V sobotu ve Varech, v neděli doma s rysy

Jiří Novotný (KAD), Sabina Nováková | 24.11.2017 | |

V sobotu ve Varech, v neděli doma s rysy

K a d a ň - Ve středu se Trhači takřka po měsíci dočkali další tříbodové vzpruhy, trápící se ústecký Slovan přehráli 4:2. Tentokrát ale kadaňské hokejisty čeká soupeř ze samotného čela tabulky, HC Energie Karlovy Vary. Podaří se Kadani bodovat na ledě týmu, který ještě v loňské sezoně brázdil extraligová kolbiště? Úvodní buly padne v KV Areně tuto sobotu 25. listopadu v 17:00. Hned o dej později se na zimním stadionu v Kadani uskuteční předehrávka 35. kola. Souboj s Frýdkem-Místkem startuje už v 15:00.

 
KARLOVY VARY vs. KADAŇ
1. místo
49 bodů
POZICE14. místo
14 bodů
87:47SKÓRE57:106
V – V – P – P
13 – 4 – 2 – 6
BILANCE VP – P – P – V
4 – 1 – 0 – 20
18,8 % – 89,42 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 14,68 % – 74,19 %
328 tr. minutTRESTNÉ MINUTY248 tr. minut

HC ENERGIE KARLOVY VARY

Západočeši zažili své nejslavnější období na konci minulé dekády. V sezoně 2007/2008 dokázali dokráčet do finále extraligy, v němž po tuhé bitvě padli s pražskou Slavii. O rok později se oba celky ve finále tuzemské nejvyšší soutěže setkaly znovu a tentokrát se radovala Energie. V jejím kádru tehdy válely útočné věže Skuhravý - Melenovský - Kumstát, spolu s nimi Pech či Zaťovič. Obranu dirigoval veterán Řezníček a v brance zářil Mensator. Poté však Energie začala uvadat, mihla se jen jednou v předkole play-off a úpadek vyvrcholil loňským sestupem.

V letošním ročníku se Energie drží na špici tabulky, aktuálně je na prvním místě s 49 body, druhé České Budějovice zaostávají jen o skóre. Na začátku listopadu Karlovarští zvládli domácí duel s Přerovem, pak ale zaváhali na ledě Litoměřic. Porážku ovšem odčinili v následujícím domácích zápasech, v nichž si vyšlápli na Slavii (6:2) i Havířov (6:4). Ve třetím domácím utkání v řadě už ale karlovarská tvrz padla, v duelu favoritů WSM Ligy zvítězily České Budějovice 2:3.

MINULÉ KOLO: ENERGIE PADLA, TRHAČI ZVLÁDLI DERBY

Ve středu Karlovy Vary zajížděli na led rozjetého Prostějova, který potvrdil skvělou formu a srazil i lídra tabulky. Do zápasu přitom lépe vstoupila Energie, už ve 4. minutě otevřel skóre Beránek. Prostějovu se ještě v první třetině podařilo vyrovnat a ve odskočili dvěma góly už na 3:1. Karlovarské ještě dokázal do hry vrátit Martin Rohan, poslední slovo však měli domácí, ve 49. minutě pečetil na 4:2 Divíšek. Energie tak podruhé za sebou vyšla bodově naprázdno, což se jí v tomto ročníku stalo vůbec poprvé.

    Poslední sestava Karlových Varů:

    Závorka – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán, Flek – O. Beránek, Kverka, Kohout – T. Rohan, Skuhravý, Gorčík – M. Zadražil, Tuominen, Davídek.

Zatímco Karlovy Vary hrály na ledě týmu, který je v posledních kolech postrachem WSM Ligy, Trhači přivítali trápící se Ústí nad Labem, jež schytává jeden debakl za druhým. A „záchytný“ zápas Kadani vyšel! V 10. minutě otevřel skóre Dufek, na nějž pohotově navázal Procházka a Trhači vedli o dvě branky. Hostům se sice podařilo srovnat, ale ani to Kadaňské nepoložilo a díky trefám Szathmáryho s Hlavou porazili Slovan 4:2.

    Poslední sestava Kadaně:

    Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Buchtela, Kadeřávek, Szathmáry – Müller, Kůs, Dufek – Chrpa, Chlouba, Hlava – Flynn, Hejcman, Procházka – Krejčiřík, Tupý.

VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Energetici do Kadaně zavítali v rámci 13. kola WSM Ligy v sobotu 14. října. Trhači s Energií donedávna úzce spolupracovali, nebylo tedy divu, že se na jejich soupisce objevilo mnoho hráčů, kteří v nedávné minulosti sbírali zkušenosti v černožlutém dresu. První gól sice vstřelil ve 4. minutě Fin Tuominen, další zásahy hostů už ale byli plně v režii exkadaňských hráčů. Ještě do přestávky zvýšil Kverka, ve druhé části se dvakrát trefil Kohout a jeden zásah přidal Beránek. Kadaň se probrala až v samém závěru, v 56. minutě snížil Wágner, hned po Rindoš a v 58. minutě hosty notně znervóznil Tůma. Trhači v následném power-play Energii zatlačili hluboko do obranného bloku, ta se ale dokázala ubránit a vyhrála 3:5.

AKTUÁLNĚ Z KARLOVÝCH VARŮ

I přes první místo v tabulce Karlovarští nezahálejí na přestupovém trhu a hlásí novou posilu do obranných řad. Ty vyztuží 31letý slovinský reprezentant Sabahudin Kovačevič, odchovanec slovinské Jesenice se zkušenostmi z mezinárodních soutěží. Kovačevič doplní dalšího Slovince v karlovarské obraně, Matice Podlipnika, s nímž by měl nastoupit v obranném páru.

Karlovy Vary vs. Kadaň
Filip Novotný – 92,73 %
Tomáš Závorka – 89,05 %
BRANKÁŘITadeáš Dvořák – 87,40 %
Štěpán Lukeš – 84,32 %
Matic Podlipnik
26 (9+17)
PRODUKTIVITA N. Hlava, D. Hejcman
11
Ondřej Beránek
12 gólů
GÓLYNicolas Hlava
7 gólů
Matic Podlipnik
17 asistencí
ASISTENCEDarek Hejcman
8 asistencí
Václav Skuhravý
282/452 – 61,5%
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
265/519 – 51%
M. Podlipnik, J. Tomeček
23 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYŠimon Szathmáry
18 zbl. střel
Václav Skuhravý
34 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Trefný
32 tr. minut
Martin Rohan
21:49 min/z
ČAS NA LEDĚ Jakub Trefný
21:22 min/z

NÁROČNÝ VÍKEND – KADAŇ VS FRÝDEK-MÍSTEK

Po sobotě v lázeňském městě čeká Kadaň hned domácí duel. K předehrávce pětatřicátého kola se do královského města dostaví rysi z Frýdku-Místku. Jde tedy o výjimečný den i hodinu, kdy zápas odstartuje. Buly bude vhozeno v neděli 26. listopadu na zimním stadióně v Kadani již v 15 hodin.

Frýdecko-místečtí využijí blízkosti měst, a odbydou si tak především klasický harmonogram WSM Ligy. Šestadvacáté kolo odehrají v Ústí nad Labem v sobotu 25. listopadu.

OSMÉ MÍSTO S DEVĚTATŘICETI BODY V TABULCE

Frýdek-Místek se zatím pohybuje kolem průměru soutěže. Aktuálně se drží na osmé příčce z celkových čtrnácti a urval devětatřicet bodů. Jak už to tak bývá, lepší bilanci má z utkání před domácím publikem. Vyhrát v základní části se jim podařilo celkem devětkrát a prohrát o jedenkrát méně, tedy osmkrát. Rysi museli rozhodovat již pětkrát v prodloužení. Zvítězili v Benátkách nad Jizerou 3:2 a v Karlových Varech 1:0. Naopak s Karlovarskými padli hned v prvním kole po uplynulé šedesátiminutovce 1:2, s Českými Budějovicemi 0:1 a v Prostějově 2:3. Dvakrát pokořili soupeře také na nájezdy za stavu 6:5, a to jak Ústí nad Labem, tak i soka na ledě Vsetína.

PROHRA S TŘEBÍČÍ

V rámci pětadvacátého kola soutěže přivítali na svém ledě Horáckou Slavii, se kterou svedli nevyrovnaný zápas. Padli totiž pouze s jedním gólem na kontě – 1:4. Jako první zápas otevřel Jakub Matyáš, ale to bylo k vidění pro fanoušky Frýdku-Místku do konce souboje vše. Dvoubrankový náskok byl vyroben již ve druhé periodě. A na konečných 1:4 bylo skóre změněno v šestačtyřicáté minutě.

1:1 NA ZÁPASY

Hned druhý zápas Trhačů nabídl předehrávku devátého kola, a to střetnutí s Frýdkem-Místkem. Do brány se postavil gólman dříve oblékající černožlutý dres Jan Strmeň a svému novému působišti vychytal těsnou výhru 4:3. Kadaň zaznamenala již dvoubrankovou ztrátu v první třetině 1:3, kdy se jediným střelcem stal Martin Šťovíček. Ve druhé periodě byl náskok soupeře již tříbrankový a dva góly v poslední části zápasu v podání Ondřeje Buchtely a Luboše Roba již situaci nezachránily.

Odplata přišla z výjezdu Trhačů do haly Polárka, kde na samostatné nájezdy vyhráli 5:4. Kadaňští dlouho prohrávali 0:3, když na konci druhé dvacetiminutovky Vojtěch Krejčiřík snížil na 1:3. To bylo jasným nakopnutím pro tým a v osmačtyřicáté minutě ho napodobil Nicolas Hlava a ve čtyřiapadesáté minutě Jaroslav Kůs, kteří se postarali o vyrovnaný stav 3:3. V osmapadesáté minutě přišel nepříjemný úspěšný střelecký pokus od Filipa Bajteka – 4:3, ale Jakub Trefný jako správný kapitán osmnáct vteřin před koncem základní části vypálil při hře šest na pět a vyrovnal na 4:4. Ani prodloužení neurčilo vítěze a v nájezdech rozhodl Nicolas Hlava jakožto jediný úspěšný střelec v samostatných nájezdech.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM