Kadaň míří na jih Čech. Uspěje na ledě českobudějovického Motoru?

Jiří Novotný | 25.10.2016 | |

Kadaň míří na jih Čech. Uspěje na ledě českobudějovického Motoru?

K a d a ň - Po úspěšné dvojzápasové sérii výher, díky které se Kadaň odlepila ze dna tabulky, Trhačům nevyšel dvojboj s hanáckými celky. Po prohře v Přerově doma nestačili na Prostějov, jenž se tak vyšvihl na první místo před Kladno. Další zastávkou Trhačů budou České Budějovice, úvodní buly padne ve středu 26.10. v 17:30

 

ČEZ Motor České Budějovice

Jihočeši patří tradičně mezi nejsilnější celky WSM Ligy, což potvrzují i v letošním ročníku. Po 16 zápasech jim patří 3. příčka, na vedoucí Prostějov a druhé Kladno ztrácejí pouhý bod. Nutno podotknout, že Motor má navíc zápas k dobru. Budějovice se mohou pochlubit vzornou obranou, dosud inkasovali pouhých 32 branek, což je nejméně z celé soutěže.

Motor do sezony nevstoupil vůbec dobře, po dvou odehraných kolech na jeho bodovém účtu svítila nula. Poté se ovšem vzchopil a plný počet bodů věnoval pouze Ústí, Jihlavě a Prostějovu. Všechny porážky zaznamenal na venkovních kluzištích, Budvar arena tak letos ještě nebyla dobyta.

Minulé kolo

V sobotu Motor cestoval do Mostu, kde jim outsider kladl nečekaně velký odpor. Ve vyrovnaném duelu se oba týmy dlouho přetahovali o vedení. Most se na začátku zápasu ujal vedení, nicméně České Budějovice dokázaly dvěma rychlými zásahy skóre otočit. Zahanbit se nenechali ani domácí a v 16. minutě to bylo už 2:2. Motor opět získal vedení na začátku druhé periody, mostečtí srovnali ve 43. minutě. Poslední slovo však měli hosté, o výhře 3:4 rozhodl ve 46. minutě Nouza

Pohledem do statistik

V brance motoru se desetkrát objevil Ondřej Bláha, jenž se může pochlubit úspěšností 92,44%. O tři starty méně David Gába, jehož úspěšnost činí bezmála 95%.

Statistikám obránců jasně vévodí Jakub Suchánek. Ostřílený zadák, jenž strávil 5 sezon ve Francii, má na svém kontě 12 asistencí. Následuje osmibodový (3+5) Slovinec Pavlin Žiga.

Z forvardů je na tom nejlépe mladý Luboš Rod. Stále teprve 21letý útočník letos dokázal 6 branek vstřelit a na dalších 7 nahrát. V závěsu se drží Miloslav Čermák (7+11). Po devíti bodech mají Tomáš Nouza s Jakubem Babkou.

Aktuálně z kádru našeho soupeře

České Budějovice ukončily angažmá kanadského forvarda Angela Esposita. Juniorský mistr světa se i díky častým zraněním nedokázal prosadit, v devíti zápasech zaznamenal jediný gól (1+0).

O zápase

Podaří se černožlutým uspět na ledě favorizovaného Motoru a vyloupit dosud nedobytnou Budvar arénu? Na to odpoví zápas, jenž v českobudějovické Budvar aréně začíná tuto středu 26.10. v 17:30. Jeho průběh můžete spolu s námi sledovat v tradičním textovém přenosu na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM