Druhý den, druhý zápas, tentokrát stojí v cestě Zubři z Přerova

Tereza Doksanská | 19.10.2016 | |

Druhý den, druhý zápas, tentokrát stojí v cestě Zubři z Přerova

Kadaň – Během dvou dnů odehrají Trhači dvě utkání. V úterý hráli dohrávku čtrnáctého kola s Frýdkem Místkem, který porazili 3:1. Ve středu Kadaň čeká tým z Moravy, Zubr Přerov. Poradí si Trhači i s Přerovem? Zápas začíná v 18 hodin.

 

Přerov je aktuálně na osmém místě
Do ligy vstoupili Moravané porážkou s Třebíčí 5:3, kterou si ovšem nahradili nad Mostem, který porazili 5:1. Ve třetím kole zajížděli Přerované na led Trhačů, odkud si odváželi prohru 5:3. Ze tří zápasů, z toho dvou venkovních vybojoval Přerov šest bodů, i když všechny tři utkání vyhrál. S Frýdkem vyhráli 6:5 p., s Ústím 3:2 sn. a Litoměřice porazili taktéž až v samostatných nájezdech. Tři výhry vystřídaly tři porážky, Přerov si nedokázal poradit s Prostějovem, Českými Budějovicemi a Benátky nad Jizerou. V desátém kole se utkali Přerované s Havířovem, který porazili 3:2 v prodloužení. Další tři kola se utkali Zubři se silnými soupeři, s Kladnem, Slavií a Jihlavou. Z těchto zápasů těžili Moravané sedm bodů. V odvetném zápase s Třebíčí opět svěřenci trenéra Dočkala podlehli, tentokrát 5:1. Avšak ze severu Čech si Moravané přivezli výhru 4:1 a tři body.

Nejproduktivnější hráči
Se sedmnácti body z patnácti zápasů je nejproduktivnějším hráčem útočník Roman Pšurný. Vstřelil pět branek a na dvanáct jich přihrál. Nejvíce aktivním obráncem je s osmi body za osm asistencí z patnácti zápasů Lukáš Chmelíř. Nejvíce faulujícím hráčem v týmu Přerova je útočník Matouš Kratochvíl, který si na trestné lavici odseděl sedmatřicet trestných minut. Luboš Horčička, který za Přerov odchytal deset zápasů má procentuální úspěšnost 92,75% a průměr branek na zápas 2,09.

V prvním zápase byla lepší Kadaň
Do zápasu vstoupili lépe Trhači, v první minutě se trefil Chrpa. Jenže Přerované dokázali srovnat ještě v první třetině, za Králova záda dostal puk Dostálek. Domácí se dočkali druhého gólu a vzali si zpět vedení, tentokrát prostřelil Klimeše Tomeček. Druhá třetina branky nepřinesla, zato třetí dějství jich přineslo celkem pět. Dva góly během tří minut vsítili černožlutí a vedli už 4:1, jenže Moravané dokázali snížit na 4:3, také během tří minut. Kadaňští vedli sedm minut před koncem třetí části o pouhý gól. V poslední vteřině pojistil výhru gólem do prázdné brány Hejcman a Trhači brali tři body.

HC Most: HC ZUBR Přerov
První branku vstřelili v páté minutě domácí, jenže to byla jejich poslední. Poté se trefovali pouze přerovští. Ještě v první třetině Zubři vyrovnali na 1:1, touš za Hüblova záda poslal Plášek. V prostředním dějství si vzali utkání do svých rukou Moravané. Na 2:1 zvyšoval Popelka. Další dva góly padly v poslední části. Čtyři minuty po začátku třetí periody se prosadil Ferenc, tři minuty poté navyšoval skóre na 4:1 Pšurný, tento výsledek zůstal svítit na světelné tabuli i po šedesáti odehraných minutách. Přerované si tak na Moravu přivezli tři body za výhru 4:1.

Přerov odehrál zápas v tomto složení:
Štůrala – Chmelíř, Pala, Novotný, Ferenc, Zbořil, Malina, Vágner, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Král, Sikora – Ižacký, Dvořák, M. Kratochvíl.

Sestava Kadaně z utkání s Frýdkem Místkem
Strmeň (Lukeš) – R. Černý, Trefný (C), Tejnor, R. Havel, D. Šimek, Chalupa – Chlouba, Kůs, T. Rohan – Kohout, Hejcman, Šťovíček – Vaněk, L. Vrána, O. Beránek – Chrpa, Osmík, Hlava.

Program 16. kola
HC Benátky nad Jizerou: HC Dukla Jihlava
ČEZ Motor České Budějovice: SK Horácká Slavia Třebíč
HC AZ Havířov 2010: HC Slavia Praha
HC Stadion Litoměřice: Rytíři Kladno
LHK Jestřábi Prostějov: HC Most
HC Slovan Ústí nad Labem: HC Frýdek Místek

O zápase
Šestnácté kolo se odehraje na zimním stadionu v Přerově, a to ve středu, 19. října, buly bude vhozeno v 18 hodin. Pokud nepojedete přímo do Přerova, utkání můžete sledovat na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM