Jakub Flek: „Chyběl nám důraz před bránou, proto jsme prohráli.“

Tereza Doksanská | 09.08.2016 | |

Jakub Flek: „Chyběl nám důraz před bránou, proto jsme prohráli.“

Kadaň - Ve druhém přípravném utkání obdrželi Trhači debakl. S Litoměřicemi prohráli vysoko 2:7. O jednu ze dvou branek se postaral Jakub Flek.

 

Jakube, s Litoměřicemi jste prohráli 2:7, co na to říct?
Jedním slovem katastrofa. Byl tam nedůraz před bránou, málo střelby, málo jsme se tlačili do brány. Když už jsme se tam natlačili, tak brankář to chytil. Nedali jsme důraz celé hře.

V čem byly Litoměřice lepší?
Právě v důrazu před bránou. Daly myslím čtyři, pět branek z dorážek. Nahodily to na bránu, kde to někde vypadlo nebo každý hráč to dával prakticky do prázdné brány.

Dal jste krásný gól do rohu brány. Jak byste celou akci popsal?
Byla přesilová hra pět na tři, chvíli jsme si to sehrávali, hledali jsme možnost, kudy se do brány dostat. Všiml jsem si, že Litoměřice to vytáhly dvěma hráči nahoru, před bránou zůstal jen jeden, který kryl spíše druhou tyčku. Řekl jsem si, že to zkusím, udělal jsem krok dopředu a vystřelil jsem to do rohu brány, protože většinou brankář chodí dolů při těchto situacích.

Ve třetí třetině jste jel sám na bránu, ale nepodařilo se Vám zakončit. V čem byl problém?
Zakončil jsem, ale hodně bídně. Ujel jsem a z levé strany mě doháněl hráč, chtěl jsem si to hodit přes bekhend, udělat kličku na druhou stranu do protipohybu, ale puk jsem si hodil trošku moc, takže jsem ho trošku honil a poté jsem se dostal až skoro k bráně. Zkoušel jsem to dát někam do brány bekhendem, bohužel to tam nepropadlo.

Častá vyloučení vám ubírají síly. Je to tak?
Tak určitě. Síly to ubírá každému týmu. Dneska byli vyloučení na obou stranách. Myslím si, že některé naše fauly byly zbytečné. Vyplývá to z toho, že málo bruslíme a poté po nich saháme hokejkami a z toho vznikají fauly.

Jaké to je, když do vaší brány padá gól za gólem, a ne a ne to zastavit?
Pro žádný tým to není moc příjemné. Tenhle zápas musíme co nejrychleji hodit za hlavu, něco jsme si k tomu v šatně řekli. Musíme se z toho otřepat a jít dál. Příští zápas musíme být lepší a vyhrát.

V čem vidíte problém, že jste dokázali vstřelit pouhé dvě branky?
Jak už jsem říkal, byl tam nedůraz před bránou, spousta puků tam vypadlo. Jeli jsme sami na bránu, byli tam nějaké šance, ale málo střelby a důrazu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM