Tomáš Dvořák v reprezentaci!

Tereza Doksanská | 13.12.2016 | |

Tomáš Dvořák v reprezentaci!

Kadaň - Bývalý hráč Kadaně Tomáš Dvořák byl donominován do české hokejové reprezentace na prosincový turnaj Channel One Cup, jenž se koná v Helsinkách a Moskvě. Zeptali jsme se trenéra Trhačů Jaroslava Becka, co na jeho úspěch říká.

 

Loni v dresu Trhačů, letos v reprezentaci, jak vnímáte Tomášovu nominaci do reprezentace?
Je to pro nás všechny v Kadani pecka. Nebudu říkat, že jsem s tím počítal, je to pro mě příjemným překvapením. Tomáš tu strávil loňskou sezonu a je to velmi šikovný a pracovitý mladík. Hrál ve dvojici s Tomášem Rohanem a patřil mezi čtyři základní obránce. Patřil do karlovarské „půlky“ a máme z toho radost. Je to pro nás všechny, co pracujeme v Kadani, a i pro mě osobně, především velká morální odměna. Věříme, že i jednosezonní práce s Tomášem měla pro něj význam a pomohla mu k nominaci do týmu ČR.

Jak se Vám s ním spolupracovalo?
Jak už jsem řekl, byl to vnímavý a pracovitý hráč, i při jeho výrazné skromnosti bylo vidět, že se chce v hokeji prosadit a tvrdě si za tím šel. Je dobře, že dostal od karlovarského vedení důvěru a měl štěstí na lidi kolem sebe. Svůj talent, výkonnost a perspektivu potvrdil.

Máte pocit, že by se v prvoligové Kadani mohli najít další následovníci?
To je vždy velmi těžká otázka. Musí do sebe zapadnout spousta věcí, které tvoří kariéru hráče. V Kadani působil Jan Rutta, David Kämpf, bratři Kašovi. Rádi vzpomínáme také na Libora Šuláka. V balíku „varských“ a „pirátských“ kluků určitě talentovaná jména s velkým hokejovým potenciálem jsou. Záleží zejména na tom, jak mají hokej rádi, jak tvrdě jsou ochotni pracovat pro tým a využít servisu, který u nás dostávají. A bude to tým Trhačů, který dokáže hráče, kteří si o to řeknou, vystřelit do extraligy a možná i dále…. V první řadě musíme společně zvládnout letošní prvoligovou sezónu.

Za všechny z Kadaně, a za kadaňský tým, bych chtěl Tomášovi popřát hodně štěstí a úspěchu v reprezentaci. Věříme, že jeho kariéra půjde směrem nahoru.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM