Kadaň deklasovala Děčín

Martin Gahler, Katka Hodková | 16.08.2005 | |

Kadaň deklasovala Děčín

Začátek sezóny nebývá snadný. S problémy se potýká snad každý i naše redakce. Většina členů si ještě někde užívá pár dnů dovolené a těm, kteří jsou po ruce, se zase nechce makat. A když už se sežene obětavý redaktor, který by vám, fanouškům, přinesl pár řádků z druhého domácího utkání, selže technika. Ale náš duch je nezlomný, a tak jsme se i přes všechny potíže vypravili na stadion. První tři minuty celého utkání sice uplynuly bez našeho pečlivého dohledu, ale pak už jsme měli hru plně pod kontrolou. Děčín přivezl do Kadaně silné a rychlé hráče, kteří předvedli slušné výkony. Přesto by Kadaň potřebovala v přípravě změřit síly ještě i se silnějšími celky, aby se připravila na všechny zapeklité situace, které mohou v sezóně nastat. Domácím hráčům se nedá upřít bojovnost, rychlost a chuť do hry. Doufejme, že vítězství 6:0 celému týmu zvedne sebevědomí! Jen při pohledu do ochozů bychom si přáli lepší výsledky. Na utkání totiž přišly jen dvě stovky diváků.

 
4.kolo, úterý 16.8.2005
Sportovní klub Kadaň - HC Děčín  6:0  (1:0, 2:0, 3:0)
Branky: 19.Švík (Borůvka, Plaček), 25.Postl (Švík), 31.Hlusička (Švejda), 43.Hubínek (Plaček, Oliverius), 47.Oliverius (Hubínek), 48.Pospíšil (Švík, Žák). Rozhodčí: Chlupsa - Mašek, Vitík. Vyloučení: 4:7 . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 171.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Hlavatý, Židlický, Plaček, Čuj, Lašek, Špelda, Borůvka - Žák, Švík, Postl, Hubínek, Derfler, Zaťovič, Hahn, Hlusička, Švejda, Tauš, Oliverius, Kukla
HC Děčín: Volf - Zámostný, Havlík, Petlák, Luka, Svatoš, Luczkóv, Vorek, Černý, Hašek, Vaníček, Tomeček, Werner, Filipovský, Karli, Zíval, Jurda, Saska, Zámečník

Komentář k zápasu

Kadaň předvedla rychlý hokej korunovaný trefou Švíka

Hokejisté Děčína sice papírově patří o třídu níž, ale letošní přípravu absolvují v ďábelském tempu. Kadaň vyjela na led teprve potřetí a podle toho vypadala i soupiska. Trenér Kubát se rozhodl otestovat hlavně mladé nováčky, protože musí brzy rozhodnout o tom, kdo SK Kadaň definitivně opustí. V brance proto dostal šanci mladík Slipčenko a v poli se objevilo několik dalších juniorů a nováčků. Ostřílení borci měli pro dnešek volno. V sedmé minutě se Děčín vlastní vinou ocitl v oslabení, když si Jaroslav Hašek neuhlídal vysokou hůl a na dvě minuty odkráčel na trestnou lavici. Kadaň se vzápětí vyšvihla nejen do početní převahy, ale i do slibného tlaku. Brankář hostí Jiří Volf však domácím srazil hřebínek, když dokázal, že pouhá snaha nestačí a všechny puky spolehlivě ukryl ve své lapačce. Děčín se tak brzy vrátil do plného počtu. Hra se přesunula do středního pásma a hokejisté se vzájemně přetahovali o kotouč, ale ani jedna strana ho nedokázala řádně zpracovat.

Vzájemnou tahanici ukončil až ostrý hvizd rozhodčího, který potrestal domácího Roberta Plačka za nedovolené bránění. Kadaň hrála v oslabení, přesto už ve 14. minutě předvedl slibnou akci Martin Postl. Brankář hostí se však pohotově přesunul k pravé tyči a střelu vykryl. Na druhé straně přešel do protiútoku Filip Karli, který unikl domácí obraně a potrápil Slipčenka. Kadani se v 17. minutě nezdařilo několik zajímavých kombinací. Puk vždy jen těsně minul hokejku, která by ho jinak poslala za záda děčínského brankáře. Na konci první třetiny se poněkud přitvrdilo, přece jen bylo znát, že věkový průměr hokejistů na ledě je o hodně nižší než v sezóně. Minutu před závěrečným hvizdem si gólman Volf neodpustil laškovný kousek, kdy vyhodil puk mimo kluziště. Rozhodčí neváhal a obdaroval ho menším trestem za zdržování hry. Ve 20. minutě přesilovku okamžitě využil domácí útočník Honza Švík, který výborně zpracoval odražený kotouč od Jaroslava Borůvky a poslal ho do téměř prázdné klece.

Domácí si udrželi vedení i přes školácké chyby

Ve druhé třetině jsme nezaznamenali žádnou změnu krom prohozených stran. Domácí se stále překotně tlačili dopředu a nechávali Děčínu prostor v zadních řadách. Hosté ale nabídky nevyužili a naopak si nechali ujet Martina Postla, který ve 25. minutě zastavil mezi kruhy a vypálil dělovku, po které Volf ani nestačil natáhnout lapačku. Kadaň se ujala vedení 2:0. Domácí se okamžitě po vhazování usadili v útočném pásmu a zjevně při chuti trápila Děčín ofenzivní hrou. Jediná chyba na kráse, která by se hráčům dala vytknout, byly nepřesné přihrávky. Na týmu bylo vidět, že trenér ještě nestanovil útočné řady a obranné dvojice. Každý tak hraje s každým a hráči si vzájemně „nerozumí“. O pár minut později zaklekl brankář hostí v brankovišti, aby pokryl vlažnou střelu domácích. Kdyby měl puk větší razanci, jistě by do brány prošel.

Děčín se snažil o protiútok, ale narážel na houževnaté kadaňské beky, kteří puk okamžitě vraceli na hokejky útočníků. Ve 31. minutě se trefil Michal Hlusička. Za asistence Roberta Plačka a Michala Oliveria tak zvýšil vedení na 3:0. Hra se postupně přehoupla do druhé půle a oba celky neustále křižovaly sem a tam. V tomto zápase nebylo místo pro individuální akce, hráči si poctivě přihrávali, ale jejich kombinace ve většině případů ztroskotaly na základních chybách. Pokud vzpomenu na první domácí utkání proti KLH Chomutov, měl však zápas s Děčínem mnohem klidnější a přátelštější atmosféru. Pár vteřin před koncem druhé třetiny si za sekání vysloužil trest Richard Petlák. Ještě před ním se ale na trestnou lavici podíval také Lukáš Špelda za nedovolené bránění.

Kadaň rozpoutala gólovou smršť

V momentě, kdy Kadaň na začátku třetí třetiny naskočila do plného počtu, hosté poprvé skórovali. Rozhodčí ale gól neuznal kvůli posunutí branky. Ve 43. minutě dal Lukáš Hubínek za asistence Roberta Plačka a Michala Oliveria Děčínu jasnou odpověď: „Dnes vás nepustíme ke slovu!“ Kadaň odskočila další přesnou trefou už na 4:0. Jestliže se v první a druhé třetině téměř nefaulovalo, v poslední části si to hokejisté vynahradili. Richard Petlák a Filip Karli neuhlídali vysokou hůl a poslali Děčín do dvojnásobného oslabení. Kadaň tak získala početní výhodu pěti proti třem. Domácí se na přesilovku tvářili poněkud rozpačitě a během první minuty téměř nevystřelili. Pak ale situace před brankou hostí poněkud zhoustla a nepřehledné situace využil Michal Oliverius a za asistence Lukáše Hubínka zaokrouhlil vedení na 5:0.

Děčín v posledních minutách utkání doslova kapituloval a gólman Volf ztratil přehled o situaci. Ve 48. minutě rozsvítil Petr Pospíšil červené světlo znovu, když mu Jan Švík předal zpoza branky dobře zpracovaný kotouč od Zdeňka Žáka. Domácí se radovali z přesvědčivého vedení 6:0. V 57. minutě hráč hostí najel do brankáře Slipčenka a zůstal mu viset kolem krku. To se ale nelíbilo Lukáši Hubínkovi, a tak hráče nevybíravým způsobem stáhl na zem. Rozhodčí neváhal a poslal Hubínka na dvě minuty za hrubost zahřívat trestnou lavici. Do konce utkání se však konečný stav nezměnil a Kadaň vyhrála nad druholigovým Děčínem 6:0.

Martin Gahler, Katka Hodková

Ohlasy trenérů

Trenér SK Kadaň Ladislav Kubát:

Proč jste vybral do přípravného utkání právě druholigový Děčín?

Já jsem vzal Děčín proto, že loni předváděl dobrý hokej, hlavně hrál organizovaně ve středním pásmu. Chtěl jsem vědět, jak si s tím kluci poradí. V dnešním utkání bylo znát, že Děčín zaostával bruslařsky a pro nás to bylo tím pádem jednodušší. První třetinu s námi ještě vydrželi, takže to bylo vyrovnanější a byla vidět i nějaká ta akce. Hráči do toho nedávali takové nasazení jako s prvoligovým mančaftem. Snad i proto nás Děčín několikrát přečíslil, ještě to nemáme úplně vychytané. Přesto bych neřekl, že se kluci při jasném vedení flákali. Většina z nich totiž ještě stále bojuje o smlouvu a míst v sestavě.

Kdo ještě půjde, jak se říká, z kola ven?

Ještě budeme vyřazovat jednoho obránce a jednoho útočníka. Pokud by nepřišel ještě nějaký kvalitní hráč z extraligy, nebudeme sestavu už moc měnit. První pětka (Meňhart, Vobořil, Zika, Kajer) dneska nehrála, protože jsem potřeboval vidět na ledě častěji i ostatní hráče. Jen Oliverius musel nastoupit, protože nebyl Derfler.

Ve čtvrtek se jede do Berouna, tam už asi půjde do tuhého. Kdo ještě prověří tým a jeho slabiny?

V Berouně chci dát ještě šanci hráčům, které jsem neviděl. To znamená, že pojedeme ve slabší sestavě. Doteď nám odpadli tři kvalitní zápasy, své soustředění na severu Čech zrušil ruský Nižněkamsk, tím pádem odpadla i příprava s Karlovými Vary a Litvínovem. Hodně si slibuji od zápasu se švýcarským Grasshoppers Curychem, kdy by k nám měl přijet kvalitní mančaft. Pak nás ještě čeká zápas s norským Lillehammer. Ale tady vůbec nevím, na jaké bude úrovni.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM