Posledním soupeřem je norský Lillehammer

Jindřich Poledna | 31.08.2005 | |

Posledním soupeřem je norský Lillehammer

Prvního září se uzavřou přípravná utkání kadaňského klubu. Po utkání s norským celkem Lillehammer IK trenéři oznámí jména hráčů, se kterými se již dále nepočítá, ovšem protože se uzavírají také soupisky extraligových klubů, může se dočkat příjemného překvapení i kadaňský fanoušek. Norský tým měl sehrát přípravné utkání v Kadani již v minulém roce, jenže kvůli posunu začátku naší soutěže se zápas z důvodu kolize termínů neuskutečnil.

 
V norském Lillehammeru se hraje hokej již od roku 1956, kdy místní hráči založili klub a vyvěsili nad kluziště modrobíločervenou vlajku. V posledních letech si toto "olympijské" městečko oblíbila řada českých hráčů, kteří hájí či hájili barvy místního klubu. Po minulé sezóně klub opustili obránci Petr Martínek (Chomutov) a Tomáš Jakeš (Nowy Targ), ale z českých kluzišť na druhou stranu cestovali útočník Jaroslav Mareš (Jihlava), obránce Roman Prošek (Chomutov) a gólman Rudolf Pejchar (Plzeň). Právě on bude jasnou brankářskou jedničkou, a tak se dosavadní brankář Pĺl Tyrom musel stěhovat do konkurenčního Gjřviku. V týmu jsou ještě zkušení čeští obránci Martin Polívka, Michal Vrábel a Richard Adam, v útoku se činí veterán Tomáš Sršeň, Michal Pinc a kadaňským fanouškům dobře známý Michal Kaňka, který v sezóně 2000/01 odehrál 46 zápasů v kadaňském dresu. Nasbíral přitom 38 kanadských bodů za 9 branek a 29 asistencí. Na lavičce tým diriguje slovák Jiří Justra.

V loňském roce se hráči Lillehammeru dostali na poslední chvíli do playoff, skončili na posledním postupovém osmém místě. Ale hned v prvním vyřazovacím kolem nestačil ve třech utkáních na budoucího finalistu Trondheim IK a svou pouť soutěží skončil. Čeští hráči se v týmu činili, Tomáš Sršeň skončil v kanadském bodování nejvyšší norské Elitesiérien na skvělém 6. místě (20+27), Michal Kaňka obsadil 10. příčku (25+14).

Náš soupeř odehraje v Kadani svůj třetí zápas v České republice. Již v neděli prohrál na Kladně 2:3 (branky Lillehammeru vsítili Sršeň s Polívkou), v úterý si odvezl z Ústí daleko větší příděl - 1:5 (branku vstřelil opět Sršeň). Zda půjde Kadaň dále ve stopách českých celků a porazí Lillehammer také, se můžete přesvědčit ve čtvrtek od 18 hodin. Původně měl branku Kadaně hájit karlovarský gólman Mensátor, ale trenéři se rozhodli, že důvěru dostane jeden z dvojice Hübl - Slipčenko.

Již v utkání proti Klášterci se v obraně našeho týmu představil navrátilec Zdeněk Kudrna, který poslední hokejové roky strávil v Itálii. Stejně se do kádru snaží prosadit karlovarský bek Libor Hlubuček. Oba hráči mají poslední šanci přesvědčit trenéry o svých kvalitách v tomto přípravném utkání.

Na Kladně a v Ústí nastoupil náš soupeř v tomto složení:
Lillehammer IK: Pejchar (Tyrom) - Adam, Bakketun, Grafsronningen, Holm, Polívka, Prošek, Strangsdad, Ulseth - Andersen, Bakken, Daugström, Hammerseng, Hoygard, Kaňka, Klouman, Mareš, Molstad, Pinc, Sršeň, Sveum.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM