WSM Liga se v Kadani nejspíš hrát nebude, majitelé jednají o výměně soutěže

Tisková zpráva | 04.06.2018 | |

WSM Liga se v Kadani nejspíš hrát nebude, majitelé jednají o výměně soutěže

K a d a ň - Kadaňský hokej podle všeho nebude pokračovat ve druhé nejvyšší soutěži. Trhači sice podali přihlášku do dalšího ročníku WSM Ligy, ovšem majitelé zároveň intenzivně jednají o výměně soutěže s některým z druholigových oddílů.

 

„Důvodem jednání o výměně soutěží jsou finance,“ vysvětlují majitelé. „Společnost vlastnící nyní sto procent akcií Sportovního klubu Kadaň a.s, která se již během loňského přebírání klubu od minulého vlastníka sama dostala do finančních potíží, ztratila schopnost financování provozu klubu, který se po odchodu minulého vlastníka ocitl téměř úplně bez sponzorů,“ pokračují.

„Bohužel se kromě majitelů klubu a podpory města Kadaň nenašel v blízkém okolí subjekt, který se chtěl podílet na spolufinancování hokeje v Kadani,“ doplňuje statutární ředitel Jaromír Šindel.

„My jako majitelé jsme do poslední chvíle hledali možné kupce licence či alespoň části akcií společnosti, aby se WSM Liga v Kadani ufinancovala. Vstup takového subjektu by pomohl se splacením alespoň části závazků z nákupu společnosti a ztrát z minulé sezony, ale bohužel se to nepovedlo,“ uvádí předseda správní rady společnosti Michael Šatník.

Výše uvedené informace se týkají pouze seniorského A-týmu, chod mládežnických celků není nijak ohrožen a žákovské i dorostenecké celky budou ve městě pokračovat.

Majitelé nabídli v rámci řádného vypořádání všech smluvních náležitostí při ukončení jejich činnosti v Kadani zajištění převedení práva na účast ve druhé lize přímo do vlastnictví SK Kadaň – hokej z.s., který organizuje mládežnický hokej a B-tým dospělých.

Kadaňský hokej by se tak po letech měl vrátit přímo do místních rukou. I to však bude obnášet širší účast drobných místních sponzorů i dominantních firem v regionu, jež v této chvíli Kadaňský hokej postrádá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM