Trhači padli v Mostě na dno ligové tabulky

Jindřich Poledna | 05.10.2016 | |

Trhači padli v Mostě na dno ligové tabulky

Před utkání bylo jedno jisté - jeden ze soupeřů tohoto zápasu se osamostatní na chvostu tabulky. A lépe do utkání vstoupil domácí Most, který se na začátku druhé třetiny dostal až do tříbrankového vedení. Trhači sice rychle snížili na 3:1 v přesilové hře střelou Jakuba Trefného. Na 3:2 snížili Trhači další brankou v přesilové hře. V čase 58:15 skóroval Ondřej Beránek. To bylo ale vše, a tak se Kadaň propadla na dno ligové tabulky.

 
12.kolo, středa 5.10.2016
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Divíšek (Slavíček), 23. Rod (Slavíček, Alinč), 25. Slavíček – 27. Trefný (Kůs, Hlava), 59. O. Beránek (Kůs, R. Černý). Rozhodčí: Koziol – Krátký, Klouček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 356. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:2.
SK HC Baník Most: Hübl – Strejček, Novák, Hora, Šesták, Charousek, Cvrk – Gerhát, Válek, Jurčík – Doležal, Divíšek, Slavíček – Rod, Alinč, Slavíček – Mical, Hanzl, Kubinčák
Sportovní klub Kadaň: Lukeš – Trefný, R. Černý, Szathmáry, Tejnor, R. Havel, D. Šimek, Blaha – Hlava, Kůs, Šťovíček – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – Osmík, L. Vrána, Kohout – Ringler, Wágner, Chrpa.

Komentář k zápasu

Utkání začalo opatrně z obou dvou stran. Jako první se dostal do šance Most. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou. Následovalo vyloučení domácího celku, jenže ten se bez větších problémů ubránil. Domácí poté kombinovali v útočné třetině a vytěžili z toho gól. V 7. minutě otevřel stav utkání Tomáš Divíšek. Domácí pak byli rozhodně aktivnějším týmem. Trhači se sice snažili dostat do protiútoku, ale byli to domácí hráči, kteří diktovali tempo hry. Dále si zahráli přesilovku i domácí, poté co byl vyloučen Radek Havel za vražení na hrazení a minutu před koncem třetiny fauloval ještě jednou ten samý hráč.

Na začátku druhé dvacetiminutovky ještě Most dohrál zkrácenou přesilovku z první třetiny. Následovalo přečíslení 2/1 na domácí straně, ale Lukeš byl pozorný. Ovšem o chvíli později se přeci jenom mostečtí znovu prosadili. Ve 23. minutě zvýšil na 2:0 Tomáš Rod. Domácí byli po druhé brance při chuti a to se jim opět vyplatilo. Ihned ve 25. minutě skóroval Bohumil Slavíček. Poté šel Most do čtyř a Kadaň dostala šanci v přesilovce. Početní výhodu Trhači posléze také využili. Ve 27. minutě snížil na 3:1 Jakub Trefný. Po vstřelené brance byla Kadaň malinko aktivnější a snažila se dohnat dvougólové manko, jenže to jim překazilo další vyloučení. Domácí si ale tentokrát v přesilovce příliš moc dobře nevedli. Poté hra nepostupovala nějak zvlášť výrazně až zároveň se sirénou ohlašující konec třetiny padlo vyloučení domácího týmu.

Třetí třetina se nesla v duchu vyloučení. Nejprve začala přesilovkou hostí a po jejím skončení hráli v početní výhodě i domácí. Další přesilovka domácího týmu přišla vzápětí znovu. Most se v ní ocitl ve veliké šanci, když zahrozil Divíšek se Strejčkem. Hosté se ubránili a následně šli do čtyř pro změnu mostečtí. A opět to samé. Po chvilce hře 5/5 došlo k vyloučení na hostující straně a pak i na domácí. V přesilové hře přišel tlak Kadaně, ale Hubl držel svůj tým. Jenže dvě minuty před koncem třetiny si domácí zkomplikovali situaci, když byl vyloučen Strejček za podražení. Kadaň to ihned zkusila se šesti hráči v poli a to se jí vyplatilo. V 59. minutě se prosadil Ondřej Beránek. Do konce třetí třetiny zbývalo už jen málo času, takže Most udržel tři body doma a odlepuje se tak ode dna tabulky.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM