Deset vteřin dělilo Trhače od tříbodového zisku

Stanislav Jiskra | 12.09.2018 | |

Deset vteřin dělilo Trhače od tříbodového zisku

K a d a ň - Domácí Trhači přivítali na svém ledě v rámci třetího kola Chance ligy soupeře z Benátek nad Jizerou. Zápas se ze začátku nevyvíjel vůbec dobře, ve třetím dějství ale Trhači otočili skóre. To vydrželo až do šedesáté minuty. Přesně deset vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal Daniel Špaček, který rozhodl i prodloužení.

 
3.kolo, středa 12.9.2018
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  6:7p  (0:1, 2:3, 4:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Helt (Müller, Říha), 33. Šulek (Tupý), 41. Wágner (Klíma, Kůs), 45. Klíma (Kůs, Wágner), 49. Helt, 58. Klíma (Kůs, Szathmáry) – 17. Špaček (Chrtek), 22. Šír, 24. Duda (Maier), 39. Chrtek (Psota, Špaček), 48. Špaček (Husa), 60. Špaček (Kolmann, Niko), 65. Špaček (Zachar). Rozhodčí: Grech, Doležal - Kokrment, Šimán. Vyloučení: 2:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 350. Střely na branku: 30:45. Zblokované střely: 6:5. Vhazování: 49:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5, 6:7.
Sportovní klub Kadaň: Hamalčík – Szathmáry, Kadeřávek, Grebeňuk, Janeba, Popela, Kachyňa, Franc – Wágner, Kůs, Klíma – Müller, Říha, Rezek – Šulek, Tupý, Helt – Svoboda, Rindoš.
HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (26. Žajdlík, 28. Hosnedl, 49. Žajdlík) – Niko, Kolmann, Maier, Hanousek, Husa, Kunst – Duda, Mikyska, Zachar – Psota, Špaček, Chrtek – Braid, Šír, Průžek – Rychlovský, Burda, Wiencek.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Už v první minutě se mezi domácími obránci protáhl Chrtek, ale na domácího brankáře nevyzrál. První šance domácích přišla v osmé minutě, kdy ve vlastním oslabení zakončoval přečíslení dva na jednoho Franc, trefil pouze betony Hosnedla. Vzápětí měli dvě velké šance hosté. Hanouskova střela od modré čáry skončila na tyči, o chvíli později musel Psotovu střelu z brankové čáry uklízet Wágner. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem. V polovině třetiny Braid obešel obránce a rozjel se sám na Hamalčíka, domácí brankář včas vystrčil beton.

Hamalčík včas zareagoval i na situaci v 16. minutě, kdy zůstal mezi kruhy osamocený Duda. Prudkou střelu zkušeného útočníka vyrazil do ochranné sítě. Následné vhazování vyhráli hosté, rychle přemístili hru a Niko střílel do poloprázdné branky. I tentokrát stihl domácí brankář zareagovat a rychle se přemístil k pravé tyči. V 17. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry, ta však dopadla lépe pro hosty. Po chybě na modré čáře ujel do samostatného úniku Špaček, Grebenyuk ho dokázal dostatečně rozhodit a benátský útočník se nedostal k zakončení. Po následné ztrátě puku ve vlastním pásmu získal puk Chrtek, který i přes faul dokázal nahrát Danielu Špačkovi a hostující útočník z dobré pozice nedal domácímu brankáři šanci. A mohlo být hůře, Mikyskova střela od modré čáry skončila na horní tyči. V poslední minutě přišla další přesilová hra pro domácí, při které byli Trhači blízko vyrovnání. Szathmáryho střela od modré čáry však také skončila pouze na horní tyči.

Přesilová hra pokračovala i do druhé třetiny. Po nepovedeném vyhození Kolmanna šli hosté na několik vteřin do tří a domácí nabízené možnosti využili. Po povedené kombinaci střelou k tyči vyrovnal Filip Helt. Vyrovnaný stav však netrval ani minutu. Poté ujel do samostatného úniku Šír a Kachyňa jej zastavil pouze za cenu trestného střílení. A Jan Šír ukázal své rychlé ruce, poslal Hamalčíka k pravé tyči a pohodlně zakončil do odkryté branky.

Trhači mají problém se slepenými brankami a ani dnešní zápas nebyl výjimkou. O necelých 90 vteřin později objel Radek Duda domácí branku a Hamalčík se nestihl přesunout včas. Ve 26. minutě došlo kvůli vypadnutí nože z brusle k výměně brankářů. Domácí zkoušeli využít nerozchytaného Žajdlíka, Wágnerova střela skončila pouze na hrudi benátského náhradníka. Hosté po třetí brance ubrali na tempu a domácí se začali dostávat do šancí. V polovině třetiny se ke střele z levého kruhu dostal Říha, jeho prudkou ránu dokázal navrátilec Hosnedl vyrazit. Vzápětí se do samostatného úniku dostal Müller, jeden z obránců v modrobílém se s ním dokázal vrátit a nedovolil mu zakončit.

Trhači byli za svou snahu odměněni ve 33. minutě. Po ztrátě puku v rohu kluziště se ke střele z ostrého úhlu dostal Ondřej Šulek, který překvapil Hosnedla střelou k bližší tyči. Kadaňské branka nabudila a i nadále byli aktivnějším týmem. Ve 34. minutě se podél mantinelu protáhl Rezek, jeho pokus skončil po zásahu bránícího hráče v ochranné síti. Závěr třetiny však opět patřil Benátkám. Mikyska a Průžek zkusili využít skulin v domácí obraně, obě šance skončily na Hamalčíkovi. Minutu před koncem druhé třetiny ujela trojice hostů proti jedinému bránícímu hráči, Ondřej Chrtek vzal zakončení na sebe a ukázkovou střelou do horního rohu branky vrátil Benátkám dvoubrankový náskok.

Kadaňští vletěli do třetí třetiny a už po půlminutě hry se radovali z branky. Klímovu střelu od modré čáry Hosnedl neudržel a František Wágner dokázal protlačit puk za brankovou čáru. Na druhé straně mohl rychle odpovědět Wiencek, jehož teč proletěla nad domácí brankou. Lukáš Klíma ovšem neřekl své poslední slovo, ve 45. minutě vybojoval kotouč a ranou pod horní tyč vyrovnal skóre zápasu. Ve 47. minutě mohl vrátit vedení hostům Braid, ale jeho samostatný únik vychytal Hamalčík. Hosté i nadále využívali brejků a to i v oslabení. Ve 48. minutě našel Husa před brankou Daniela Špačka, který uletěl domácí obraně a vrátil Benátkám vedení.

Domácí nesložili zbraně a dočkali se rychlé odpovědi. O necelou minutu později projel Filip Helt téměř celé kluziště a jeho střela od modré čáry vyhnala Hosnedla z branky. Benátky se nechtěly vzdát dobře rozjetého utkání. V polovině třetiny zakončoval situaci dva na jednoho Průžek, který trefil pouze domácího brankáře. Následně Špaček zkusil využít dnes již několikátého zaváhání Trhačů v početní výhodě, jeho střela z mezikruží skončila na Hamalčíkově masce.

V 52. minutě ujel domácí obraně Niko, domácí brankář si pohlídal prostor u levé tyče. V 54. minutě hledal Zachar před brankou Kolmanna, kterému kotouč na poslední chvíli vypíchl Hamalčík. V 56. minutě ujeli hosté do přečíslení dva na jednoho, na poslední chvíli se vrátil Říha a rybičkou vypíchl kotouč. Z následného protiútoku trefil Klíma pouze pravý beton Žajdlíka. Dvě minuty před koncem základní hrací doby dostali domácí výhodu přesilové hry. Po deseti vteřinách vypálil Lukáš Klíma a druhou brankou v zápase poslal domácí do vedení. Trhači však zápas nedokázali dovést do vítězného konce. Benátky v závěru zkusily hru bez brankáře a deset vteřin před koncem našel Kolmann před brankou Daniela Špačka, který svou třetí brankou v zápase poslal zápas do prodloužení.

Po dvaceti sekundách prodloužení mohl rozhodnout Klíma, ale s jeho střelou si Žajdlík poradil. V 63. minutě po Psotově přihrávce mohl zakončovat Chrtek, ale minul domácí branku. V 64. minutě mohl rozhodnout zápas Duda, ale tváří v tváří domácímu brankáři neuspěl. Následně v situaci dva na jednoho mohl zakončovat Zachar, ale kotouč mu přeskočil hůl. Hosté byli v prodloužení aktivnější a půlminutu před koncem se dočkali bonusového bodu. Daniel Špaček využil volného prostoru na křídle a svou čtvrtou brankou v zápase rozhodl utkání.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna(HC Benátky nad Jizerou): „Dnešní utkání bylo z kategorie bláznivých utkání. Do první třetiny jsme vstoupili dobře. Bohužel se nám nedařilo v koncovce, ale hra byla velice slušná. Ve druhé části jsme začali být často vylučovaní a soupeř se dostal do hry. Po zbytek zápasu jsme nebyli schopní dodržovat taktické věci, co jsme si řekli. Měli jsme až moc vyloučených a soupeře jsme tím posadili na koně, a Kadani se tak podařilo ve třetí periodě stav otočit. Musím říct, že z tohoto zápasu nemůžeme odejít spokojení, ačkoliv jsme z něj udělali dva body. Z naší strany byla spousta věcí špatně, počínaje disciplínou. Nad tím se musíme zamyslet, jak to do příštího utkání odstranit. Nakonec jsme byli rádi, že jsme zachránili druhý bod v prodloužení.“

Radek Kampf (SK Trhači Kadaň): „Máme to takové složitější. Jak jsme dobře skončili první zápas, tak jsme dobře začali druhý – první třetina ve Vsetíně. A jak jsme zase skončili špatně ve Vsetíně, tak jsme začali špatně duel s Benátkami nad Jizerou. Na tomto musíme zapracovat a odbourat to, aby mužstvo hrálo konstantně. Úvodní třetina od nás byla špatná, prvních pět minut jsme spali. V průběhu utkání jsme se zlepšovali, až jsme hru dotáhli do vedení. Jenom škoda závěru. Říkám tomu herní nedisciplinovanost. Situace před bránou, kde jsme dostali vyrovnávací branku, to by se nemělo stávat. "

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM