Kadaň mohutným závěrem vybojovala v Berouně remízu

Martin Gahler, David Schlegel | 19.08.2005 | |

Kadaň mohutným závěrem vybojovala v Berouně remízu

B e r o u n - Hokejisté Kadaně sehráli svůj čtvrtý přípravný zápas na prvoligovou sezónu. V Berouně dokázali s Medvědy vybojovat nerozhodný výsledek. Od začátku utkání sice prohrávali, ale hnedv úvodu druhé třetiny snížila nová posila Lukáš Zika. Ve 46.minutě sice Hlávka poslal Medvědy opět do dvougólového vedení, ale nadšeně bojující Kadaň v závěru dokázala vyrovnat. Remízový gól trefil necelé čtyři minuty před koncem Jan Švík.

 
6.kolo, čtvrtek 18.8.2005
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  3:3  (2:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Borovanský (Eiselt), 18. Hlávka (Bobček), 46. Hlávka (Filip) - 21. Zika, 56. a 57. Švík. Vyloučení: 9:10, navíc Švejda (KAD) 10 min. OT. využití: 1:1. Diváků: 400. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3.
Medvědi Beroun 1933: Handl – Vaněček, Bobček, Míka, Kašák, Filip, Ovčačík – Tvrzník, Šinágl, Doležal, Eiselt, Borovanský, Toma, Vlček, Hlávka, Horčička, Klimeš, Pajič, Dušek.
Sportovní klub Kadaň: Hübl (Slipčenko) - Vobořil, Meňhart, Pospíšil, Hlavatý, Zajíček, Plaček, Čuj, Špelda - Zika, Oliverius, Kajer - Žák, Švík, Postl - Hubínek, Tauš, Zaťovič - Hahn, Hlusička, Švejda.

Komentář k zápasu

Medvědi se poprvé v přípravě představili berounským divákům v odpoledním čase a po zajímavém utkání se o pomyslné body se soupeřem podělili. Hosté začali utkání velmi agresivně a Medvědi tak měli hned v úvodu výhodu několika přesilových her. V 6. minutě poslal rozhodčí Kadaň do tří na téměř dvě minuty, čehož domácí dokázali po chvíli využít. Berounský kapitán Eiselt totiž v 7. minutě mazácky vylákal chytrou kličkou gólmana mimo brankoviště, pod jeho tělem prostrčil puk před branku, kde měl dojíždějící Borovanský již velmi snadnou úlohu – 1:0. Medvědi i nadále hosty přehrávali a vytvářeli si jednu gólovou šanci za druhou. Hübl se ale tentokrát přelstít nenechal. Naproti tomu Kadaňští hrozili nebezpečnými brejky, ze kterých si také vypracovali několik velice slibných šancí. Handl v domácí brance ale všechny jejich šance vyřešil. V 18. minutě domácí předvedli parádní přímočarou akci. Bobček našel přesnou přihrávkou na útočné modré najíždějícího Hlávku, který svůj nájezd zakončil nekompromisní střelou pod břevno – 2:0.

Nástup do druhé dvacetiminutovky se domácím příliš nevydařil. Slabší chvilku si totiž vybral, jinak dobře chytající, brankář Handl, když za svá záda pustil již po necelé minutě lehoučké nahození Ziky ze středního pásma – 2:1. Po této brance přidaly oba týmy na urputnosti a viditelně ubylo gólových šancí.

S přibývajícím časem se na hřišti začalo jiskřit a rozhodčí několikrát museli uklidňovat rozvášněné hráče. Na další změnu skóre si diváci počkali až do 46. minuty, kdy domácí Filip nahazoval puk před branku a důrazný Hlávka jej z bezprostřední blízkosti dokázal propasírovat za Hüblova záda – 3:1. Drobné šarvátky neustávaly ani po odskočení domácích na dvougólový rozdíl a hráči obou mužstev téměř stále zahřívali trestné lavice. Hosté si svůj úder schovali až do samotného závěru. V 56. minutě se totiž v přesilovce po pěkné kombinaci dostal před branku Švík a Medvědům nepomohl ani akrobatický zákrok brankáře Handla – 3:2. To ale nebylo vše. Neuplynula ani minuta a pohotovou střelou po ledě vyrovnal opět Švík3:3. Domácí po Švíkově brance působili jako opaření a nechybělo mnoho a Kadaň si z Berouna mohla odvézt vítězství. Dvě obrovské šance ale výtečně zlikvidoval domácí gólman. Utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Baltim, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM