dva body za prohry po samostatných nájezdech proti Benátkám nad Jizerou a v posledním utkání proti Slavii.

Při pohledu do individuálních statistik zjistíme, že nejproduktivnějším hráčem Stadionu je Jaroslav Kalla, jenž ve 44 utkání nasbíral třicet devět bodů za jedenáct branek a dvacet osm asistencí, což z něj dělá nejlepšího nahrávače týmu. Nejlepším střelcem je pak Zdeněk Doležal. Nejtrestanějším hráčem Litoměřic je obránce Jakub Šulc, který dostal celkem 115 trestných minut.

Jednou z největších zbraní Litoměřic jsou přesilové hry, které mají čtvrtý nejlepší ve WSM lize. Úspěšnost litoměřických přesilových hre činní 18.61%.

Slavia - Litoměřice 5:4sn

V posledním utkání zavítaly Litoměřice do pražského Edenu, kde vyzvaly tým pražské Slavie. Jako první se do vedení dostali právě hosté z Litoměřic, za které otevřel skóre zápasu Ondřej Kopta, což byla jediná branka první třetiny. V té druhé předvedly Litoměřice podobný bleskový nástup, jako v té první a dostaly se do vedení 2:0, avšak Slavia během dvou minut skóre srovnala a do konce druhé části se zvládla dostat do vedení 4:2. Třetí dějství utkání, které sledovalo v Edenu 882 divákům, nabídlo další zvrat, když si Litoměřice zásluhou Tomáše Horny a Davida Švagrovského vynutily prodloužení, kde však branka nepadla, takže o vítězi museli rozhodnout samostetné nájezdy, ve kterých rozhodl domácí Nathan Robinson.

Sestava Litoměřice

Svoboda – Toman, Bílek, Piegl, Pavlas, Šulc, Mikliš, Bažant – Švagrovský, Kalla, Horna- Vantuch, Nedvídek, Kopta – Doležal, Berger, Přeučil – Racek, Valášek, Beránek – Krátoška.

Hodnocení zápasu Daniela Tvrzníka:

„Myslím si, že jsme do stavu 0:2 hráli to, co jsme chtěli. Bohužel první obdržený gól nás úplně vyhodil z tempa. Byli jsme oproti Slavii dost slabí v předbrankovém prostoru, odkud jsme dostali všechny čtyři góly. Ceníme si ale toho, že jsme nesložili zbraně a dovedli zápas až do nájezdů. Nakonec jsme byli krůček od vítězství a jeden bod je pro nás ztráta. Jsme za něj samozřejmě rádi vzhledem k průběhu zápasu, ale tabulka kolem desátého místa je tak našlapaná, že teď musíme prostě vyhrávat.“

SK Kadaň

Výsledková krize Trhačů se dál vleče a má na svém kontě už šest utkání. Kadaň naposledy vyhrála 23. ledna proti Prostějovu. Od té doby získal Sportovní klub jediný bod za prohru po samostatných nájezdech doma se Slavii. Do konce základní části zbývají tři zápasy a svěřence Jaroslava Becka v nich čekají Litoměřice, Ústí nad Labem a Šumperk.

Kadani aktuálně patří osmé místo se sedmdesáti body. Skóre Trhačů pak po odehrání 49 utkání je 140 nastřílených branek a 147 obdržených. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Roman Chlouba, který převzal tuto pozici po odchodu Marka Račuka, na svém kontě má dvacet pět bodů za deset branek a patnáct asistencí. Nejvíce asistencí nasbíral Jakub Trefný. Desíti brankové mety dosáhl společně s Romanem Chloubou také Jakub Chpra.

Kadaň - Havířov 3:4

Havířov dorazil do Kadaně jen s pěti obránci. Ovšem na oslabení to nevypadalo a hosté šli do vedení již ve 4.minutě. Ještě v úvodní třetině vyrovnával z přesilovky Kverka. Havířov se opět ujal vedení na začátku prostřední části, ale opět v přesilové hře srovnal Kadlec. Stav po dvou třetinách tak byl 2:2. Jenže hosté se utrhli dvěma trefami v poslední třetině. Domácí v poslední sekundě utkání zápas ještě zdramatizovali, ale hosté si odvážejí všechny body za výhru 3:4.

Sestava Kadaně

Strmeň (Dvořák) – Szathmáry, Trefný, Blaha, Tejnor, Černý, Drobný, Kolařík – Kadlec, Chlouba, Sloboda – Veselý, Kverka, Hlava – Deveri, Šťovíček, Macháček – Vaněk, Vrána, Koblasa – Ringler

Pozápasové hodnocení Jaroslava Becka

„Hodnotit dnešní zápas je pro nás těžké. Přípravě na dnešní utkání jsme dali maximum, snažili jsme se to poskládat podle aktuální formy. Jihlava nám dala naději, že se forma vrací, ale Havířov s hráči s velkou sebedůvěrou je pro nás složitý soupeř. Už několik sezón, ale tuhle se to zdůraznilo. Kolaps ve třetí třetině jsme nečekali a po výpadku Šimona Szathmáryho nastala panika, která přispěla k výpadkům a chybám, které vedly ke třetí a čtvrté brance. Musíme něco vymyslet, co nám pomůže, abychom udělali nějaký bod. Do naší hry se vkládá nervozita, puky přeskakují hůl, netrefujeme branku, děláme nepochopitelné chyby. Máme to ve svých rukách, nesmíme upadnout do deprese. Musíme se znovu postavit na nohy a rvát se o každý bod.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM