Trhači slaví vítězství nad Slavií, rozhodl Trefný

Michal Luxa | 09.12.2017 | |

Trhači slaví vítězství nad Slavií, rozhodl Trefný

K a d a ň - Ve třicátém kole WSM ligy přivítali Trhači před vlastním publikem Slavii, kterou zdolali 3:2 v prodloužení. Utkání bylo dlouho bez branek, ale gólové představení odšpuntoval hostující Lukáš Nedvídek. Ovšem o vyrovnání se postaral Lukáš Blaha, jehož ve třetí části napodobil Nicolas Hlava. Jenže Pražanům se podařilo vyrovnat, a tak duel putoval do prodloužení. V něm ujel Jakub Trefný, jenž si vykoledoval trestné střílení, které se štěstím proměnil a rozhodl, že dva body zůstanou na severu Čech. Dalším hrdinou černožlutých byl také junior Dominik Pavlát, jehož zdobilo jednačtyřicet zákroků.

 
30.kolo, sobota 9.12.2017
Sportovní klub Kadaň - HC Slavia Praha  3:2p  (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Blaha (Hejcman, Havlíček), 52. Hlava (Chlouba, Chrpa), 61. Trefný z trestného střílení – 35. Nedvídek (Z. Doležal, Ryzák), 53. Krejčík (Kasík, Jankovský). Rozhodčí: Škrobák, Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 412. Střely na branku: 34:43. Zblokované střely: 8:7. Vhazování: 24:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Šefl, Kadeřávek, Szathmáry – Krejčiřík, Kůs, Hlava – Chrpa, Chlouba, Müller – Wágner, Rindoš, O. Procházka – Havlíček, Hejcman, Šťovíček.
HC Slavia Praha: Frodl – Barák, Pohl, Kasík, A. Růžička, Ryzák, Kolařík, Šmíd – Z. Doležal, Račuk, Nedvídek – Jankovský, Šafránek, L. Krejčík – M. Kadlec, Šagát, Krliš – M. Ondráček, Kubica.

Komentář k zápasu

Po vlažnějším úvodu duelu se ve třetí minutě osmělil Szathmáry, jehož pokus od modré navíc tečoval Procházka, Frodl si ovšem poradil. Poté se před brankou zjevil Hlava, jeden z hostujících zadáků mu ale zablokoval hůl, kterou by jinak poslal kotouč do odkryté klece.

Sešívaní poprvé pořádně zahrozili v deváté minutě, kdy se po nepřesnosti Wágnera kotouče zmocnil Kadlec, jenž ve skvělé palebné pozici přestřelil. Wágner mohl své zaváhání napravit o šest minut později po pěkné přihrávce před branku, Frodl ale jeho zakončení zneškodnil. V závěru úvodního dějství prostrčil Kůs kotouč na Krejčíříka, který zvolil bekhendové zakončení a branku těsně minul.

Na začátku druhé části vyslal ostrou ránu z mezikruží Hlava, puk skončil na horní tyči. Pražané odpověděli chabým pokusem Doležala, který Pavlát vyrazil. Neujala se ani střela Kadlece, Pavlát pohotově zasáhl vyrážečkou. Ve 29. minutě se před domácí brankou ocitl Račuk, brankář jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval betonem. Mladý gólman Kadaně Pavlát byl v permanenci i nadále a připsal si několik skvělých zákroků proti dalším střelám sešívaných. Po horkých chvilkách před svatyní Trhačů se vydal do protiútoku Hlava, který posouval před branku na Krejčiříka, ten ale puk nezpracoval.

Na úvodní branku si publikum na kadaňském stadionu nakonec muselo počkat až do 35. minuty, kdy udeřila Slavia. Lukáš Nedvídek nepohrdl přihrávkou zpoza branky a přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení – 0:1. O minutu později se na Frodla řítil Chrpa, šanci na pohotové vyrovnání ale promarnil zakončením do betonu hostujícího brankáře. Ve 38. minutě byl ovšem vyloučen Barák a Trhači hned po osmi vteřinách trestali. Lukáš Blaha se na modré čáře opřel do puku a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1.

V úvodu závěrečné periody mohl zvrátit vedení na stranu domácích Hejcman, dorážku do odkryté branky mu ale na poslední chvíli zmařila defenziva Slavie. Ani hosté nezaháleli, Doležal se z pravého křídla prodral až před branku, kde ztroskotal na Pavlátovi.

V 52. minutě Trhači Slavii zatlačili, po zmatcích před brankou se kotouče zmocnil Nicolas Hlava a poslal jej za záda bezmocného Frodla – 2:1. Kadaň se z vedení radovala pouhou minutu. Kasíkovo nahození před branku mazácky tečoval Lukáš Krejčík a nachytal kadaňského fantoma – 2:2. Ještě hůře pro domácí mohlo být po Kadlecově úniku, Pavlát jeho blafák bravurně vychytal. Brankář Trhačů si poradil i s nebezpečnou dorážkou Račuka na konci třetího dějství a zápas dospěl do prodloužení.

Nastavenou pětiminutovku rozehrálo mnohem lépe trio domácích, které Slavii zatlačilo a po faulu na Jakuba Trefného před brankou sudí nařídil trestné střílení. Kapitán Kadaně Frodla ošálil velice nedůraznou střelou, jež ale zaplula přímo mezi betony hostujícího brankáře a rozhodl a bonusovém bodu pro domácí – 3:2.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): „Pěkné, bojovné utkání. Slavia je silný soupeř, ale dá se říci, že kluci splnili, co měli. Dobrá obrana, přechod do útoku, aktivní přístup, byť jsme dali „jen“ tři góly, jeden z nájezdu v prodloužení. Těch šancí jsme tam ale měli neskutečně. Samozřejmě soupeř taky, Pavlát chytal excelentně. Myslím si, že už se to muselo konečně protrhnout, abychom získali konečně nějaké body a můžu říct, že to bylo super utkání.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Je to pro nás samozřejmě zklamání. Chtěli jsme bodovat za tři body, to se nám nepodařilo. Nebyli jsme spokojeni ani s předvedenou hrou, nehráli jsme dobře ani přesilové hry a to byl obrázek celého zápasu. Někteří hráči si neplní povinnosti, které by si během hry měli plnit.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM