Třebíč dala Trhačům lekci z produktivity

Jindřich Poledna | 03.10.2016 | |

Třebíč dala Trhačům lekci z produktivity

Domácí se s vidinou tří bodů zakousli do svého soupeře od prvních minut a jejich snaha byla korunována brankou v 6.minutě po střele Ondřeje Beránka. Hosté vyrovnali, ale Trhači strhli vedení na svou stranu ve vlastním oslabení díky Lukáši Vránovi. Pak se třikrát za sebou trefil hostující Richard Kristl, který obrátil skóre na 2:4 po dvou třetinách. Hostům rozhodčí neuznali v 52.minutě branku a Kadaň tak v 54.minutě snížila díky Martinu Šťovíčkovi na 3:4. To bylo ze strany domácích všechno a Třebíč si tak odváží z Kadaně všechny tři body.

 
11.kolo, pondělí 3.10.2016
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  3:4  (2:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. O. Beránek, 17. L. Vrána, 54. Šťovíček (O. Beránek) – 16. Kusko (T. Havránek, Psota), 18. Kristl (R. Erat, Lojek), 28. Kristl (J. Zdráhal, Dolníček), 32. Kristl (R. Erat). Rozhodčí: Bejček – Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: 300. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Tomáš Král (Lukeš) – R. Černý, Trefný (C), D. Šimek, J. Tomeček, Tejnor, R. Havel, Szathmáry – Chrpa, Kůs, Hlava – Vaněk, M. Zadražil, O. Beránek – Šťovíček, L. Vrána, Osmík – Wágner, Berger, Ringler.
SK Horácká Slavia Třebíč: D. Svoboda (Jekel) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, F. Král, Přibyl – Kristl, Dolníček, R. Erat – Psota, T. Havránek, Kusko – Novák, Huňa, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Dymáček – Všetečka.

Komentář k zápasu

Domácí Trhači vstoupili do utkání velmi aktivně. Po většinu doby drželi puk na svých hokejkách a trpělivě zakládali jeden útok za druhým. To se jim vyplatilo v 6. minutě. ONDŘEJ BERÁNEK zachytil kotouč, projel s ním do útočné třetiny a dostal se i přes posledního obránce. Následnou střelou se mu povedlo překonat Svobodu – 1:0. Po vst5elen0 brance se domácí dostali do další velké šance. František Wágner poslal puk z pravé strany do brankoviště, kde se pokoušel prosadit Berger. Ten ale kotouč nedokázal trefit!

Trhači měli i nadále herní převahu. Hosté z Třebíče sice občas zahrozili, ale domácí gólman by pozorný a střely ze střední vzdálenosti v pohodě sledoval. V 11.minutě mohli Jít Trhači do dvojnásobného vedení. Jan Tomeček se dostal k nebezpečné střele z pravého kruhu. Jeho pokus Svoboda dokázal vyrazit jen před sebe, kde dorážel Lukáš Vrána. Jeho dorážka nakonec skončila jen vedle branky!

Tlak domácího týmu vyvrcholil faulem hostujícího Romana Erata. Třebíč oslabení přestála a díky této zkušenosti se pomalu začala probouzet. A v 16.minutě vyrovnala. Po sjezdu před branku se dokázal gólově prosadit SILVESTER KUSKO – 1:1. Třebíč po vstřelené brance úplně ožila a její snažení bylo korunováno domácím faulem a ziskem přesilové hry. Jenže horácký tým začal velmi trestuhodně. Domácí LUKÁŠ VRÁNA si najel až před branku, kde se mu na třetí pokus povedlo v oslabení skórovat – 2:1. Třebíč se však nevzdala a nakonec v této přesilovce také skórovala! Po přihrávce zpoza branky se ke střele dostal RICHARD KRISTL, jenž měl před sebou naprosto odkrytou klec – 2:2. Do šaten se tak šlo po dvaceti minutách odehraného času za nerozhodného stavu.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe domácí borci, kteří zavřeli třebíčské hráče a připravovali si jednu šanci za druhou. Hostující obrana však odolávala, pozorně bránila a trpělivě čekala na chybu domácího celku. A ta přišla ve 28.minutě. A z akce, která byla snad prvním nebezpečím hostů v této třetině, tu byl obrat ve skóre! Střelu od modré čáry tečoval RICHARD KRISTL přímo mezi betony Tomáše Krále – 2:3. Domácí mohli v polovině základní hrací doby vyrovnat. Po levé straně si najel až do brankoviště Martin Šťovíček, jenž udělal kličku brankáři a bekhendem zasouval do poloprázdné branky. Ale trefil ale jen padajícího brankáře.

A tak opět trestala Třebíč! V přesilové hře se po levé straně dostal před branku RICHARD KRISTL, jemuž se povedenou střelou povedlo zkompletovat hattrick – 2:4. Domácí mohli snížit v přesilové hře při trestu Filipa Krále, který šel za katr za sekání. Po 90 vteřinách ho napodobil také Jozef Huňa a Trhači tak měli 30 sekund výhodu pěti proti třem. Od modré měl největší šanci skórovat Jakub Trefný, ale jeho střela ten líznula tyč třebíčské branky. Tlak Kadaně rostl, ale šanci na body držel hostující gólman Svoboda, jenž se ve svém brankovišti činil. Třebíč vyrovnala hru při hře 5 na 5 a několikrát opět nebezpečně zazlobila. Do šaten se šlo po 40ti odehraných minutách za stavu 2:4.

Domácí tým byl opět na začátku třetiny aktivnější. Jenže přemýra snahy působila velmi křečovitě a domácímu týmu se lepila smůla na brusle a hokejky. Třebíč bránila a Trhači se pomalu přizpůsobovali novému tempu hry. Oba týmy přestaly bruslit a hokej zcela ztratil na kráse. Trhači se sice usadili v útočném pásmu, ale jejich hra postrádala ve třetí třetině náboj a nedokázali pozorně bránící tým z Vysočiny ničím překvapit.

Hostující tým hrál od 52.minuty přesilovou hru, ve které vstřelil pátou branku. Jenže rozhodčí třebíčským hráčům gól neuznali pro úmyslné kopnutí do puku. A tak se blýskalo na druhé straně. Ondřej Beránek ujel v 54.minutě po levé straně, ale jeho pokus skončil jen na betonech brankáře. Kotouč se však odrazil k MARTINU ŠŤOVÍČKOVI, jemuž se povedlo trefit odkrytou branku – 3:4. Domácí tým se vrhl do útoku s cílem vyrovnat, což se náramně hodilo Janu Wasserbauerovi. Jeho pokus tváří v tvář gólmanovi skončil na betonech domácího brankáře. 73 vteřin před koncem základní hrací doby si vzali domácí oddechový čas a Trhači se vrhli do hry bez brankáře. Po chybě hostujícího týmu se 53 sekund před koncem třetí třetiny mělo vhazovat před hostujícím gólmanem a přišel druhý oddechový čas, tentokráte pro hráče horácké Slavie. Třebíč tlak Trhačů přežila a odváží si tak z Kadaně po lekci z produktivity všechny tři body za výhru 3:4.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Sehráli jsme zápas, kdy jsme měli na výhru. Bohužel jsme si nepohlídali dvě situace a puky nám do branky doklouzaly díky neuvěřitelné smůle. Pak jsme nezvládli jedno oslabení, navíc padl čtvrtý gól a bylo po nás. Z naší strany dobrá první třetina, výborných deset minut druhé třetiny. Na jedničku i třetí třetina, tam už neměla Třebíč vůbec nic a mlela z posledního. Pár drobných zaváhání a smůla gólmana. Pátá prohra o gól. Až na ty dvě chyby nemůžeme týmu vyčíst, že by nešel za vítězstvím. Sezóna je ještě před námi, máme před sebou víc než tři čtvrtiny utkání. Problém je v tom, že hráči ubývají. Zraněný Hejcman nám dnes velmi chyběl, je to náš klíčový centr a jeho chytrost by na Třebíč platila. Jak to bude dál, vůbec nevíme, protože situace ve Varech není vůbec dobrá. My se musíme připravit na další zápas, který pro nás už bude klíčový. Musíme hrát o všechno a nečekat na Vánoce. Dnes si tým zasloužil body a je obrovská škoda, že jsme žádný nevybojovali.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč):
Měli jsme sérii porážek, takže jsme to chtěli už zlomit. Měli bychom zlepšit obranu, abychom nedostávali zbytečné góly. Povedla se nám druhá třetina, kde jsme odskočili soupeři na 4:2. Třetí třetinu už jsme tím pádem mohli hrát defenzivněji, ale tam jsme udělali zase jednu hloupost, že dáme zadovku v útočném pásmu, z čehož jsme dostali gól na 4:3. Jsme rádi za tři body, jsou to pro nás velmi důležité body a díky za ně.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM