Medvědi v Kadani nepřesvědčili

Martin Gahler, Katka Hodková | 24.08.2005 | |

Medvědi v Kadani nepřesvědčili

Zdá se to neuvěřitelné, ale Kadani se na domácí půdě skutečně daří. Od začátku přípravy už domácí fanoušci viděli výhru nad Chomutovem, druholigovým Děčínem a švýcarským Curychem. A ve středu přišel další triumf. Hlavní rozhodčí Florián zahájil utkání přesně v osmnáct hodin. Tou dobou na stadion dorazilo teprve pár desítek fanoušků. Prázdné ochozy ale hostům ani domácím nevadily. Od začátku se hrálo svižně a tři stovky diváků nakonec sledovaly atraktivní duel.

 
8.kolo, středa 24.8.2005
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  6:2  (2:0, 2:0, 2:2)
Branky: 12.Žák (Švík), 17.Kajer (Vobořil, Oliverius), 25.Kajer (Oliverius, Vobořil), 37.Žák (Hlavatý, Švík), 45.Hlusička (Kukla, Švejda), 48.Švejda (Kukla) - 45.Borovanský (Sláma, Novotný), 59.Horčička (Míka). Vyloučení: 11:6, navíc Meňhart (KAD) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 278.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko – Meňhart, Vobořil, Pospíšil, Hlavatý, Zajíček, Lašek, Borůvka, Čuj, Zika, Oliverius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Hubínek, Tauš, Zaťovič, Kukla, Hlusička, Švejda
Medvědi Beroun 1933: Handl – Vaněček, Bobček, Míka, Kašák, Filip, Ovčačík, Sláma, Rýgl, Tvrzník, Šinágl, Toma, Eiselt, Křesťan, Borovanský, Horčička, Hlávka, Novotný, Vlček, Klimeš, Dušek

Komentář k zápasu

Kadaň zakřičela na Beroun: Nedáš, dostaneš!

Tempo zápasu si hned od první chvíle určovali domácí. Martin Postl nevyčkával a jakmile se ve druhé minutě dostal k puku, hned ohrozil berounskou jedničku Romana Handla. Kadaň se vrhla do útoku a medvědi se jen ztěžka bránili. Beroun se trápil hlavně kvůli nepřesným přihrávkám, které většinou končily na hokejkách domácího výběru. Beroun vycenil zuby až v páté minutě, kdy Vlček s Duškem předvedli standardní situaci. Vlček si vyjel podél mantinelu a těsně před gólmanem přihrál směrem ke kadaňské svatyni. Dušek byl v dobré pozici u brankoviště a okamžitě pálil na Slipčenka, který z těsné blízkosti puk schoval mezi betony.

Devátá minuta přinesla první vyloučení domácího celku. Rozjetého Martina Postla zastavil až hvizd rozhodčího, který znamenal dvě minuty za sekání. Beroun vycítil šanci a vrhl se v početní převaze do boje. Medvědi se snažili sevřít Kadaň v obranném pásmu, ale domácí se na ledě pohybovali s přehledem a nenechali se zatlačit do kouta. Zato hosté se v přesilovce nechali nachytat na švestkách, protože vyjeli na led v šesti. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpykal za celý tým Dan Hlávka.

O půl minuty později se do hry vrátil Postl a domácí začali svou první přesilovku. Přestože byl Beroun v oslabení, podařilo se Vlčkovi objet kadaňskou branku a kdyby byl Slipčenko jen o vteřinku pomalejší, mohli se medvědi ujmout vedení. Ve 12. minutě si přihlížející diváci ověřili tvrzení: „Nedáš, dostaneš!“ Oba celky byly na ledě v plném počtu, když si domácí útočník Honza Švík z úhlu prověřil berounského brankáře Romana Handla. Puk se následně odrazil od brankové konstrukce a Zdeněk Žák ho svou holí jen doklepl do prázdné klece. Kadaň otevřela skóre na 1:0. Za zmínku stojí fakt, že Švíkovi se v přípravných zápasech zatím daří nejlépe z celého domácího mužstva. Možná proto, že na zádech nosí magické číslo 45, které před ním míval Standa Stavenský.

Beroun po inkasovaném gólu sice hned nevypadl z tempa. Ale jak minuty plynuly, medvědi byli čím dál nervóznější. Právě roztěkanost se hostům vymstila a Kadaň odskočila do dvoubrankového vedení. V 17. minutě totiž domácí předvedli ukázkovou a rychlou kombinaci, při které si Milan Vobořil našlápl proti berounské obraně a dokázala na sebe strhnout pozornost několika hráčů. Ve správné chvíli pak kotouč poslal křižmo na Miloše Kajera, který puk zvedl pod víko. Handl se jen otočil, aby uviděl svítit červené světlo. Na konci první třetiny tak světelná tabule ukazovala 2:0 pro domácí.

Kajerovi stačilo šest vteřin

Od úvodního hvizdu druhé třetiny sotva uteklo jedenáct vteřin a hlavní rozhodčí Florián nekompromisně sáhl po píšťalce. Berounský hráč Igor Bobček si nedal pozor na hru vysokou holí a daroval Kadani další přesilovku. V oslabení hosty podržel hlavně gólman. Handl zlikvidoval tvrdou dělovku Petra Pospíšila, kterou do branky nasměroval Švík. Brankář měl ale o kotouči celou dobu přehled, a tak ho střela nijak neohrozila. Domácím přesilovka dlouho nevydržela a jen co Kadaň naskočila do plného počtu, Radek Hlavatý si neodpustil kroček a odkráčel na trestnou lavici. Beroun se v přesilovce minutu marně snažil stáhnout rozdíl ve skóre. Do hry se v 25. minutě opět vložil hlavní rozhodčí a vyloučil za nedovolené bránění berounského hráče Martina Kašáka. Šest vteřin po tom, co Kašák odešel na trestnou lavici, si udělal radost domácí útočník Miloš Kajer, který za asistence Oliveria a Vobořila zvýšil na 3:0.

Beroun se po dosavadním debaklu nedokázal koncentrovat a medvědům se nedařilo přejít ani modrou čáru. Ve 35. minutě si pobyt na trestné lavici vyzkoušel hráč hostí Václav Eiselt, který si nedal pozor a odehrál vysokou holí. Kadaň se v přesilovce nikam nehnala a dvě minuty proháněla Beroun ve středním pásmu. Když se hosté vrátili do plného počtu, domácí chytili slinu. Radek Hlavatý se prosmýkl mezi berounskou obranou a v plné rychlosti poslal puk na hokejku najíždějícího Zdeňka Žáka, který ho svižně sklepl za Handlova záda. Kadaň na konci druhé třetiny odskočila na 4:0.

V poslední fázi Beroun přitlačil na pilu

Ve 42. minutě se střelou od modré snažil prosadit berounský obránce Martin Kašák. Jeho rána byla sice prudká, ale domácího gólmana Slipčenka nijak nevystrašila. Vzápětí Slipčenka otestoval ještě Petr Šinágl, který mu poslal plachtící kotouč rovnou do lapačky. Důraznější hrou Berouna se k hrubosti nechal vyprovokovat Miloš Kajer. Ostrý hvizd píšťalky ho poslal na dvě minuty zchladit horkou hlavu. Hosté v přesilovce rozhodili domácí obranné řady a zachránili si reputaci. Čisté konto brankáře Slipčenka vymazal ve 45. minutě svým zásahem Michal Borovanský. Rozsvítit červené světlo za kadaňskou svatyní mu pomohl Bořek Sláma a Jiří Novotný. Medvědi si připsali aspoň jeden bod – 4:1.

Domácí si utržené rány ani nevšimli a po dvaadvaceti vteřinách dali Berounu jasnou odpověď. S úsměvem na rtech si kapitulaci Handla vychutnal Michal Hlusička, který po asistenci Kukly a Švejdy ukázkově zavěsil – 5:1. Ve 48. minutě Kadaň ve vlastním oslabení ještě zvýšila na 6:1. Téměř samostatný nájezd si vyzkoušel Jiří Švejda. Po gólové smršti se rozjel také hlavní rozhodčí Florián, který během minuty a půl rozdal dohromady čtyři tresty na obou stranách. Závěrečná desetiminutovka přinesla jen řadu vyloučení a promarněných šancí. Beroun se totiž i přes vysokou porážku nehodlal do poslední chvíle vzdát. V 59. minutě se dokonce Petru Horčičkovi podařilo snížit na konečných 6:2.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM