Trhače čeká těžký zápas, přijedou Rytíři z Kladna

Tereza Doksanská | 29.01.2017 | |

Trhače čeká těžký zápas, přijedou Rytíři z Kladna

Kadaň - V rámci 47. kola se Trhači utkají s Kladnem, které se nachází na třetím místě a v posledních zápasech se jim dařilo. Kadaňští porazili v minulém kole Havířov, naváží na tuto výhru proti Rytířům? Zápas začíná v 18 hodin.

 

Kladnu se v lize daří, v tabulce je na třetím místě
Do sezony Kladno vstoupilo dvoubodovým vítězstvím nad Benátkami, poté sice prohrálo s Havířovem, ale ze dvou domácích utkání získali všech šest bodů. Do 17. kola byli Rytíři na špici tabulky, poté je po prohře na Slavii 4:2 sesadil Prostějov, se kterým se Kladno přetahovalo o prvenství. Po prohrách nad Českými Budějovicemi a Benátkami nad Jizerou 4:1 patřilo Kladnu druhé místo. Po výsledkové krizi se Rytíři umístili dokonce na čtvrté pozici. V novém roce se svěřencům Pavla Patery daří. Z devíti zápasů získali 22 bodů.

S 92 body je Kladno na třetím místě, o pouhé skóre je se stejným počtem bodů na druhém místě Jihlava. Na první České Budějovice ztrácí Rytíři pět bodů, kdežto na Slavii mají odstup bodů 15.

Posledních pět zápasů
HC Stadion Litoměřice: Rytíři Kladno 1:4
HC Slavia Praha: Rytíři Kladno 2:3sn.
Rytíři Kladno: HC Dukla Jihlava 5:2
SK Horácká Slavia Třebíč: Rytíři Kladno 2:6
Rytíři Kladno: HC Most 6:2

Změny v kádru
Pavla Pateru, Františka Kaberleho a Jiřího Kopeckého doplnil v realizačním kádru Miroslav Hořava. Do kladenského týmu přišel na zkoušku útočník se zkušenostmi z NHL a KHL Josh Gratton. Tento kanadský útočník se rozhodně nebojí shodit rukavice a rozdat pár ran.

Jiří Burger = nejaktivnější Rytíř
Tento devětatřicetiletý útočník nasbíral ve 45 zápasech 38 bodů za 11 gólů a 27 asistencí. Nejaktivnějším obráncem je s 18 body (3+15) David Růžička. S 51 trestnými minutami je Juraj Repe nejtrestanějším kladenským hráčem.

Lukáš Cikánek a Miroslav Hanuljak, to jsou kladenští brankáři. Nejvíce zápasů má odchytáno první jmenovaný. Jeho procentuální úspěšnost je 93.38% a počet inkasovaných branek na zápas je 2.00. Bývalý brankář Kadaně Miroslav Hanuljak má procentuální úspěšnost 92.91% a 2.00 počet inkasovaných branek na zápas.

Rytíři si poradili s posledním Mostem
Rytíři Kladno: HC Most 6:2
34. Zikmund (Ulrych), 35. Tůma (Kloz, Drtina), 38. Kloz (Burger, Jánský), 42. Ton (Ptáček, Růžička), 58. Gratton (Zikmund), 59. Machač (Tenkrát, Ton) - 24. Divíšek (Černý, Havlíček), 43. Kubinčák (Smolka, Havlíček).

Kladno nastoupilo v této sestavě:
Hanuljak – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Repe – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Zikmund, Cetkovský.

Důležité tři body z venkovního zápasu
HC AZ Havířov: SK Trhači Kadaň 2:5
25. Hubáček (Krisl, Dvořáček), 30. Kanko (Petran, Kalus) – 7. Kůs (Račuk, Trefný), 21. Kůs (Račuk, Hejcman), 33. Hejcman (Kůs, Račuk), 34. Kůs (Račuk, Hejcman), 59. Račuk.

Sestava z utkání
Strmeň (Tadeáš Dvořák) – Trefný, R. Černý, Baránek, D. Šimek, L. Chalupa, Tejnor, Weinhold – Kůs, Hejcman, Račuk – Harkabus, Osmík, Kohout – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, Raška, L. Vrána.

Vzájemná utkání hrají lépe pro Kladno
Rytíři Kladno: SK Trhači Kadaň 3:2
SK Trhači Kadaň: Rytíři Kladno 3:5
Rytíři Kladno: SK Trhači Kadaň 3:0

Sestavy z posledního vzájemného zápasu
Hanuljak – J. Drtina, Repe, Kehar, D. Růžička, Ulrych, Ptáček – J. Kloz, Burger, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Havlůj, Zikmund.

Strmeň – Trefný, R. Havel, D. Šimek, J. Tomeček, Chalupa, R. Černý, Šafář – Kůs, Hejcman, Hlava – Gorčík, Stloukal, Račuk – Chlouba, Osmík, Kohout – Slavíček, M. Zadražil, Vaněk.

Program 47. kola
HC Most: HC Slavia Praha
SK Horácká Slavia Třebíč: HC Dukla Jihlava
HC Frýdek Místek: HC AZ Havířov
LHK Jestřábi Prostějov: HC Stadion Litoměřice
HC ZUBR Přerov: ČEZ Motor České Budějovice
HC Slovan Ústí nad Labem: HC Benátky nad Jizerou

O zápase
Utkání mezi Trhači a Kladnem se odehraje v pondělí, 30.1. Úvodní buly bude vhozena v 18 hodin na kadaňském zimním stadionu. Neváhejte a přijďte černožluté bojovníky podpořit. Pokud se nedostanete přímo na zimní stadion, zápas můžete sledovat na onlajny.com nebo na tvcom.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM