Michal Oliverius. Ten se za ostravský celek docela chytil, v devíti zápasech si připsal 2 branky a 3 asistence." />

Klášterec předvedl výkon hodný 1. ligy!

Martin Gahler, Katka Hodková | 30.08.2005 | |

Klášterec předvedl výkon hodný 1. ligy!

V zápase Kadaně s Kláštercem se čekal boj Davida s Goliášem. Kadaň nastupovala s vědomím, že musí ukázat své prvoligové kvality. Klášterec se však nezalekl faktu, že je papírově o třídu horší, a na led naskočil jako vyrovnaný soupeř. Čtyřicet minut držel krok a domácímu publiku předvedl, že i chlapi po práci hrají jako profíci. Kadaň si své místo na slunci vybojovala až v poslední fázi, kdy obrana hostí utrpěla vážné trhliny. Trenér Ladislav Kubát mohl být právem hrdý nejenom na své současné svěřence, ale i na bývalý tým, který v Kadani předvedl slušný výkon.

 
10.kolo, úterý 30.8.2005
Sportovní klub Kadaň - HC Klášterec nad Ohří  6:2  (2:0, 0:1, 4:1)
Branky: 7.Hlavatý (Žák), 9.Švejda (Tauš), 45.Postl (Žák), 47.Oliverius (Vobořil), 50.Zaťovič (Tauš, Hubínek), 60.Zika (Kajer, Oliverius) - 23.Pokorný (Kotrouš), 58.Vyžďura (Pokorný).
Rozhodčí: Chlupsa - Dvořák, Vrzáček.
Vyloučení: 9:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 237.
Sportovní klub Kadaň: Hubl - Vobořil, Meňhart, Čuj, Hlavatý, Zajíček, Plaček, Špelda, Lašek, Zika, Oliveius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Hubínek, Tauš, Zaťovič, Kudrna, Hlusička, Švejda, Hlubuček, Polák Michal
HC Klášterec nad Ohří: Damašek - Sádovský, Kreuz, Nerad, Pokorný, Znojemský, Hach, Ungr, Janouch, Babka, Nesládek, Bartyzal, Soukup, Kotrouš, Suk, Tenkač, Plštický, Kout, Vyžďura, Novotný, Stýblo

Komentář k zápasu

Na ledě pršel pot a tekly nervy

Po úvodním hvizdu nečekal diváky žádný pomalý rozjezd. Kadaň se hned vrhla do útoku a hosté pochopili, že se musí přizpůsobit dravějšímu stylu hry. Branku Klášterce střežil Pavel Damašek, který se hned v první minutě musel vypořádat s nájezdem Lukáše Ziky. Kadaňský útočník za sebou nechal spoluhráče i obranu hostí a sám se vetřel před Damaška. V poslední chvíli se však Zikovi postavil osud a střela minula cíl. Ale ani kadaňská jednička nezůstala ušetřena. Jarda Hübl musel vzápětí odrážet dotěrného Davida Suka. V 6. minutě přišlo první vyloučení, Martin Kreuz odkráčel na trestnou lavici hostí, kde seděl dvě minuty za hákování. Kreuz však neměl jinou možnost a musel faulovat. Domácí se totiž vypravili na výlet před Damaška a nebýt Kreuz, hosté by poprvé inkasovali. Kadaň si však prostřeného stolu ani nevšimla a v přesilovce se sama oslabila. Za nedovolené bránění vypadl na trestnou Lukáš Špelda. Oba potrestaní hráči Kreuz i Špelda seděli ještě na střídačce, když hlavní rozhodčí poslal na kláštereckou stranu bručet dalšího hříšníka. David Suk dostal dvě minuty za faul loktem. Kadaň tak dostala výhodu čtyřech proti třem.

Jan Čuj a Zdeněk Žák si zřejmě spletli utkání s tréninkem. V kombinaci předvedli ukázkové přečíslení a po přihrávce Čuje zkusil Žák zavěsit. Jenže Damašek byl jako blesk a střelu vyrazil. Pro velký úspěch se celá situace ještě jednou zopakovala. Puk vylétl do pole, Čuj přihrál na Žáka a ten trefil kotouč přesně do Damaška, od kterého se neposedný puk vrátil zpět před brankoviště. Čuj s Žákem by takhle možná trénovali donekonečna, ale do hry v poslední chvíli zasáhl Radek Hlavatý a svou dorážkou rozsvítil červené světlo. Kadaň se ujala vedení 1:0. Domácí se vzápětí rozhodli, že opakování je matka moudrosti a v 9. minutě si za další gól udělal zářez Jiří Švejda, čárku za asistenci si připsal Zdeněk Tauš. Kadaň odskočila na 2:0.

Damašek se v prvních deseti minutách řádně zapotil, zato Hübl mohl ještě pár dnů zůstat na dovolené. Hosté i přes nepříznivé skóre nekapitulovali. Klášterec se s Kadaní naopak vůbec nemazlil. Jenže ani domácí si neodpustili sem tam nějaký ten tvrdší dojezd a šťouchanec hokejkou. Ve 12. minutě klášterecký útočník Karol Nesládek otestoval Hüblovo břišní svaly, když mu vpálil dělovku rovnou nad betony. Hosté se tlačili do útoku a mnohdy jim chyběla jen trocha hokejového štěstí. Domácí si pod sebou sami podřezali větev ve chvíli, kdy Martin Zajíček neudržel nervy na uzdě a za krosček oslabil obranné řady . Klášterec však v přesilovce kroužil za vlastní bránou a teprve po minutě se odvážil vyjet do ofenzívy. V útočném pásmu se ale hosté zalekli vlastní odvahy a hra se přesunula zpět do středního pásma. Tady také hráče zastihla dvacátá minuta.

Pokorný ušpinil Hüblovi čisté konto

Hosté získali během první třetiny sebedůvěru a čím dál tím víc si zvykali na kadaňský led. Domácí měli najednou docela honičku. Lov skončil až ve 23. minutě, kdy Jan Soukup skolil parádní kousek. Jarda Hübl se skácel k zemi a Klášterec snížil náskok Kadaně na 2:1. Pokorný si po úspěšné trefě plácl s Václavem Kotroušem, který mu skvěle nahrával. Domácí teprve po debaklu pocítili, že slabšího soupeře nesmí podceňovat. Celá herní pětka se v tu chvíli soustředila na jediný cíl. Jenže urputná snaha se míjela účinkem a Damašek hájil svatyni s pomocí štěstí a pozorných druholigových obránců. Kadaň v ten moment zahodila veškerá pravidla a začala přehnaně faulovat. Marián Meňhart si odseděl trest jako první, hlavní rozhodčí mu odpískal nedovolené bránění. Klášterec však početní výhodu úplně zahodil a jen se s černožlutými přetahoval o vládu nad středním pásmem.

Domácí se zřejmě během oslabení cítila jako ryba ve vodě, a tak se těsně po návratu Meňharta podíval na trestnou lavici ještě Michal Oliverius. V 35. minutě si před Damaška odvážně vyšlápl Martin Zaťovič, ale klášterecký gólman udělal na Zaťoviče bu bu bu a kadaňský útočník se mu raději z uctivé vzdálenosti vyhnul. A pak to přišlo, malý David svou snahou rozhodil velkého Goliáše a na Kadani bylo koncem druhé třetiny znatelně vidět, že potřebuje pořádný kýbl na nervy. Za stres domácích mohlo i to, že hráči pálili na Damaška jednu střelu za druhou, ale žádná za jeho záda neprošla.

Hosté dostali studenou sprchu

Klášterec vstoupil do poslední části jen s jednobrankovým odstupem a velkou nadějí na úspěch. Na ledě bylo na obou stranách střídavě jasno až oblačno. Definitivní sprcha pro Klášterec však přišla poté, co Zdeněk Žák přihrál zpoza Damaškovy branky najíždějícímu Martinu Postlovi a ten bezmocného gólmana ukázkově oblafnul. Domácí se tak opět dostali na koně - 3:1 Ve 47. minutě červené světlo za brankou hostí zazářilo podruhé. Milan Vobořil zpracoval kotouč a od modré čáry otestoval pozornost kláštereckého gólmana. Damašek však puk vyrazil zpět do pole. Tady se ho zmocnil Michal Oliverius, který ladně objel branku a z bekhendu protlačil kotouč za čáru. Kadaň bez problémů zvýšila na 4:1. V ten moment bylo jasné, že domácí rozebrali tým hostí do posledního šroubku, časomíra se totiž téměř nepohnula a Kadaň zaokrouhlila vedení na 5:1. Z gólu se radoval Martin Zaťovič, kterému asistovali Zdeněk Tauš a Lukáš Hubínek.

Většina týmů by se už dávno vzdala. Ale Klášterec se odrazil od pomyslného dna. Spícího kadaňského gólmana Jardu Hübla probudil tři minuty před koncem Vyžďura, který za asistence Václava Pokorného snížil na 5:2. Poslední slovo si však vzali domácí. Miloš Kajer a Michal Oliverius vyklidili pole a Lukáš Zika si vychutnal poslední vítězný pokřik. Kadaň zvítězila nad Kláštercem 6:2.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM